سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با مطالعه این کتاب ها، حال روحی خود را بهبود ببخشید

در این گزارش کتاب‌های مختلفی تحت عنوان کتاب‌های روانشناسی برای سلامت روان معرفی شده که به شما به خود شناسی، مدیریت زمان و ... کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در روز‌های در خانه ماندن اوقات فراغت زیادی داریم که اگر در همین زمان‌های خالی کار مفیدی انجام ندهیم، آزار دهنده خواهد بود. در این شرایط بهتر است از فرصت تعطیلی‌هایی که کرونا برایمان به وجود آورده استفاده کنیم و آن تهدید‌ها را به فرصتی عالی تبدیل کنیم و به خوراک مفید روحمان بپردازیم. برای نیل به این هدف بهتر است ک کتاب بخوانیم البته نه هر کتابی. به همین منظور در زیر کتاب‌های گوناگونی برای سلامت روح شما معرفی کرده ایم که اکثر آنها جزو پرفروش های نیویورک تایمز بوده‌اند.

 

۱- «جدایی معنوی» از دبی فورد


اگر به تازگی شغل خود را از دست داده اید و یا جدایی از محبوبتان را تجربه کرده اید، «جدایی معنوی» به شما کمک می‌کند. پس ازجدایی، احساسات منفی، ناامیدی و تنهایی به سراغ انسان می‌آید، شکست، خودکم‌بینی و خلاء وجودی ما را پر می‌کند. دبی فورد در «جدایی معنوی» یکی از پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز، به ما می‌گوید که چطور می‌توانیم این تجربه تلخ را به تجربه‌ای روشنگرانه بدل کنیم.


۲- «آرامش» از آلن دوباتن

آلن دوباتن در کتاب آرامش به مشکلاتی می‌پردازد که در نتیجه فقدان همدلی و خودشناسی و ضعف ارتباط با دیگران به وجود می‌آید. در کتاب آرامش دوباتن به دنبال علت‌ها و محتوای مشکلات این‌چنینی است تا به واسطه درک صبورانه و ارزشمندی که از زوایای ذهن شما حاصل می‌کند، شما را به شرایطی سرشار از آرامش برساند.


۳- کتاب «هنر و علم خودشناسی» از پیتر هالینز

پیتر هالینز درباره نحوه شکل‌گیری شخصیت انسانی و عوامل تاثیرگذار روی آن صحبت می‌کند. سوالاتی مثل چرا ما این مدلی هستیم و خودمان تا چه اندازه می‌توانیم در شکل‌گیری و مدیریت خصوصیات منحصربه‌فردی که داریم نقش داشته باشیم؟ می‌تواند تنها بخش کوچکی از پازلی باشد که هالینز سعی کرده در این کتاب آن را حل کند. به قول نویسنده، با خواندن این کتاب می‌توانید مسیر زندگی‌تان را آنگونه که مناسب خودتان طراحی کنید را پیش ببرید.

 

 

۴-کتاب «مدیریت زمان» از مارک منسینی

«تعداد ثانیه‌هایی که برای بهترین استفاده در اختیار همه‌ی ماست یکسان است، ولی همه‌ی ما از آن‌ها به بهترین شکل استفاده نمی‌کنیم و همه هوشمندانه روی آن‌ها سرمایه‌گذاری نمی‌کنیم». این جمله‌ای است که «مارک منسینی» در ابتدای کتاب «مدیریت زمان» خود نگاشته است. منسینی در این کتاب مفهوم جای گرفته در همین جمله را بازکرده و به‌خوبی به خواننده منتقل می‌کند. او با تعریف ۲۴ گام برای استفاده بیشتر از زمان نه‌تنها مفهوم «کمبود وقت» را از اصل رد می‌کند بلکه به خواننده کمک می‌کند تا با ذهنی باز، بدون هیچ‌گونه فشار روانی و البته در کمال راحتی و آسایش تک‌تک لحظات روز خود را زنده کرده و در آن‌ها به بهترین وجه زندگی کند.

۵- کتاب «عاشقی یعنی جدایی» از گای کورنو

کارنو در این کتاب به خوانندگانش کمک می‌کند تا رابطه‌شان را از عمق بررسی کنند و شناختی را که لازم است برای زندگی مشترک و درباره‌ی شریک آینده‌شان به دست آورند، کسب کنند. او در این کتاب از روابط خانوادگی و تاثیر کیفیت روابط والدین و فرزندان نیز صحبت می‌کند تا به درک بهتر و متقابل کمک کند. مفهوم جدایی به معنای دوری مطلق نیست بلکه اشاره بر کنار گذاشتن عادات و رفتار ناخوشایند در یک رابطه است که تداوم آن را در پی خود دارد.

