میوه خشک در صنایع فرآوری می‌تواند به جای تنقلات جایگزینی مناسب برای سبد غذایی خانواده باشد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، تنقلات تغذیه نامناسبی است که می‌تواند سلامتی افراد را به خطر بیندازد، اما راهکار‌هایی هم برای تغذیه مناسب وجود دارد، راهی که بانوی کارآفرین آباده‌ای موفق شده با راه اندازی کارگاه تولید چیپس میوه، میوه‌های خشک را جایگزین تنقلات شور و شیرین صنعتی کند.

چیپس میوه جات به میوه‌هایی گفته می‌شود که قسمت خوراکی آن پس از رسیدن به طور طبیعی رطوبت فراوانی دارد که این رطوبت با خشک کردن به شیوه‌های گوناگون برای افزایش عمر نگهداری یا کاربرد‌های دیگر میوه گرفته می‌شود.

میوه خشک صنعتی رو به رشد در اقتصاد استان فارس

انواع روش‌های خشک کردن میوه عبارتند از خشک کردن در آفتاب، که محصولات در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرند.

خشک کردن صنعتی با استفاده از هوای داغ در این روش مصنوعی محصولات در زمان کمی خشک شده و تغییرات نامطلوب در محصول کاهش یافته و محصول با کیفیت بهتری تولید می‌شود.

خشک کردن تصعیدی در این روش محصولات در دمای زیر نقطه انجماد قرار گرفته و کیفیت محصول خشک شده با روش تصعیدی قابلیت باز گردانی آن‌ها به حالت اولیه نسبت به محصولات خشک شده دیگر با روش‌ها بسیار سریع‌تر است، اما اسفنجی بودن این محصولات فساد اکسایشی میوه‌ها را افزایش می‌دهد.

میوه خشک صنعتی رو به رشد در اقتصاد استان فارس

نادر جعفری کارشناس صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، تصریح کرد: انتخاب مواد اولیه از میوه‌های درجه ۳ و ۲ استفاده می‌شود که در کاهش ضایعات بسیار تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: شستشو و جدا کردن مواد اولیه از جمله سیب، گلابی، زردآلو و سایر میوه‌های هسته دار پوست گیری می‌شوند و میوه‌هایی مانند آلبالو و گیلاس دم گیری، آنزیم بری، متعادل کردن رطوبت، بسته بندی و انبار می‌شوند.

میوه خشک صنعتی رو به رشد در اقتصاد استان فارس

کارشناس صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اضافه کرد: نوع واریته، پایداری رنگ، بالا بودن ماده جامد محلول در میوه و فیبری نبودن بافت بسیار مهم بوده و میوه‌ها از نظر سایز جداسازی شده و برش می‌خورند که در صورت نیاز هسته گیری و پوست گیری دستی با ماشین یا با بخار و محلول قلیایی است، و برش دادن از طریق دستگاه یا ورقه‌ای انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: در مرحله آنزیم بری میوه‌ها وارد دستگاه‌های خشک کن متفاوت می‌شوند یا خشک کن‌های کابینتی به طوری که بافت میوه حفظ شود و از نظر سفتی و نرمی به میزان رطوبت لازم برسند و در نهایت بسته بندی و انبار می‌شوند.

بی بی معصومه جان نثار کارآفرین شهرستان آباده در خصوص فرآوری میوه خشک  در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،گفت: از سال ۸۶ در یک مجموعه کوچک با ۳ نفر از دوستان این را آغاز کردیم که موفق به تاسیس کارگاه فرآوری میوه خشک شدیم.

هلو، کیوی، انجیر، شلیل و گلابی از جمله محصولاتی هستند که به صورت میوه خشک در این کارگاه تولید می‌شوند.

آستانه کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان آباده بیان کرد: در محصولات کشاورزی به خصوص میوه جات خشک مواد افزودنی و نگهدارنده استفاده نمی‌شود و به صورت طبیعی تهیه می‌شود که این کار گسترش پیدا کرده است.

بی بی معصومه جان نثار تا کنون برای ۲۰ نفر اشتغالزایی کرده و افرادی که در این کارگاه مشغول به کار هستند از کار خود رضایت کامل را دارند.

میوه‌های خشک منبع غنی از ویتامین‌ها هستند، کسپول‌های طبیعی که می‌توانیم به عنوان یکی از میان وعده‌های سالم، مغذی و مفید برای تمام گروه‌های سنی معرفی کنیم.

میوه خشک صنعتی رو به رشد در اقتصاد استان فارس

شناور کارشناس ارشد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیرازدر گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، افزود: پتاسیم، منیزیم، آهن و ویتامین به خصوص در میوه‌هایی که برگ‌هایی زرد و نارنجی دارند از جمله برگ‌های هلو و زردآلو است، و توصیه می‌شود میوه تازه، انواع برگ ها، یا چیپس میوه جایگزین میان وعده‌ها شود.

از آنجا که ۳۰ درصد محصولات کشاورزی دچار ضایعات می‌شود ایجاد واحده‌های فرآوری میوه خشک می‌تواند درصد قابل توجهی از هدر رفت محصول را کاهش دهد.

دولت با حمایت از این صنعت می‌تواند رونق را به باغداری برگرداند و فرصت مناسبی را برای صادرات این محصول فراهم کند.

انتهای پیام/ت

مصرف میوه خشک جایگزینی مناسب برای سبد غذایی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.