سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری آیین سوگواری شهادت امام جعفر صادق(ع) در استان

آیین های عزاداری در شب و روز شهادت رئیس مذهب جعفری امام جعفر صادق(ع) با حضور گروه های مختلف مردمی کهگیلویه و بویراحمد برگزارشد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج  ،مدیرکل تبلیغات اسلامی این استان با بیان اینکه هزار و ۲۰۰ هیات مذهبی در کهگیلویه وبویراحمد سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) را گرامی می‌دارند گفت: این آیین از دیشب و امروز در مناطق مختلف استان در حال برگزاری است و در شهر یاسوج با حضور هیات‌های عزاداری از میدان هفتم تیر آغاز شد و شرکت کنندگان با حرکت به سمت مسجد صاحب الزمان (عج) سالروز شهادت رییس مذهب تشیع را گرامی داشتند.

حجه الاسلام برازش با بیان اهمیت پاس داشت مناسبت‌های مذهبی و ضرورت تکریم این مناسبت‌ها افزود:حضور مردم در این گونه آیین‌ها نشان گر زنده بودن مذهب تشیع و عشق و ارادت شیعیان به ائمه و بزرگان دین دارد.

مراسم عزاداری سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) امروز در شهر‌های دهدشت، دوگنبدان، سی سخت، چرام، لنده، لیکک و دیگر مناطق استان هم با حضور ارادتمندان به آن امام همام برگزار شد.

حضرت امام جعفر صادق (ع) رییس مذهب جعفری (شیعه) در روز ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری چشم به جهان گشود.

پدرش امام محمد باقر (ع) و مادرش ام فروه‌  دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر است.

کنیه آن حضرت  ابو عبدالله‌  و لقبش  صادق‌ است.

حضرت صادق تا سن ۱۲ سالگی معاصر جد گرامی‌اش حضرت امام سجاد (ع) بود؛ بنابراین صرف نظر از جنبه الهی و افاضات رحمانی که هر امامی آن را داراست، بهره‌مندی از محضر پدر و جد بزرگوار موجب شد که آن حضرت با استعداد ذاتی و شم علمی و ذکاوت بسیار، به حد کمال علم و ادب برسد و در عصر خود بزرگ‌ترین قهرمان علم و دانش شود.

پس از شهادت پدر بزرگوارش و در مدت ۳۴ سال  مکتب جعفری‌  را پایه‌ریزی فرمود و موجب بازسازی و زنده نگه داشتن شریعت محمدی (ص) شد.

زندگی پر بار امام جعفر صادق (ع) مصادف بود با خلافت پنج نفر از حکام بنی امیه (هشام بن عبدالملک - ولید بن یزید - یزید بن ولید - ابراهیم بن ولید - مروان حمار) که هر یک به نحوی موجبات تالم و تاثر و کدورت روح بلند امام معصوم (ع) را فراهم می‌کرده‌اند و دو نفر از خلفای عباسی (سفاح و منصور) نیز در زمان امام (ع) مسند خلافت را تصاحب کردند و نشان دادند که در بیداد و ستم بر امویان پیشی گرفته‌اند؛ چنانکه امام صادق (ع) در ۱۰ سال آخر عمر شریفش در ناامنی و ناراحتی بیشتری به سر می‌برد.

در میان امامان معصوم (ع) برای هیچ‌کدام همانند امام صادق (ع) فرصت و شرایط مساعدی پیش نیامد تا بتوانند در سطح وسیع به انقلاب فرهنگی بپردازند و با تشریح فرهنگ غنی و پرمایه اسلام، بر گسترش این دین آسمانی بیفزایند، ولی برای امام صادق (ع) این فرصت در، گیر و دار کشمکش‌ها و رو در رویی بنی‌امیه و بنی‌عباس و جنگ قدرت به دست آمد.

آن بزرگ مرد علم و عمل از این فرصت استفاده کامل کرد و اسلام و فقه آن را از دیدگاه ائمه اهل بیت (ع) معرفی کرد و با تربیت شاگردان بسیار و برجسته، حیات تازه‌ای به اسلام و مسلمین بخشید و فرهنگ ناب تشیع را که از متن اسلام محمدی و علوی نشات گرفته بود به جهانیان عرضه کرد.

امام صادق (ع) به عنوان رییس مذهب جعفری حوزه علمیه اسلامی را در سطح عمیق و وسیع تشکیل داده بود و علوم اسلامی را تدریس می‌کرد.

در این حوزه، چهار هزار نفر به فراگیری علوم آل محمد (ص) می‌پرداختند و حضرت در این زمان، اسلام اصیل را از زیر حجاب تیره و تار اسلام بنی‌امیه و بنی‌عباس آشکار می‌ساخت.

امام صادق علیه السلام در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ قمری به دست عوامل منصور دوانقی مسموم شد و بر اثر آن، به شهادت رسید.
حضرت امام صادق (ع) هفت پسر و سه دختر داشت.

پس از حضرت صادق (ع) مقام امامت بنا به امر خدا به امام موسی کاظ‌م (ع) منتقل شد.

انتهای پیام/پ

آیین سوگواری شهادت امام جعفر صادق(ع)

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.