 

۶- کتاب «خودت را به فنا نده» از گری جان بیشاپ

نویسنده در این کتاب از شما می‌خواهد خودگویی‌های بیهوده درباره توانایی‌هایتان را پایان دهید و بیدار شوید و توانایی‌هایتان را کشف کنید. یکی از مواردی که در این کتاب به آن پرداخته می‌شود، گفتگوی ذهنی است. در واقع ما هر خصوصیت و ویژگی‌ای که داشته باشیم، با خودمان گفتگو می‌کنیم و این همان موضوعی است که در این کتاب از ما می‌خواهد از آن استقبال کنیم و آن را در جهت رشد خود به کار بگیریم.

 

۷- کتاب «خود شناسی» از آلن دوباتن

دوباتن در این کتاب درباره مفهوم خودشناسی در ۶ بخش کلی صحبت می‌کند؛ بخش اول درباره این است که از خود بی‌خبری در عمل به چه معناست و هر کدام از ما چقدر واقعا خودمان را می‌شناسیم. بخش دوم درباره تعمق فلسفی است، بخش سوم هویت عاطفی هر کدام از ما را بررسی می‌کند و با خواندنش می‌توانیم ریشه‌های واکنش‌های عاطفی‌مان را پیدا کنیم.

بخش چهارم درباره موضوع مهم روراستی و طفره‌ است، چیزی که در فرآیند روانکاوی هم به کرات دیده می‌شود که فرد در واقعیت با خودش هم روراست نیست و خیلی از ویژگی‌های خوب و بدش را نمی‌تواند بپذیرد. بخش پنجم درباره قضاوت‌های هر فرد درباره خودش است و بخش نهایی هم شک‌گرایی عاطفی نام دارد. زبان این کتاب بسیار ساده، اما اطلاعات صحیح و دقیقی در اختیار ما قرار می‌دهد.


۸- کتاب «موهبت کامل نبودن» از نوشته برنه براون

این کتاب ۱۰ راهکار پیشنهاد می‌دهد تا به کمک آن، افراد خود را به همانگونه که هستند بپذیرند و دوست داشته باشند.

زندگی کردن باتمام‌وجود انتخابی نیست که در یک مقطع زمانی صورت بگیرد و بعد کنار گذاشته شود، بلکه یک جریان است. درواقع من آن را سفری می‌دانم که تا پایان عمر ادامه دارد. هدفم در این کتاب معرفی و شفاف‌سازی گزینه‌هایی است که زندگی کردن باتمام‌وجود را ممکن می‌سازند، همچنین در میان گذاشتن آموخته‌هایم به افرادی که این سبک زندگی را دنبال می‌کنند.


۹- کتاب «نیمه تاریک وجود» از دبی فورد

دبی فورد در کتاب نیمه تاریک وجود سعی کرده راهکار‌ها و تمرین‌هایی در این زمینه ارائه کند تا ما با انجام آن‌ها به «یکپارچگی درونی» برسیم.

خیلی‌ها احساسات منفی و ضعف‌ها را پنهان می‌کنند و نقابی بر صورت خود می‌زنند. اما دبی فورد اعتقاد دارد این احساسات و ضعف‌ها پنهان شده ما نیمه تاریک وجود ما هستند و ما برای داشتن آرامش و رشد شخصیت باید آن‌ها را به طور دقیق بشناسیم و تحلیلشان کنیم.


۱۰- کتاب «وضعیت آخر» از تامس‌ای هریس

هریس در این کتاب تلاش کرده تا عوامل محرک روانی فرد را شناسایی کرده و بر اساس نوع رفتار، مسائل حل‌نشده‌ی پیشین را پاسخ گوید. «هریس» با تکیه‌بر اصل «کودک»، «والد»، «بالغ» که «اریک برن» پایه‌گذاری کرده بود، در این کتاب روانشناسی پرفروش تلاش کرده به خوانندگان راهکار‌هایی برای پیشبرد زندگی خود در خلال اتفاقات روزمره ارائه دهد.


انتهای پیام/

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
زهرا
۰۹:۵۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
کتاب های دبی فورد عالیه مخصوصا نیمه تاریک وجود.