روحانی گفت: ظرفیتهای فراوانی برای توسعه روابط اقتصادی دو جانبه و منطقهای نظیر فرصتهای ترانزیتی وجود دارد که باید در دستور کار کمیسیون مشترک همکاریهای فیمابین قرار گیرد.
وی افزود: مسئولیت کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور از سمت ایران به وزیر نیرو محول شده است. ایشان فعال و علاقمند است که مسائل توسعه اقتصادی از جمله بحثهای بندر چابهار، ارتباط راهآهن و راههای مواصلاتی، آب و محیط زیست و انرژی و همچنین سرمایه گذاریهای مشترک در بهرهبرداری از منابع معدنی را دنبال کند.
روحانی همچنین با اشاره به اهمیت مبارزه با مواد مخدر و لزوم تلاش جمعی در این زمینه خاطرنشان کرد: علاوه بر آسیبهای اجتماعی، بخش عمدهای از تامین مالی تروریسم از قاچاق مواد مخدر انجام می شود و این مساله ضرورت مبارزه همه جانبه و هماهنگ با قاچاق مواد مخدر را بیشتر می کند.
وی همچنین با اشاره به تلاش دو کشور برای مبارزه و ریشه کنی تروریسم در منطقه گفت: امنیت کشورهای منطقه از جمله ایران و افغانستان به یکدیگر گره خورده و لذا برقراری ثبات و توسعه منطقه نیز در گرو همکاری کشورهای منطقه است.
رئیس جمهور ایران با بیان اینکه مشارکت همه گروه ها و اقوام برای توسعه و ثبات افغانستان ضروری است، ترغیب بخش های خصوصی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی را مورد تاکید قرار داد.
عبدالله نیز در این دیدار با قدردانی از حمایتها و کمکهای جمهوری اسلامی ایران به مردم افغانستان، بر تقویت همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف سیاسی و اقتصادی و تجاری تاکید کرد.
وی همچنین تلاش ها و اقدامات ایران در زمینه مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر را مورد اشاره قرار داد و همکاری بیشتر تهران و کابل را در این موارد ضروری خواند.
رئیس اجرایی دولت افغانستان با بیان اینکه ایران و افغانستان همیشه و در روزهای سخت کنار هم بوده اند گفت: ایران همیشه در کنار مردم و دولت افغانستان بوده و از این بابت قدردان کمک ها و حمایت های تهران هستیم.
وی بر ضرورت همکاری همه کشورهای منطقه در مبارزه و ریشه کن کردن تروریسم تاکید کرد.
انتهای پیام/