جمالیان افزود: با توجه به بررسیها و خطرسنجیهایی که صورت گرفته اصلیترین معضلی که باید در اراک کار شود بحث چاقی و کم تحرکی است.
وی اضافه کرد: ان شاءالله با برنامه ریزیها و کمکهایی که اداره جات دخیل با دانشگاه علوم پزشکی خواهند کرد در امر پیشگیری قدمهای خوبی را برداریم تا این فرهنگ و سطح سواد در مردم ایجاد بشود و هزینه بهانهای نشود برای اینکه از درمان جلوگیری کنیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: برای افزایش تحرک بدنی باید از ابتدای کودکی برنامه ریزی کنیم وحتی از مهدکودکها و مدارس ابتدایی تا یک کار زیربنایی و ساختاری انجام شود.
وی ادامه داد: مطمئنا هزینه درمان خیلی بیشتر از هزینه پیشگیری است و ما با درگیر کردن و نقش آفرینی خود مردم در بحث سلامت و پیشگیری میتوانیم در بحث درمان ارتقای خوبی داشته باشیم و در استان و شهر اراک برنامه ریزی شده جلو برویم و نتیجههای خوبی را به دست بیاوریم.
جمالیان با اشاره به شیوع فشار خون تصریح کرد: بیماری فشار خون هیچ گونه علامتی ندارد و موقعی تشخیص داده میشود که فرد به صورت تصادفی فشارش را میگیرد یا به مراکز درمانی یا غربالگری مراجعه میکند.
وی تاکید کرد: فشار خون زمانی علامت دار میشود که عارضه دار شده و منجر به خونریزی مغزی، بیماری کلیوی یا قلبی عروقی میشود و به همین خاطر بهترین راه تشخیص این است که مردم به مراکز غربالگری مراجعه کنند.
انتهای پیام / ج