سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارتکاب چه اعمالی در چهارشنبه سوری غیرقانونی است؟

دادستان کرمان با اشاره به موارد تخلف در چهارشنبه سوری از برخورد قاطع دستگاه قضا با متخلفان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، دادخدا سالاری، دادستان عمومی و انقلاب کرمان با اشاره به تعیین شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات چهارشنبه آخرسال، گفت:  تیم های قضایی به منظور رصد و شناسایی عوامل بر هم زننده نظم و امنیت اجتماعی در چهارشنبه آخر سال تشکیل شده و با هر گونه افعال مجرمانه در چهارشنبه آخر سال با جدیت برخورد خواهند کرد و متخلفان چهارشنبه سوری تا پایان تعطیلات نوروزی بازداشت خواهند بود.

او در تشریح این خبر افزود: با توجه به شیوع بیماری کرونا و طبق نظر مسئولان ذیربط هر گونه گردهمایی و اجتماع از موجبات شیوع این ویروس و تهدید  بر ضد بهداشت جامعه محسوب می‌شود؛ بنابراین طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی با متخلفان برخورد خواهد شد و قانون گذار تا یک سال حبس را در این رابطه پیش بینی کرده و دستگاه قضایی با قاطعیت با متخلفان برخورد خواهد کرد.

سالاری با تاکید بر این مطلب که در استان کرمان طی سال‌های گذشته موارد خاصی از تخلفات چهارشنبه آخر سال وجود نداشته است، بیان کرد: پیش بینی می‌شود بر اساس نظارت دقیق خانواده‌ها و دقت نظر جوانان و نوجوانان به هشدار‌های آموزشی از بروز حوادث ناگوار در روز‌های پایانی سال پیشگیری شود.

او تصریح کرد: با توجه به بند «ث» ماده ۱۲ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات؛ صرف نگهداری و حمل مواد محترقه ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس در پی دارد ضمن آنکه اگر پرتاب مواد محترقه موجب انفجار صوتی، هراس و فوت و مصدومیت شخصی شود، پرتاب کننده مواد محترقه طبق ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی به قصاص و یا پرداخت دیه محکوم خواهد شد.

دادستان کرمان با تاکید بر اینکه اگر پرتاب مواد محترقه موجب آتش‌سوزی شود و یا موجب تخریب اموال مردم شود طبق مواد ۶۷۷- ۶۷۶ قانون مجازات اسلامی فرد پرتاب کننده به ۶ ماه تا ۳ سال حبس محکوم خواهد شد، بیان داشت: در صورتی که پرتاب مواد محترقه باعث بر هم زدن نظم جامعه شود، مرتکب طبق ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی به ۳ ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

او  ادامه داد: اگر شخصی با پرتاب مواد محترقه موجب ایجاد مزاحمت برای اطفال و بانوان شود طبق ماده ۶۱۹ مجازات اسلامی به ۲ تا ۶ ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

سالاری بیان داشت: در صورتی که مواد محترقه به وسیله خودرو حمل یا از داخل خودرو  برای پرتاب مواد محترقه استفاده شود، خودرو طبق ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی به عنوان اسباب ارتکاب جرم توقیف خواهد شد.

 انتهای پیام/ م 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.