سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوراکی‌هایی که برای مغز شما حکم سم را دارند

غذا‌های زیادی وجود دارد که می‌توانند هوشمندی شما را از بین ببرند و حافظه و خلق و خوی شما را تحت تأثیر قرار دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای حفظ سلامت مطلوب مغز ضروری است. شکلات تلخ، آووکادو و ماهی‌های چرب انواع توت‌ها و کلم بروکلی فوق ستاره‌های تقویت کننده مغز هستند. اما غذا‌های زیادی وجود دارد که تأثیر معکوس دارند و می‌توانند هوشمندی شما را از بین ببرند و حافظه و خلق و خوی شما را تحت تأثیر قرار دهند.

برای حفظ سلامت مغز بسیارمهم است که این غذا‌ها را شناسایی کرده و آن‌ها را از رژیم غذایی خود حذف کرده یا کاهش دهید.

غذا‌های سرخ شده

مرغ سرخ شده و سیب زمینی سرخ کرده فقط دور کمر شما را چاق‌تر نمی‌کند. آن‌ها همچنین می‌توانند برای مغز شما مضر باشند. در تحقیقی که در سال ۲۰۱۶ در مجله علوم تغذیه منتشر شده است، افرادی که رژیم‌های غذایی سرشار از غذا‌های سرخ شده می‌خورند در آزمون‌های شناختی که یادگیری، حافظه و عملکرد مغز نمره کمی می‌گیرند. برعکس، کسانی که غذا‌های گیاهی بیشتری مصرف می‌کردند نمره بالاتری داشتند.

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر

احتمالاً می‌دانید که باید مراقب آب میوه، نوشیدنی‌های انرژی زا و چای شیرین باشید. زیرا سرشار از شکر هستند. مقادیر زیاد قند باعث آسیب عصبی می‌شو، زیرا باعث التهاب می‌شود. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ در نشریه Alzheimer & Dementia منتشر شد، محققان دریافتند افرادی که به طور منظم از نوشیدنی‌های شیرین استفاده می‌کنند، به احتمال زیاد حافظه ضعیف‌تر، حجم کلی مغز کمتر و هیپوکامپ کوچکتر‌ی دارند. هیپوکامپ بخشی از مغز است که برای یادگیری و حافظه نقشی مهم ایفا می‌کند.


بیشتر بخوانید

کربوهیدرات تصفیه شده
برنج سفید، نان سفید، ماکارونی سفید و سایر غذا‌های فرآوری شده با شاخص گلیسمی بالا نه تنها باعث افزایش قند خون می‌شوند، بلکه دارای رتبه بندی مواد غذایی نامناسب برای مغز شما هستند. به طور خاص، این غذا‌ها می‌توانند بر سلامت روان شما تأثیر منفی بگذارند.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۵ در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، نشان داد که غذا‌های با شاخص گلیسمی بالا می‌توانند خطر افسردگی در زنان پس از یائسگی را افزایش دهند. از طرف دیگر، زنانی که لاکتوز، فیبر، میوه و سبزیجات بیشتری مصرف می‌کردند، در علائم افسردگی کاهش چشمگیری نشان دادند.

منبع: انتخاب

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.