اولین دانشجوی دکتری رشته فیزیک در طرح دوره دکترای مشترک میان دانشگاه اراک و دانشگاه آنتورپ بلژیک فارغ التحصیل شد.

فارغ التحصیلی اولین دانشجوی مشترک دانشگاه اراک و دانشگاه آنتورپ بلژیکبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، از اراک،اولین دانشجوی دکتری رشته فیزیک در طرح دوره دکترای مشترک میان دانشگاه اراک و دانشگاه آنتورپ بلژیک روز چهارشنبه سوم دیماه سال جاری از رساله خود تحت عنوان " مدل ریاضی اثر پلاسما درمانی بر رشد باکتریایی" با موفقیت دفاع کرد.

سمیرا رنجبر این رساله را تحت راهنمایی دکتر مهران شاه منصوری از دانشگاه اراک با تخصص فیزیک پلاسما و پروفسور بوگارت از دانشگاه آنتورپ بلژیک و مشاوره آقای دکتر اتری از دانشگاه کیوشو ژاپن به سرانجام رسانده است.


شاه منصوری استاد راهنمای اول این رساله تصریح کرد: این رساله در قالب طرح دوره دکتری مشترک بین دانشگاه اراک و دانشگاه آنتورپ بلژیک انجام شده است.


وی در ادامه تشریح اهمیت و ضرورت این پژوهش بیان کرد: برهمکنش پلاسمای سرد فشار اتمسفری با باکتری به صورت ریاضی مدل سازی شده است. در برهم کنش پلاسما و باکتری بر چرخه گلیکولیز تمرکز شده است. ازآنجاکه چرخه تولید انرژی در باکتری یکی از مهمترین چرخه‌های زیستی درون این سلول است، هرگونه اختلال در این چرخه سبب مرگ باکتری می‌شود.


وی افزود: به این منظور به کمک تولباکس COBRA برهمکنش پلاسما و باکتری مدل سازی شده است. تاثیر عمده پلاسما به واسطه اثر اکسایشی ایجاد می‌شود. باکتری به عنوان یک گونه هوشمند برای بقای خود در مقابل اکسایش ناشی از پلاسما مکانیزمی دفاعی نشان خواهد داد که به تولید مواد آنتی اکسیدانی منجر می‌شود. این واکنش طبیعی باکتری شبیه همان رفتاری است که به مرور باکتری‌ها را در مقابل آنتی بیوتیک‌ها مقاوم کرده است. اخیراً در دانشگاه UCLA و مونیخ اثر پلاسمای سرد بر ویروس کرونا تحقیق شده است.


لازم به ذکر است که از این پژوهش تا کنون یک مقاله در نشریه Computer in Biology and Medicine با ضریب تأثیر ۳/۵ و درجه کیفی Q۱ به چاپ رسیده است. همچنین دو مقاله دیگر نیز از این طرح در نشریات معتبر بین المللی جهت چاپ در دست بررسی است.

انتهای پیام / م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.