او با تاکید بر اینکه نشانگر رنگی جزیی از برچسب محصول و نصب آن بصورت برچسب جداگانه ممنوع است، افزود: واحدهای تولیدی موادغذایی و آشامیدنی ملزم هستند نشانگر رنگی را بر روی برچسب محصول و در بزرگترین سطح قابل مشاهده آن طراحی و چاپ کنند و واحدهای تولیدی اجازه توزیع فرآورده مشمولی که فاقد نشانگر رنگی باشد را ندارند.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: مطابق دستورالعمل ابلاغی، تمامی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی مشمول که از سازمان غذا و دارو مجوز واردات دریافت کردهاند ملزم به درج نشانگر رنگی هستند.
او بیان کرد: درج نشانگر رنگی بر روی فرآوردههایی مانند شکر، قند، نمک، آب، روغن و فرآوردههای فلهای که در صنعت و یا صنف دیگری به عنوان ماده اولیه کاربرد دارند، ممنوع است.
بیگمی گفت: در این نشانگر تلاش شده تا با استفاده از رنگهای قرمز، نارنجی و سبز و درج میزان قند، نمک و اسیدهای چرب غیراشباع در یک حجم مشخص و قابل فهم از محصول، به مصرف کننده در انتخاب سریع وآگاهانه ماده غذایی کمک شود.
او افزود: در چارچوب برنامههای طرح تحول سلامت و سیاستهای وزارت بهداشت در خصوص اطلاع رسانی و افزایش فرهنگ مصرف کنندگان موادغذایی و آشامیدنی، سازمان غذا و دارو اقدام به تدوین دستورالعمل درج نشانگر رنگی تغذیهای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی کرده است.
انتهای پیام/ع