در ادامه قصد داریم تعدادی از برترین نرم افزارهای ساخت بازیهای رایانهای که بسیاری از آنها برای تازه واردان به عرصه ساخت عناوین رایانهای طراحی شدهاند را معرفی کنیم. لازم به ذکر است که این نرم افزارها برای ساخت بازیهای سطح AAA نخواهند بود و صرفا مقداری علاقهمندان را با کد نویسی و ساختار کلی نحوه بازی سازی آشنا خواهد کرد. در ادامه تعدادی از موترهای برتر ازی سازی را مشاهده کنید:
یک موتور بازی سازی سه بعدی با قابلیت کراس پلی بوده که بازیهایی مثل Prey (2017) و Everyone Gone to Rapture به وسیله آن ساخته شدهاند.
طراحی شده برای ساخت بازیهای: سه بعدی
در دسترس برای: Windows
زبان کد نویسی: Lua
هزینه استفاده: این نرم افزار تا زمانی که پروژه ساخته شده توسط کاربر ۵ هزار دلار در آمد کسب کند رایگان بوده و پس از آن ۵ درصد حق امتیاز دریافت خواهد کرد.
روش یاد گیری: برای یادگیری این موتور بازی سازی کافی است تعدادی فیلم آموزشی که در محیط این نرم افزار وجود دارد مشاهده شده تا کاربر بتواند یک عنوان ساده مانند Flappy Bird یا عناوینی بهتر را بسازد.
این موتور برای ساخت بازیهای دو بعدی و توسط شرکت YoYo Games ساخته شده است و از آن برای ساخت بازیهایی مثل Undertale، Hyper Light Drifter و Minit استفاده شده شده است.
طراحی شده برای ساخت بازیهای: دو بعدی
در دسترس برای: Windows و macOS
زبان کد نویسی: استفاده از یک زبان تخصصی و ویژه این نرم افزار که GML نام دارد.
هزینه استفاده: استفاده از آن برای ۳۰ روز رایگان بوده و پس از آن کاربر باید به ازای هر سال ۳۹ دلار پرداخت کند.
روش یادگیری: یادگیری این نرم افزار از طریق مشاهده چند ویدیو و چند متن انجام خواهد شد و پس از یادگیری کاربر توانایی ساخت عناوین RPG نظیر بازیهایی مانند دفاع از برج و یا کشاورزی را خواهند داشت.
این موتور برای ساخت بازیهای دو بعدی طراحی شده است و از آن برای ساخت بازیهای سه بعدی نمیتوان استفاده کرد.
طراحی شده برای ساخت بازیهای: دو بعدی
در دسترس برای: Windows، macOS, Linux و web
زبان کد نویسی: بدون زبان و صرفا به وسیله محیط نرم افزار
هزینه استفاده: رایگان
روش یادگیری: انواع مختلفی ز راهنماها در خود نرم افزار وجود دارد که به طور کامل کار با نرم افزار را به کاربر آموزش خواهد داد؛ همچنین در این موتور بیش از ۸۰ نمونه پروژه آماده وجود دارد که به طور کامل ویژکیهای موجود در آن را نشان خواهد داد.
این موتور برای ساخت بازیهای دو بعدی و سه بعدی طراحی شده است و از قدرتی بسیار زیاد در بازی سازی بهره میبرد و برای استفاده گروهی نیز توصیه میشود؛ همچنین این موتور بسیار ساده بوده و یادگیری آن به راحتی انجام خواهد شد.
طراحی شده برای ساخت بازیهای: دو بعدی و سه بعدی
در دسترس برای: Windows, macOS و Linux
زبان کد نویسی: GDScript ،C و visual scripting
هزینه استفاده: رایگان
روش یادگیری: در این موترو یک راهنمای گام به گام بسیار کامل وجود دارد که چگونگی استفاده از ویرایشگر در آن توضیح داده شده است، مچنین در قسمتی از نرم افزار دستهای از آموزشهای متنی نیز وجود دارد که نحوه استفاده از قابلیتهایی نظیر VR و ساخت اسکلت شخصیتها در بازیهای دو بعدی را توضیح میدهد.
از این موتور که دارای قابلیت کراس پلتفرم است برای ساخت بازیهای سه بعدی استفاده میشود که شرکت آمازون مسئولیت توسعه آن را برعهده داشته و عناوینی نظیر Star Citizen و The Grand Tour Game به وسیله آن ساخته شده است.
