مواد لازم:
کره یا مارگارین ۳ق غ سرپر
سمولینا (ایرمیک) ۱/۴پیمانه
شیر ۲پیمانه
پودر شیرخشک ۱پیمانه سرخالی
پودر هل ۱ق م
زعفران به میزان لازم
شکر ۱/۲پیمانه
آب ۱/۲پیمانه
طرز تهیه:
داخل قابلمه متوسطی کره یا مارگارین رابریزید، ذوب که شدایرمیک رااضافه کنید، حرارت ملایم باشه وچند دقیقه تفت بدید، شیر را اضافه وخوب هم بزنید یکدست بشه، کمی که غلیظ شد پودر هل را اضافه کنید.
سپس شیرخشک رااضافه وسریع هم بزنید با پشت قاشق یاهمزن دستی مدام هم بزنید تا گلوله هااز هم باز ویکدست بشه. حلوا که جمع شد حرارت راخاموش ودرقابلمه روبزارید تا خشک نشه. درقابلمه دیگری شکروآب را بریزید، بزاریدجوش بیاد وچنددقیقه بجوشه، شیره رو بین دو انگشت تست کنیداگر یکم حالت چسبندگی داشت وکش اومد کافیه (دقت کنیدزیاد از حد نجوشه) حالا حلوا را به شیره اضافه وخوب مخلوط کنید (حرارت کم) مقداری زعفران را داخل لیوان با یکی دوقاشق شیر دم کنیدوبه حلوااضافه کنید.
زودزودبایدهم بزنید (دراین مرحله اگر حس کردید حلواتون خشکه وروغنش کمه یک قاشق دیگه کره اضافه کنیدچون اگه چرب باشه بهتره وبعداراحتتر از کاغذ جدامیشه) حلوابایدآبش بخار شه وخودشو جمع کنه ومثل توپ وسط قابلمه جمع شه دقیق مثل حلوای خودمون که وقتی تکون میدیم ازظرف جدا میشه ونمیچسبه بایداون حالت باشه. وقتی قابلمه روتکون میدیم حالت گهوارهای میگن شکل حلواتون مثل تصویر باشه.
یک کاغذروغنی بزرگ آماده کنیدباکره خوب چرب کنید بایدقشنگ چرب بشه وگرنه بعدا راحت جدانمیشه. حلوابایدکمی ازداغی بیفته بعدروی کاغذروغنی بزارید و یک کاغذ روغنی دیگه، چرب شده باکره روش بزارید و با وردنه به قطر ۲میل باز کنید. آروم وباحوصله که یکدست باز بشه، کاغذ رویی رابردارید و دست ودلباز روش خلال پسته بریزید، دوباره کاغذ را بزارید آروم وردنه بکشید تا خلالها داخل حلوا فرو برن. کاغذ رویی را برداشته وحلوا راداخل یخچال بمدت چندساعت بزارید تا سفت بشه. بعد با قیچی مربعی برش بزنید و نوش جان کنید.
ایرمیک یا همون سمولینا یک نوع آردزرد رنگه که لوازم قنادیها دارن ومیتونیدتهیه کنید. قابل حذفم نیست وجایگزین نداره.
شیرخشک رولوازم قنادیها دارن باشیرخشکی ک ب نوزادداده میشه فرق داره.
منبع: آشپزباشی
انتهای پیام/