سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه دوکبوکی کره‌ای

در این مطلب دستورالعمل تهیه یکی از خاص‌ترین و در عین حال معروف‌ترین غذا‌های کره‌ای را به شما آموزش داده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هزار‌ها هراز غذا از انواع غذا‌های بین المللی وجود داره که مردم کشور‌های مختلف اون‌ها رو درست می‌کنن. از غذا‌های پر طرفدار هندی گرفته تا غذا‌های اروپایی هر کدوم با عطر و طعم متفاوتی و البته مواد اولیه مختلف درست میشن.

خوردن غذا‌های آسیایی مخصوصا غذا‌های کره‌ای و چینی هم خیلی لذت بخشه. از اون جایی که اغلب این غذا‌ها با غذا‌های روزمره‌ی ما خیلی متفاوته و با مواد اولیه خاصی درست میشه، خیلی از افراد، مخصوصا اون‌هایی که دوست دارن غذا‌های جدید و خاص رو امتحان کنن، از طرفدار‌های پر و پا قرص این غذا‌ها هستن.

در بین کشور‌های آسیایی، کره از کشورهاییه که غذا‌های متنوعی داره و اغلبشون خوشمزه به نظر می‌رسن. البته این رو هم بگیم که غذا‌های کره‌ای به اندازه‌ی غذا‌های چینی عجیب و غریب نیست! یکی از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین غذا‌های کره‌ای ها، کیمچیه. این غذا با طعمی تند و ترش، با سبزیجات تخمیر شده و کاهو درست میشه و با ارزش غذایی بسیار بالا و کالری کم از پر طرفدارترین غذا‌های کره‌ای محسوب میشه. به جز بیبیمباپ و بولگوگی، یکی دیگه از خاص‌ترین و در عین حال معروف‌ترین غذا‌های کره‌ای می‌تونیم از دوکبوکی نام ببریم.

این غذا یکی از رایج‌ترین غذا‌های تند کره ایه که با کیک استوانه‌ای برنجی، کیک ماهی، سبزیجات مخصوص و البته سس تند چیلی درست میشه. این غذا رو میشه تو خیلی از فروشگاه‌های خیابونی کره دید. امروز می‌خوایم طرز تهیه دوکبوکی کره‌ای رو بهتون یاد بدیم تا برای خوردنش مجبور نباشید تا کره برید!

اگه فروشگاهی که مواد اولیه غذا‌های کره‌ای رو داشته باشه می‌شناسید، می‌تونید مواد اولیه دوکبوکی رو از اونجا تهیه کنید. اما اگر به این فروشگاه‌ها دسترسی ندارید اصلا نگران نباشید، چون ما طرز تهیه کیک برنجی رو هم بهتون یاد می‌دیم. چون برای درست کردن دوکبوکی اول باید طرز تهیه کیک برنجی رو که در واقع پی نیاز این غذای کره‌ای هستش یاد بگیرید. با ما همراه بشید تا ببینیم طرز تهیه دوکبوکی و کیک برنجی چطوری است.

 

مواد لازم
آرد برنج ۲۰۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
آب جوش ۱۰۰ میلی لیتر
روغن کنجد ۱ قاشق
برای دوکبوکی:
پیازچه خرد شده ۱ دسته
آب جوش ۴ پیمانه
پودر فلفل چیلی ۳ قاشق غذاخوری
ماهی کولی خشک شده (اختیاری) ۵ عدد
سس سویا ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۴ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده ۲ قاشق چایخوری
روغن کنجد ۱ قاشق غذاخوری
کلم سفید خرد شده ۵۰ گرم
رب فلفل چیلی یا رب گوجه ۴ قاشق
تخم مرغ آب پز شده ۳ عدد
نودل ۱ بسته
کیک ماهی ۲۵ گرم
کنجد خام یا بو داده ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه دوکبوکی کره‌ای

مرحله اول:

۱- ابتدا آرد برنج را به همراه نمک داخل کاسه‌ای بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس یک لیوان آب جوش را به آن اضافه کرده و آرام هم بزنید تا خمیری به دست آید. خمیر باید نسبتاً شل، ولی به هم چسبیده باشد.

۲-حال خمیر را در صافی روی بخار پز قرار دهید و به مدت ۴۰ دقیقه بپزید. میتوانید کف صافی کاغذ روغنی بگذارید تا خمیر به آن نچسبد. مراقب باشید بخارپز به اندازه کافی آب داشته باشد یا در صورت لزوم در طول پخت به آن آب جوش اضافه کنید.

۳- سطحی صاف مانند تخته یا یک سینی را با روغن کنجد چرب کنید، خمیر را روی آن بگذارید و با گوشتکوب به خوبی بکوبید تا کم کم خنک شود. وقتی به حدی خنک شد که میشد به آن دست زد شروع کنید به ورز دادن با دست.

