به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نتیجه ۱۰ سال تحقیق علمی اعضای شرکت دانش بنیان تبریزی توانست نام ایران را به عنوان پنجمین کشور سازنده تیوب لیزری در دنیا ثبت کند. وظیفه این شرکت تولید لیزر در یک طیف مشخصی از فرنکانس است که از لایه برداری در علم پزشکی تا حکاکی روی چرم، برش فلز و حتی موارد نظامی هم کاربرد دارد.
ساجد خلیفه مدیر عامل شرکت دانش بنیان «صنایع نوین اندیش» گفت: محصولی که ما تولید میکنیم تیوب لیزر سیلد گاز کربنیک نام دارد که ۴ کشور انگلیس، آمریکا، آلمان و چین دارند که در بازار بیشتر به اسم «لامپ لیزر» شناخته شده است.
او افزود: اساس کار تیوب به این صورت است که با یک ولتاژ ۲۰ تا ۳۰ کیلو ولت گاز واسط داخل تیوب را تحریک میکند و در اثر تحریک، مولکولهای گاز واسط برانگیخته میشوند و در اثر این برانگیختگی فوتون از اتمهای آن آزاد میشود.
خلیفه تصریح کرد: وقتی فوتونها به حد اشباح رسیدند درصدی از آنها را از پنجرههای خروجی، خارج میشوند.
او ادامه داد: نور لیزری نوری است کاملا هم دوز و هم فاز که بر خلاف سایر نورها پراکنده نمیشود و برای تسهیلات تخریبی در طیف خاص قدرت ضربه فوتونها را افزایش یا کاهش داد.
بیشتر بخوانید: شرکتهای دانش بنیان، قلب تپنده اقتصاد کشور
خلیفه اظهار کرد: مهمترین مزیت ایجاد کننده این بود که محصولی قابل رقابت و با کیفتی بالاتر از چین و با قیمتی برابر چین در بازار عرضه شده است به همین علت امیدواریم در آیندهای نه چندان دور بتوانیم کشورهای همسایه را هم پشتیبانی کنیم؛ چرا که همین الان هم این درخواست وجود دارد، اما به دلیل ظرفیت بسیار پایین تولیدمان امکان صادرات را نداریم.
اگر حمایتهای دولتی مشمول راه اندازی خط تولید انبوه این محصول شود سالانه از خروج ۲ تا ۳ میلیون دلار از کشور جلوگیری میشود و ۱۰ میلیون دلار برای کشور ارز آوری میتواند، داشته باشد.
انتهای پیام/