این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: تحقیقات نشان میدهند که مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی هم میتوانند تخممرغ را مصرف کنند حتی مشاهده شده است که بیماران دیابتی با مصرف تخممرغ میتوانند از عوارض قلبی و عروقی دیابت در امان باشند.
او افزود: تخممرغ حاوی اسید فولیک، فسفر، سلنیوم، مواد معدنی مختلف و ویتامینهای A ، B۲ و B ۱۲ است، نشان داده شده است مرغهایی که در دان آنها امگا ۳ وجود دارد تخممرغهایی را تولید میکنند که غنی از امگا ۳ هستند یعنی مواد مغذی موجود در تخممرغ به نوع دانی که مرغ خورده است، بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: فواید شگفت انگیز تخممرغ برای کودکان/ چه زمانی تخممرغ را در برنامه غذایی فرزندمان بگنجانیم؟
جوزدانی تأکید کرد: عدهای تصور میکنند که تخممرغ حاوی آهن است، ولی باید گفت که آهن تخممرغ قابل جذب نیست، زیرا در تخممرغ پروتئینی به نام فسفیتین وجود دارد که از جذب آهن تخممرغ جلوگیری میکند همچنین اگر تخممرغ را با مواد پروتئینی دیگری که حاوی آهن هستند، مصرف کنیم فسفیتین میتواند از جذب آهن این مواد هم جلوگیری کند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: برخی افراد تصور میکنند که مصرف تخممرغ کلسترول خون را افزایش میدهد در حالی که مطالعات نشان دادهاند که افرادی که روزانه ۲ عدد تخممرغ به مدت ۶ هفته مصرف میکنند میزان HDL (کلسترول خوب) آنها بیشتر میشود، تخممرغ منبع خوبی از کولین است، کولین در ساخت سلولهای مغزی در دیواره سلولی نقش مهمی دارد.
بیشتر بخوانید: شکلگیری کمپین "هر مرغدار یک مدرسه" / توزیع ساندویچ تخممرغ در بیش از ۱۰۰ مدرسه محروم کشور
او گفت: در تخممرغ ۲ آنتیاکسیدان به نامهای لوتئین و گزانتین وجود دارند که این ۲ آنتیاکسیدان در پیشگیری از بروز آب مروارید و پیرچشمی مؤثر هستند، تخممرغ حاوی ویتامین A هم هست که این ویتامین بر سلامت چشم اثر میگذارد پس میتوان گفت مصرف تخممرغ به ویژه زردی آن برای سلامتی چشم بسیار مفید است.
جوزدانی اظهار کرد: یک عدد تخممرغ حاوی ۶ تا ۷ گرم پروتئین است، تخممرغ به علت داشتن اسید آمینههای ضروری یک غذای با کیفیت است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: تخممرغ در کنترل وزن نقش مؤثری دارد بنابراین افراد میتوانند این ماده غذایی را در وعدههای غذایی روزانه خود بگنجانند تا کمتر احساس گرسنگی کنند، تخممرغ به علت داشتن اسیدهای آمینه ضروری در عضله سازی و سلامت استخوانها نقش مؤثری دارد، این ماده غذایی همچنین در کاهش فشار خون افراد هم مؤثر هست.
او یادآوری کرد: مبتلایان به اختلالات قلبی و عروقی که بیماری آنها کنترل شده است، میتوانند هفتهای ۵ عدد تخممرغ مصرف کنند، در ۱۷ مورد تحقیق صورت گرفته روی ۲۶۳ هزار نفر مشخص شد که تخممرغ میتواند خطر سکته قلبی را در بیماران قلبی و عروقی کاهش دهد.
انتهای پیام/