وی از مشکلات رایج در زمان روزه داری به یبوست اشاره کرد که از علتهای ایجاد آن میتوان به مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نان تهیه شده از آرد سفید و کاهش مصرف آب، میوه و سبزی اشاره کرد.
شناور تاکید کرد: برای جلوگیری و حل این مشکل میتوان به مصرف نانهای سبوس دار، افزایش مصرف میوه و سبزی و همچنین آب و میوههای خشک مانند آلوی خیس شده توصیه کرد، همچنین اضافه کردن کمی روغن به غذا یا مصرف خاکشیر یا گل محمدی با آب ولرم در سحر و افطار، به رفع این مشکل کمک میکند.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه افزود: افت فشار خون از دیگر مشکلات رایج در ماه رمضان است که از دلایل ایجاد آن میتوان به مصرف کم مایعات و املاح کافی اشاره کرد و راه درمان آن، خنک نگه داشتن بدن فرد، افزایش مصرف مایعات و املاح کافی در وعده سحر است.
او سوء هاضمه را نیز مشکلی عنوان کرد که به دلیل مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ کردنی و ادویه دار، غذاهایی مثل تخم مرغ، کلم، عدس و نوشابههای گازدار ایجاد میشود و گفت: همچنین سردرد به علت عادت به کافئین و یا تنباکو و قطع آن و ایجاد خستگی و نبود استراحت و خواب کافی به علت فعالیت زیاد یا افت فشار خون در فرد روزه دار ظهور میکند.
شناور توصیه کرد: بهتر است از یک تا دو هفته قبل از ماه رمضان مصرف مواد حاوی کافئین و نیکوتین را کاهش دهیم.
او در ادامه گفت: برای حل مشکل افت قند خون نیز توصیه میشود از مصرف غذاها و نوشیدنیهای حاوی قند ساده و شیرینیها در وعده سحر پرهیز شود، زیرا این مواد باعث افزایش ترشح انسولین و افت قند خون در طول روز میشود.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه بیان کرد: سوزش سردل و ورم معده که به دلیل افزایش اسید در معده خالی اتفاق میافتد و با مصرف غذاهای ادویه دار و نوشابههای گازدار و قهوه و غذاهای چرب بدتر میشود نیاز به درمان زیر نظر پزشک برای کاهش سطح اسید معده دارد.
انتهای پیام/م