سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رفع نیاز استراتژیک صنایع فولاد با ساخت دستگاه فلومتر اسلاری

فناوران پارک علم و فناوری کرمان در راستای رفع نیاز استراتژیک صنایع فولاد کشور، موفق به طراحی و ساخت دستگاه فلومتر اسلاری شدند.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اسماعیلی، مدیر عامل شرکت دانش بنیان پنگان الکترونیک مستقر در پارک علم و فناوری کرمان گفت: پس از ۲ سال تحقیق و آزمایش در محیط های صنعتی، دستگاه فلومتر اسلاری یکی از نیازهای استراتژیک در کنترل فرآیند و افزایش بازده خطوط تولید کارخانجات به ویژه در صنایع فولادی طراحی و تولید شد.

او افزود: دستگاه فلومتر اسلاری یکی از نیازهای استراتژیک در کنترل فرآیند و افزایش بازده خطوط تولید کارخانجات به ویژه در صنایع فولادی و معدنی است و با توجه فعالیت گسترده ای که سیستم های اقتصادی داخل و خارج از کشور در این حوزه دارند، بازار بسیار گسترده ای برای آن می توان متصور شد.

اسماعیلی در ارتباط با ساخت دستگاه فلومتر اسلاری (slurry) از نوع الکترومغناطیس گفت: این دستگاه یکی از تجهیزات بسیار مهم در صنایع فلومتر است که وظیفه اندازه گیری دبی سیالات را بر عهده دارد.

او تصریح کرد: فلومترهای الکترومغناطیسی به دلیل نداشتن قطعات متحرک و داشتن دقت بسیار بالا و توانایی اندازه‌گیری طیف وسیعی از سیالات، کاربرد بسیار زیادی در صنایع گوناگون دارد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان  مطرح کرد: این دستگاه به واسطه نیاز به دانش فنی بالا در طراحی و تولید، قیمت و ارزش افزوده بالایی داشته و به دلیل برخورداری از پتانسیل فروش بالا در بازارهای داخلی و خارجی یک محصول ارزشمند به شمار می آید.

اسماعیلی بیان کرد: فلومترهای الکترومغناطیس به طور معمول برای سیالات دارای هدایت الکتریکی مانند آب، فاضلاب و اسید بسیار مناسب هستند اما برای سیالاتی مانند اسلاری سنگ آهن که ترکیبی از آب و ذرات مغناطیس شونده فولادی است، دیگر نمی توان به روش های معمول دبی را اندازه گیری کرد.

او ادامه داد: چرا که ضمن تغییر روش اندازه گیری، جنس پوشش داخلی فلومتر باید به نحوی بهبود یابد که کمترین سایش را در برابر این مواد ایجاد کند.

فناور عضو پارک علم و فناوری کرمان تصریح کرد: در طرح ارائه شده با استفاده از تکنیک های جدید و بومی در طراحی و ساخت، امکان ساخت و تولید این محصول در گرید صنعتی و رقابتی در داخل کشور فراهم شده است.

اسماعیلی گفت: استفاده از این تکنیک ها در این محصول باعث شده تا دقت محصول در مقایسه با نمونه های داخلی بسیار بالاتر رود و با جدیدترین نوع از محصولات روز اروپا قابل رقابت باشد.

او یادآوری کرد: از طرف دیگر وجود این مدل در طراحی محصول باعث شده تا قیمت نهایی این محصول کمتر از یک سوم نمونه های مشابه خارجی باشد و ارزش اقتصادی زیادی را برای کشور به همراه داشته باشد.

این فناور عضو پارک علم و فناوری کرمان تصریح کرد: حدود ۳ سال پیش با تولید اولین نمونه های محصول فلومتر الکترومغناطیس که مناسب برای صنایع آب و فاضلاب بود، متوجه نیاز صنایع فولادی و معدنی به این نوع محصول در کاربرد اندازه گیری دبی اسلاری (سیال های دارای مواد جامد) شدیم.

اسماعیلی تاکید کرد: البته در ۲ سال اخیر به دلیل افزایش قیمت ارز و فشار تحریم ها این نیاز دوچندان شده و باعث شد تیم تحقیق و توسعه شرکت با جدیت بیشتری نسبت به ارتقاء محصول مذکور وارد عمل شوند.

او افزود: خوشبختانه نمونه نهایی و تست شده این محصول بعد از ۲ سال تحقیق و آزمایش نمونه های مختلف در محیط های صنعتی، در اوایل سال ۹۹ بهره برداری و به صنایع مختلفی ارائه شد.

این فعال فناور گفت: این شرکت در حال حاضر با ۳۵ نفر نیروی کار در بخش های مختلف و تخصص های متنوع به فعالیت خود در حوزه ابزاردقیق ادامه می دهد که ۱۰ نفر از این افراد به صورت تمام وقت در واحد تحقیق و توسعه با تخصص های الکترونیک، مکانیک، برنامه نویسی و مهندسی مواد مشغول به کار هستند.

اسماعیلی ادامه داد: به طور کلی تکنولوژی عملکردی این محصول که تنها در اختیار چند شرکت خاص در دنیا است، بومی سازی شده مشابه محصولات خارجی است که البته نوآوری های قابل توجهی در طراحی و ایجاد پوشش داخلی فلومتر و کاهش نویزهای محیطی مربوط به اندازه گیری دبی در آن صورت گرفته است که خود تمایزی بسیار مهم برای این محصول به شمار می رود.

او تاکید کرد: به عبارت دیگر دانش طراحی و ساخت این محصول با افتخار صد در صد در اختیار این شرکت به عنوان تنها شرکت ایرانی در این حوزه است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: عمر مفید بالاتر با توجه به کاهش تاثیرپذیری سایش مواد بر عملکرد دستگاه، دقت بالاتر اندازه گیری و کاهش تأثیر نویزهای محیطی از جمله مزایای این محصول نسبت به نمونه های مشابه خارجی است.

اسماعیلی توضیح داد: این محصول یکی از نیازهای استراتژیک در کنترل فرآیند و افزایش بازده خطوط تولید کارخانجات به ویژه در صنایع فولادی و معدنی است و با توجه فعالیت گسترده ای که سیستم های اقتصادی داخل و خارج از کشور در این حوزه دارند، بازار بسیار گسترده ای برای آن می توان متصور شد.

او در پایان تاکید کرد: رمز موفقیت ما خودباوری و اعتماد کردن به دانش نخبگان بومی استان است که توانسته ایم محصولی با کیفیت عالی و برند پترونیک تحویل صنعت کشور کنیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.