سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روش تهیه اریح کته سی (کته زردآلو)

در این مطلب دستورالعمل تهیه کته زردآلو را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اریح کته سی (کته زردآلو) از غذا‌های سنتی ایران است که با زردآلو تهیه می‌شود این غذا، از غذا‌های محلی استان آذربایجان شرقی یا همان تبریز است در صفحات قبل راجع به زرد آلو و مقداری از خواص آن اشاره کردیم. با استفاده از زردآلو غذا‌های خوشمزه‌ای همچون اریح شورباسی و خورش برگه زردآلو می‌توان تهیه کرد.

زردآلو دارای خواص بسیار است که در اینجا به تعدادی دیگر از آن‌ها اشاره می‌کنیم. زردآلو برای کسانی که می‌خواهد وزن اضافه کنند بسیار مناسب است می‌توانند از جوشانده این میوه برای افزایش وزن بهره ببرند. این جوشانده اشتها آور بسیار خوبی است. هسته‌ی زردآلو نیز خالی از خاصیت نبوده و از خواص آن میتوان به ضد صرفه بودن و تصفیه کنندگی خون اشاره کرد.

زردآلو بازکننده گرفتگی‌های مجاری عروق و نرم کننده سفتی‌ها می‌باشد. ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود. زردآلو خاصیت آرام بخشی و نشاط آوری دارد؛ در ضمن خوردن آن به آن‌هایی که ناراحتی‌های قلبی دارند نیز توصیه می‌شود. زردآلو به علت داشتن مقدارى اسید سالسیلیک، براى درد مفاصل و رماتیسم مفید است.

خیس شده آن را اگر شخصی که مبتلابه تب است میل کند و پشت سر آن آب گرم و عسل میل کند باعث قطع تب می‌شود. در برگه زردآلو مقادیری ویتامین D وجود دارد که در رشد استخوان و دندان‌ها بسیار موثر است. مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میکند.

بدین منظور، ابتدا آن را با آب بشویید. سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است. زردآلو حاوی آنتی اکسیدان بالایی است.

بیشترین میزان آنتی اکسیدان آن متعلق به فلاونوئید پلی فنولیک مانند لوتئین، زآگزانتین و بتاکریپتو گزانتین‌ها می‌باشد؛ مجموعه‌ی این‌ها موجب حفاظت بیشتر سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد اکسیژن که دلیل پیری، سرطان‌ها و بیماری‌های مختلف می‌باشند، می‌شود. به شما پیشنهاد می‌شود که از صفحه غذایی قیسی پلو و آش آلو ترش نیز دیدن کنید.

مواد لازم

زردآلوی خشک: ۱۲ عدد خیس خورده
برنج: ۶۰ گرم
پیاز متوسط: ۳ عدد
زردچوبه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
روغن: ۴ قاشق غذاخوری

مراحل پخت

مرحله ۱

ابتدا پیاز را خرد کرده در روغن تفت می‌دهیم.

مرحله ۲

سپس برنج را به همراه آب کافی، زردچوبه، نمک، فلفل و زردآلو را با پیاز داغ مخلوط کرده روی شعله گاز قرار می‌دهیم و مانند کته دم می‌کنیم.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

برچسب ها: تغذیه ، آشپزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.