سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه آش عاشوره

در این مطلب دستورالعمل تهیه آش عاشوره را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عاشوره نوعی آش است که در ترکیه در اعیاد و مراسم خاص بطور مثال در ایام محرم و روز عاشورا تهیه کرده و در میان اقوام و نزدیکان پخش می‌کنند. باید مواد اولیه آن از ۱۲ ماده غذایی از قبیل: بلغور گندم، نخود، عدس، لوبیا، کشمش، قیسی، بادام، فندق و انواع ادویه تشکیل شود، که معمولا علویان آن مواد را به صورت نذری هدیه می‌کنند.

خانه‌های جم علویان دارای دیگ‌های بسیار بزرگی برای پخت عاشوره است، که پس از قرار گرفتن بر روی اجاق، مواد اولیه با دعا‌ها و ذکر سلام و صلوات بر پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) و ائمه معصومین (ع) به داخل دیگ ریخته می‌شود و بعد آب به آن اضافه می‌شود. پس از پخته شدن عاشوره و زمانی که برای توزیع آماده می‌شود، ریش سفیدان علوی هر یک به ترتیب سلسله مراتب و جایگاه دینی با قاشق‌های بزرگ چوبی، عاشوره را هم می‌زنند و هنگام هم زدن معمولا بر پیامبر اسلام و اهل بیت آن حضرت سلام و صلوات فرستاده می‌شود و دعا‌های مخصوصی نیز برای شفای بیماران و بهروزی و موفقیت مسلمانان می‌خوانند. بعد از پایان مراسم هم زنی، عاشوره در میان افرادی که در خانه گرد آمده اند توزیع می‌شود.

مواد لازم:
گندم پوست کنده یک و نیم پیمانه
نخود نصف پیمانه
کره ۲۰۰ گرم
لوبیای سفید نصف پیمانه
شکر به اندازه دلخواه
هل ساییده ۲ قاشق غذاخوری
انجیر خشک خرد شده نصف پیمانه
قیسی هلو و زردالوی خشک بدون هسته نصف پیمانه
خلال بادام ۱/۴ پیمانه
کشمش پلویی ۱/۳ پیمانه
پسته خرد شده ۱/۳ پیمانه
گلاب ۱/۴ پیمانه
نمک به مقدار لازم
کره ۱۰۰ گرم تا ۱۵۰ گرم

برای تزیین:

پودر نارگیل و مغزتخمه‌ها و کنجد و سیاهدانه و انجیر خشک و مربای دسری زرشک و خرمالو و خلال‌ها

طرز تهیه:

تمامی حبوبات را از قبل خیس کنید و چند بار آب آنرا عوض کنید. سپس حبوبات را با آب (یا عصاره غلیظ مرغ که رنگ آن سفید باشد) و کره و نمک بار بگذارید تا بپزد. وقتی حبوبات کاملا پختند، گندم خیس کرده را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا باهم بپزند و له شوند و لعاب بیندازند.

خشکبار‌هایی مانند کشمش و قیسی و انجیر خردشده را شسته و خیس کنید تا نرم شوند. بادام‌ها نیز باید پوست گرفته شوند. در انتها گلاب را اضافه کنید. شکر و خشکبار خرد شده را نیز اضافه کنید. در آخر باید این شله یا آش را با حرارت بسیار ملایم در مدتی طولانی دم کنید. این آش کم کم غلظت گرفته و آماده میشود. با خشکبار‌های نرم و مربا‌های دسری و کنجد و سیاهدانه روی آنرا تزیین کنید.

نکته: من داخل قابلمه در حین پخت حبوبات آب و عصاره غلیظ مرغ اضافه کردم. خیلی خوشمزه شد. مربا‌های دسر کم شیرین و خوشرنگ برای این امر بسیار مناسبند. نیازی به برنج و نشاسته نیست اگر در زمان طولانی خوب پخته شود به غلظت بسیار مناسبی میرسد. حبوبات هم لازم نیست کوبیده شوند، زیرا در مدت طولانی چنان پخته خواهند شد که در داخل شله دانه دانه دیده نمیشوند.

در صورت تمایل میتوانید پودر داچین هم روی تزیین بکار ببرید.

turkey۲۰.loxblog.com
انتهای پیام/

 

برچسب ها: تغذیه ، آشپزی ، آش نذری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.