وی در ادامه افزود: سرعت رشد جمعیت سالمندی در ایران به اندازهای بالا و رو به رشد است که باید اقدامات لازم برای پیشگیری از بیماریهای مردم را آغاز و برنامه ریزی کرد؛ چراکه پیش بینی میشود رشد جمعیت سالمندی کشور در ۳۰ سال آینده به ۲۲ تا ۲۵ درصد برسد و این امر نیاز به مراقبت را در جامعه افزایش میدهد.
حضرتی با اشاره به اهمیت مراقبت و ضرورت رشته پرستاری در ۱۰ سال آینده، یکی از دلایل اصلی جذب پرستاران در ایران و دیگر کشورها را همین امر دانست و با تاکید بر نقش پرستاران در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر که در راس آن، بیماریهای قلبی عروقی است، بیان کرد: در برنامهریزی معاونت پرستاری وزارت بهداشت در مراقبت از مردم، پیشگیری برنامه ریزیهای لازم در سه سطح انجام شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در این خصوص عنوان کرد: در سطح نخست بر حضور پرستاران در آموزش و توانمندسازی مردم تاکید شده که از مهمترین راههای پیشگیری است؛ در سطح دوم، پرستاران ارشد در کلینیکهای پرستاری برای آموزش مردم به عنوان یک ضرورت فعالیت دارند و برای نمونه به آموزش مردم در چگونگی استفاده از دارو میپردازند.
وی اضافه کرد: پویش فشار خون برای ۱۱۹ هزار ایرانی، به مدت سه روز با همت پرستاران سراسر کشور انجام شد که تلاشی در همین راستا بود، این برنامه بیست و هفتم اردیبهشت نیز از سوی وزارت بهدشت به صورتی وسیع در دستور کار قرار گرفته و اجرایی میشود.
حضرتی با این تاکید که مهمترین نیاز برای بستری در منزل به مدت طولانی، پوشش بیمهای مراقبت در منزل است، گفت: برای ارائه خدمات در منزل، هزار مرکز در کشور وجود دارد که ۷۰۰ مرکز آن فعال است و پوشش بیمهای در این زمینه شامل پنج بیماری میشود که در شورای عالی بیمه سلامت پذیرفته شده و در ۶ استان از قبیل کرمان، همدان، تهران و یزد تحت پوشش بیمه سلامت قرارمی گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در پایان ابراز امیدواری کرد که تمام افرادی که نیاز به دریافت خدمات درمانی در منزل دارند، از پوشش بیمهای برخوردار شوند.
انتهای پیام/