طراحی شده برای ساخت بازیهای: سه بعدی, with Twitch integration and multiplayer games that use Amazon Web Services
در دسترس برای: Windows
زبان کد نویسی: Lua
هزینه استفاده: رایگان
روش یادگیری: پس از ورود به نرم افزار یک سری فیلم رایگان به کاربران نمایش داده خواهد شد که به طور کامل شیوه کار با این نرم افزار را توضیح میدهند. همچنین یک دوره آموزش موتور Lumberyard با استفاده از AWS که به طور رایگان عرضه شده نیز در اینترنت موجود است.
این موتور بازی سازی برای ساخت عناوین بصری و منبع آزاد استفاده میشود و از آن در ساخت عناوینی مثل Doki Doki Literature Club، Butterfly Soup، One Night و Hot Springs استفاده شده است.
طراحی شده برای ساخت بازیهای: Visual novels
در دسترس برای: Windows، macOS و Linux
زبان کد نویسی: Ren’Py script language و Python
هزینه استفاده: رایگان
روش یادگیری: در این نرم افزار یک راهنمای متنی وجود دارد که به طور کامل محیط و نحوه کار با نرم افزار را به کاربر آموزش خواهد داد.
این موتور بازی سازی برای ساخت بازیهای سبک JRPG ساخته شده است که مسئولیت توسعه آن بر عهده شرکت Degica بوده و بازیهایی مانند Corpse Party و Rakuen به وسیله این موتور بازی سازی ساخته شده است.
طراحی شده برای ساخت بازیهای: بازیهای دو بعدی
در دسترس برای: Windows and macOS
زبان کد نویسی: JavaScript
هزینه استفاده: دلار ۷۹.۹۹
روش یادگیری: یادگیری این موتور بسیار ساده بوده و در آن تعداد زیادی بخش آموزشی است که حتی کار با نسخههای قبلی این موتور را به کاربران آموزش خواهد داد؛ همچنین مقالات بسیار زیادی درباره این موتور بازی سازی در جهان وجود دارد.
این موتور برای ساخت بازیهای منبع آزاد ساخته شده است و از آن در ساخت بازیهایی مثل Lionkiller و The Uncle Who برای Nintendo استفاده شده است.
طراحی شده برای ساخت بازیهای: Interactive fiction و بازیهای متنی
در دسترس برای: Windows، macOS و web
زبان کد نویسی: Proprietary markup language ،HTML ،Javascript و CSS
هزینه استفاده: رایگان
روش یادگیری: در این نرم افزار یک راهنمای کلی وجود دارد که اصول اولیه استفاده از این نرم افزار را به کاربران آموزش خواهد دارد و نمونههای از اسکریپتهای پیشرفته نیز در آن وجود خواهد داشت.
این موتور بازی سازی در حال حاضر برترین و پر طرفدارترین موتور بازی سازی در جهان است که توسط شرکت Unity Technologies ساخته شده و از آن برای ساخت عناوینی مثل Untitled Goose Game، Ori and the Will of the Wisps و Hollow Knight استفاده شده است.
طراحی شده برای ساخت بازیهای: دو بعدی و سه بعدی.
در دسترس برای: Windows ،macOS و Linux
زبان کد نویسی: C#
هزینه استفاده: استفاده از این موتور برای دانشجویان و افرادی که سالانه کمتر از ۱۰۰ هزار دلار از این نرم افزار درآمد کسب میکنند رایگان بوده، اما برای افرادی که بیشتر از این میزان درآمد دارند باید سالیانه حدود ۴۰۰ دلار به شرکت سازنده بپردازند.
روش یادگیری: در فضای مجازی ویدیوهای بسیار زیادی برای آموزش این موتور وجود دارد، اما بسیاری از افراد از کلاس پیشفرض شرکت سزنده موتور که Unity Learn Premium نام دارد استفاده میکنند که هزینهای ۱۵ دلاری برای هر ماه دارد.
این موتور با قابلیت کراس پلتفرم طراحی شده که شرکت Epic Games مسئولیت توسعه این نرم افزار را برعهده داشته است. از این موتور بازی سازی برای ساخت عناوین بسیار بزرگی مثل Fortnite، Final Fantasy VII Remake و Octopath Traveler استفاده شده است.
طراحی شده برای ساخت بازیهای: سه بعدی.
در دسترس برای: Windows
زبان کد نویسی: C++ و Blueprints Visual Scripting
هزینه استفاده: استفاده از آن رایگان است، اما در صورتی که بازی به درآمدی بیشتر از ۳ هزار دلار دست پیدا کند باید ۵ درصد درآمد بازی در هر سه ماه به شرکت سازنده پرداخت شود.
گزارش از علی زحمت کش
انتهای پیام/