سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دفن اصولی زباله فرصتی دوباره برای تنفس

شهرداری دهدشت طی دو سال اخیر دفع اصولی زباله‌ها را در دستور کار قرار داده اما تا رسیدن به سطح ایده‌آل تنها با همکاری شهروندان و مسؤولان کمیته پسماند دست یافتنی است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج،تولید روزانه حداقل ۷۰ تن زباله در دهدشت جمع‌آوری، دفن و امحاء این مقدار زباله به چالش شهر تبدیل شده است.

انتقال زباله‌های تولیدی از سطح شهر به سایت زباله انجام می‌شود، اما حجم بالا، محدود بودن فضای دپو و عدم همکاری دستگاه‌های عضو کمیته پسماند مشکلاتی را در دفن اصولی زباله ایجاد کرده است که اگر به این روال ادامه پیدا کند خطرات جبران ناپذیر زیست محیطی و بهداشت عمومی در پی خواهد داشت.

نا مناسب بودن جاده دسترسی به سایت دپوی زباله باعث شده است خودرو‌های حامل زباله روستا‌های مجاور در مسیر دسترسی به سایت زباله‌ها را تخلیه کنند و با وجود اخطار‌های شهرداری و محیط زیست برای جلوگیری از تخلیه زباله در حاشیه محل دپو این شیوه نادرست هم چنان ادامه دارد.

این در حالی است که کمیته پسماند به سازی و آسفالت جاده دسترسی به محل دپوی زباله را مصوب کرده بود، اما این مصوبه هنوز شکل اجرایی به خود نگرفته است؛ و حالا برای پنجمین بار طی دو سال از شروع فعالیت شورای پنجم و شهردار زباله دپو شده در جایگاه با بکارگیری یک دستگاه بولدوزر و به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز کاری دفن می‌شود تا دود ناشی از سوزاندن زباله‌ها تنفس را برای مردم دشوار نکند.

اسفندیار برخه شهردار دهدشت گفت: جایگاه دفن زباله در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار پیش‌بینی شده بود، اما به علت کمبود اعتبار تنها سه هکتار محصور شده است.

شهردار دهدشت افزود: این جایگاه تنها محل دپوی زباله تولیدی شهر دهدشت نیست بلکه از روستا‌های حومه شرقی، سرفاریاب، سوق و دیگر مناطق زباله خود را در این محل تخلیه می‌کنند.

برخه افزود: شهرداری در راستای جلوگیری از آلودگی ناشی از سوزاندن زباله به صورت مرتب به دفن زباله‌ها اقدام می‌کند این در حالی است که روستا‌های همجوار زباله حمل شده را در مسیر جاده تخلیه کرده و منجر به مشکلات زیست محیطی می‌شوند.

هم چنین محمدحسین جمشیدی با اشاره به اینکه بخش اعظمی از زباله‌ها قابلیت بازیافت دارد،گفت:احداث کارخانه بازیافت راهکار مناسبی برای کاهش حجم قابل توجهی از زباله‌های دپو خواهد شد.

رئیس شورای شهر دهدشت افزود: ورود سرمایه‌گذار احداث کارخانه بازیافت مستلزم همکاری شهرداری‌های دهدشت، چرام، لنده، سرفاریاب، سوق، دیشموک و قلعه‌رئیسی است.

جمشیدی خواستار مدیریت حمل زباله و نظارت بخشداری در انتقال زباله روستا‌ها و جلوگیری از تخلیه زباله در مسیر ورودی شهر و حاشیه جاده شد.

وی گفت: معتقد هستم وقتی در زمینه مشکلات زیست محیطی موفق خواهیم بود و در این زمینه کمترین مشکلات را خواهیم داشت که برنامه‌ای برای آموزش شهروندان داشته باشیم و اجرای این مهم مشارکت نهاد‌های محیط زیست، شبکه بهداشت و شهرداری را می‌طلبد.

جمشیدی با بیان اینکه خیلی از مشکلات زیست محیطی در شهر دهدشت به عدم اجرای فاضلاب خانگی و احداث چاه جاذب برمی‌گردد، افزود: با توجه به اینکه تاکنون تنها ۴۰ درصد شبکه فاضلاب شهر دهدشت پیشرفت فیزیکی دارد لازم است فرماندار، دادستان و مدیران ادارات آب و فاضلاب و شبکه بهداشت، شهرداری و محیط زیست پای کار باشند و مردم را وادار کنند که فاضلاب منازل را به شبکه فاضلاب شهر وصل کنند.

رئیس شورای شهر دهدشت تفکیک زباله از مبدا را از دیگر راهکار‌های کاهش تولید زباله‌ها دانست و اضافه کرد: سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه باید وارد عمل شوند و آموزش‌های لازم را به شهروندان ارائه دهند و در هفته محیط زیست این کار به صورت نمادین با همکاری سمن بلادشاپور انجام خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه‌های شهرداری و شورای شهر در هفته محیط زیست

پاکسازی ورودی‌های طولیان و سمغان و تسطیح جایگاه دفن زباله را از مهمترین برنامه‌ها عنوان کرد و افزود: امیدوارم با دفن اصولی زباله‌ها که از امروز آغاز شده است شاهد سوزاندن زباله و مشکلات ناشی از ان نباشیم.

روح‌الله عزیزی دراین باره به فارس گفت: شهرداری و شورای پنجم طی دو سال اخیر به خوبی وارد عمل شده و در حالی که در ادوار گذشته کوچکترین توجهی به دفع اصولی زباله نمی‌شد برای چهارمین بار است که نسبت به دفن اصولی زباله اقدام می‌شود و قطعا در آینده شرایط مطلوبتری خواهیم داشت.

رئیس اداره محیط زیست کهگیلویه افزود:دفن اصولی از طریق حفر ترانسه ایجاد و زباله در چندین ترانسه تخلیه می‌شود و ۲۰ سانتی متر خاک پوشانده می‌شود تسطیح و تا مرحله پر شدن ترانسه ادامه دارد.

وی این روش را باعث تجزیه زباله و کاهش مشکلات آلودگی ناشی از سوزاندن زباله عنوان کرد.

عزیزی با قدردانی از شهردار و شورای پنجم در اجرای عملیات دفن زباله‌ها و کمک به حفظ محیط زیست،گفت: با استقرار نگهبان در محل دپو سوزاندن زباله تا حدودی کاهش یافته است.

وی افزود: ورود و خروج خودرو‌های حامل زباله کنترل می‌شود و در صورت تخلف با تکمیل فرم از سوی نگهبان به محیط زیست معرفی می‌شوند تا از طریق مراجع قضایی پیگیری لازم از جمله توقیف خودروی حمل زباله صورت گیرد.

به گفته عزیزی تاکنون دهیاران روستا‌های دستگرد و طولیان به علت عدم توجه به توصیه‌های مبنی بر جلوگیری از تخلیه زباله در مسیر سایت به عنوان متخلف به دادگستری معرفی شده و پرونده آن‌ها در حال رسیدگی است.

انتهای پیام/پ

دفن اصولی زباله در دهدشت

برچسب ها: محیط زیست ، پسماند
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.