۴- وقتی خمیر دوکبوکی خوب ورز داده شد آن را به صورت رول‌هایی به قطر ۱/۵ تا ۲ سانتی متری رول کنید. رول‌ها را به اندازه‌ی ۵ سانتی متری برش دهید.

مرحله دوم:

۱- ابتدا ماهی کولی آن‌ها را پاک کرده و در ۴ پیمانه آب جوش بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بپزد. بعد از گذشت نیم ساعت، آن‌ها را در آورید.

۲- برای تهیه سس مخصوص دوکبوکی، سیر رنده شده، پودر فلفل، شکر، سس سویا، روغن کنجد، رب گوجه (یا رب چیلی) را داخل کاسه‌ای با هم مخلوط کنید. سپس آن‌ها را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا ۵ دقیقه همراه با هم بجوشند.

۳- بعد از ۵ دقیقه، کیک برنجی‌ها را نیز داخل آب جوش بیندازید و اجازه دهید آن‌ها نیز به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه همراه با مواد بجوشند و بپزند.

۴- در مرحله‌ی آخر، نودل، پیازچه، کلم خرد شده، کیک ماهی و تخم مرغ‌های آب پز را نیز به آن‌ها اضافه کنید و بعد از گذشت ۷ تا ۱۰ دقیقه زیر حرارت را خاموش کنید.

۵- دوکبوکی را داخل ظرف مورد نظر خود سرو کنید و روی آن کمی کنجد برای تزیین بپاشید. مقداری پیازچه‌ی خرد شده هم می‌تواند ظاهر غذا را زیباتر کند. فراموش نکنید که حتما این غذا را با چوب استیک‌های مخصوص کره ای‌ها بخورید!

نکات کلیدی

– برای درست کردن کیک برنجی دوکبوکی کره ای، می‌توانید به جای بخار پز کردن خمیر از ماکروفر نیز استفاده کنید. به این صورت که بعد از درآوردن خمیر از یخچال، آن را داخل ظرفی بریزید، ظرف را به مدت ۲ دقیقه در ماکروفر قرار دهید، سپس آن را خارج کرده و خمیر را ورز دهید. مجددا روی آن را بپوشانید و دوباره به مدت ۲ دقیقه داخل ماکروفر قرار دهید.

– بهتر است پیازچه را به تکه‌های ۴ سانتی متری خرد کنید.

– اضافه کردن نودل به این غذا اختیاری است. اگر می‌خواهید آن را با نودل درست کنید، بهتر است نودل با طعم سبزیجات یا گوشت را انتخاب کنید.

– تخم مرغ‌ها را از قبل آب پز کنید و به صورت حلقه حلقه شده به مواد اضافه کنید.

– میزان تندی این غذا به ذائقه‌ی شما بستگی دارد. می‌توانید مقدار فلفل و سس تند این غذا را کم یا زیاد کنید.

– در برخی دستور‌های کره‌ای کیک برنجی رول شده را درسته آب پز می‌کنند و درسته داخل دوکبوکی می‌اندازند و در آخر آن را برش می‌دهند و قطعه قطعه می‌کنند. اما اگر آن را از اول تکه تکه کنید درست کردن غذا آسان‌تر می‌شود.

– اگر به ماهی کولی دسترسی ندارید می‌توانید ماهی دیگری را جایگرین آن کنید.

– کیک ماهی یا همان Fish Cake نوعی نان شیرینی است که از ماهی خرد شده و پوره سیب زمینی تهیه می‌شود. می‌توانید آن را از فروشگاه‌های کره‌ای تهیه کنید.

منبع: ایران کوک

انتهای پیام/

برچسب ها: تغذیه ، خانه داری ، آشپزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
:)
۰۰:۵۲ ۲۴ دی ۱۴۰۰
نمیدونم واقعا اگه دوکبوکی اصل کره هم این مزه باشه یا نه ولی واقعا این دستور پخت با ذائقه ایرانی جور نیست. فلفل چیلی خودش خیلی تنده سه قاشق غذاخوری کاملا غذا رو غیر قابل خوردن میکنه و خیلی ام بعدش دل درد شدیدی ایجاد میکنه به نظرم در حد خیلی کم فلفل چیلی بهش اضافه کنید اگه میخواید درست کنید. خود کیکی برنجی ها هم مزه خاصی نداره مزه آرد میده.
چچ
۲۳:۲۳ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
خیلی بد مزه بود
태_love.maze_국
۲۱:۳۲ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
سلام و خسته نباشید به شما

ببخشید میخواستم بدونم میشه از تخم مرغ آبپز استفاده نکرد؟ چون من از تخم مرغ آبپز متنفرم

اگه جواب منو بدید ممنونتون میشم
ناشناس
۱۳:۳۱ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
اره سلیقه