عظیمی رئیس اداره امور سالمندان وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم وزارت بهداشت برای دوران سالمندی تغییر شیوه زندگی و فراهم کردن بستری برای داشتن زندگی سالم در دوران سالمندی است.
وی ادامه داد: سالمندان باید طوری زندگی کنند که دوران پیری آنها با سلامتی همراه باشد، فعالیت فیزیکی منظم روزانه در دوران جوانی و میانسالی تأثیر زیادی در سلامت دوران سالمندی دارد.
عظیمی تأکید کرد: شیوه زندگی ارتباط مستقیمی با بروز بیماریهای مختلف در دوران سالمندی دارد به همین دلیل وزارت بهداشت در راستای پیشگیری از عارضههای مختلف دورههای آموزش شیوه زندگی سالم را در دوران سالمندی به افراد آموزش میدهد.
رئیس اداره امور سالمندان وزارت بهداشت بیان کرد: فعالیت بدنی منظم، تغذیه مناسب و رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله عوامل تأثیرگذار بر زندگی در دوران سالمندی محسوب میشود.
وی اضافه کرد: آموزشهای مختلف پیشگیری از بروز بیماری در خانههای بهداشت روستایی، پایگاههای بهداشت شهری و مراکز جامع سلامت ارائه میشود و در این مراکز غربالگری سالمندان در زمینه بیماران شایعی مانند فشار خون، قلبی و عروقی و دیابت انجام میشود.
عظیمی افزود: یکی از بیماریهایی که در دوران سالمندی به سراغ افراد میآید، افسردگی است و وزارت بهداشت در زمینه غربالگری این عارضه برنامه ریزی دقیقی انجام داده است.
رئیس اداره امور سالمندان وزارت بهداشت اظهار کرد: اگر بیماری سالمندان در هر یک از مراحل غربالگری ثابت شود، آنها سریعا به پزشک مربوطه ارجاع داده میشوند و در صورت نیاز برای معاینات تخصصی به متخصصان معرفی میشوند.
وی تصریح کرد: در تمام جوامع با افزایش سن افراد و آغاز دوره سالمندی بیماریهای مختلفی مانند دیابت، قلبی و عروقی و حتی افسردگی در بین افراد بروز و شیوع پیدا میکند و عواملی مانند بی حرکتی، چاقی، مصرف دخانیات ریزفاکتور اصلی بروز بیماریها در دوران سالمندی است.
عظیمی یادآوری کرد: با اجرای سبک زندگی سالم از بروز بسیاری از بیماریها در دوران سالمندی میتوان پیشگیری کرد و خوشبختانه داروهای مصرفی افراد سالمند بدون هیچ کمبودی در بازار وجود دارد.
انتهای پیام/