به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، افزایش سرانه پسماند در استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد با داشتن طبیعی بکر و کم نظیر زنگ خطری بوده که در این شرایط تنها راه نجات آنبا توجه به حجم ورود بسیار زیاد پسماند به ویژه زبالههای پلاستیکی، ترویج و گسترش فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ است.
برنامه مدیریت پسماند به شکل تفکیک زبالهها از مبدأ چند سالی است که در کشور آغاز شده، اما در این استان خبری از این مهم نیست و همین مسئله نیز کار مدیریت زباله را سخت کرده است.
محیطزیست کهگیلویه و شهرداریسوق باتهیه بروشور و تشریح اثرات پسماند خشک وتر در راستای فرهنگسازی و آموزش شهروندان برای تفکیکزباله از مبدأ اقدام میکنند.
در راستای فرهنگسازی تفکیکزباله از مبدأ و نیز کاهش پسماند شهری با همکاری محیط زیست شهرستان و شهرداری سوق بروشورهای لازم تهیه شده و با تشریح اثرات پسماند خشکوتر و توزیع در بین شهروندان شهرسوق تلاش میشود این فرهنگ نهادینه شود.
بهمناسبت هفته محیط زیست برای بررسی مسائل زیست محیطی شهر سوق جلسهای با حضور رئیس اداره محیط زیست کهگیلویه، شهردار و رئیس شورایاسلامی شهر سوق در محل ساختمان شهرداری سوق برگزار شد.
رئیس اداره محیط زیست شهرستانکهگیلویه گفت: در راستای فرهنگسازی تفکیکزباله از مبدأ و نیز کاهشپسماند شهری بامحوریت و همکاری هردو نهاد محیطزیست شهرستان و شهرداریسوق اقدام به تهیه بروشور نموده و با تشریح اثرات پسماند خشکوتر و توزیع در بین شهروندان شهرسوق تلاش میکنیم این فرهنگ را نهادینه کنیم.
روحالله عزیزی افزود: درخصوص احداث تصفیهخانه فاضلابشهریسوق باهماهنگی اداره محیط زیست شهرستان و آبفای شهریکهگیلویه پیگیریهای لازم انجام میشود.
وی با اشاره به آمایششهری و توسعهشهرنشینی و استفاده معقول و اصولی از کاربریهای موجود گفت: موضوع آمایششهری و استفادهاصولی از کاربریهای موجود در شهرسوق و اطراف این شهر بسیار مهم و حائز اهمیت است و در یکیدوهفته آینده باحضور اعضای شورایاداری و نخبگان این شهر دراین خصوص تصمیمگیری میشود.
عزیزی با تأکید بر حفاظت از محیطزیست بهعنوان یک وظیفههمگانی گفت: حفاظت از محیطزیست طبق اصلپنجاهم قانوناساسی جمهوریاسلامیایران وظیفههمگانی است، امیدواریم شعار امسال هفته محیطزیست موردتوجه مسئولین، مردم و بهخصوص دوستداران محیط زیست قرار بگیرد و در عمل برای حفاظت از محیط زیست خود اقدام کنند
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: مکانهای دفع زباله در شهرها و روستاهیا این استان استاندارد نیست.
محسن جعفرینژاد افزود: طبق بررسیهای انجام شده توسط کارشناسان مکانهای دفع زباله در استان استانداردهای لازم را ندارند و با توجه به شرایط موجود این مناطق در نظر گرفته شده است.
وی سرانه پسماند در کهگیلویه و بویراحمد را بیش از میانگین کشوری عنوان کرد و افزود: سرانه پسماند در کشور ۶۵۰ گرم بوده در حالی در این استان بیش از یک کیلوگرم است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به شعار امسال روز جهانی محیط زیست با عنوان «کاهش آلایندهها و پسماند، آسمان آبی و سبز»، ابراز کرد: توسط ناپایدار و تخریب محیط زیست سبب حساسیت جامعه بین الملل شده است.
جعفرینژاد با اشاره به نقش تاثیرگذار رسانهها در زمینه کاهش تولید زباله گفت: مردم استان در زمینه مصرف غذایی، مصارف پلاستیکی و دور ریزها وضعیت خوبی ندارند که انتظار میرود همراه با مبانی اسراف را کنترل کنیم.
وی گفت: تفکیک از مبدا پسماندها ضروری بوده و باید تمامی نهادها در این زمینه برنامه ویژهای داشته باشند، زیرا در کهگیلویه و بویراحمد تفکیک از مبدا زباله نداریم و همین موضوع کار مدیریت زباله را سخت کرده است.
جعفرینژاد با اشاره به اینکه در زمینه بازیافت زباله کارهای انجام شده، ولی در آغاز راه هستیم، ادامه داد: پسماندهای ویژه یک بحث اقتصادی بوده که باید بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم و هم اکنون به دیگر استانها انتقال مییابد و به نوعی هزینهبر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه طرح جامه مدیریت پسماند در بسیاری از شهرهای استان نهایی شده است، افزود: در زمینه پسماندهای روستایی نگرانی داریم، زیرا در حاشیه روستاها و محورهای مواصلاتی رها میشوند و در واقع چهره طبیعت را زشت و منابع آب و خاک را آلوده میکنند.
هفته محیط زیست از ۱۵ تا ۲۱ خردادماه بوده و شعارملی آن، کاهش آلایندهها و پسماند، آسمانآبی، زمینسبز نامگذاری شده و امید است که مردم همواره در حفظ محیط زیست پیرامون خود گامهای عملی بردارند.
انتهای پیام/ط