وی بیان کرد: سیلاب هفته قبل در استانهای فارس و خوزستان، شش شهرستان استان بوشهر شامل دشتی، تنگستان، دشتستان، بوشهر، گناوه و دیلم را در برگرفت که باتوجه به خشکسالی و کمبود شدید آب به خصوص دربخش کشاورزی ساخت سدهای ذخیره ای، روان آب را به جای تهدید به فرصت برای توسعه تبدیل خواهد کرد.
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر یادآورد: هم اینک چهار سد شامل باغان، دشت پلنگ، دالکی و خائیز به ترتیب با پیشرفت فیزیکی ۲۵، هشت، ۱۵ و ۳۰ درصد دراستان بوشهر دردست ساخت است و سد باهوش نیز در حال تشریفات مناقصه است.
ستوده بیان کرد: سدهای یادشده به ترتیب ۳۲، ۱۵۲، ۲۷۰، ۱۶ و ۲۲ میلیون متر مکعب ظرفیت ذخیره آب دارند که بهره برداری از آنها نقش مهمی در تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی این استان دارد.
وی ادامه داد: هم اینک تنها سد ذخیرهای استان بوشهر سد رئیسعلی دلواری با ظرفیت ۶۹۵ میلیون متر مکعب است که در بارندگی اخیر ۵۱ میلیون متر مکعب آبگیری کرد.
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر گفت: در زمان حاضر ۴۲ درصد حجم سد یادشده معادل ۲۹۰ میلیون متر مکعب پر است این درحالی است که پارسال در این تاریخ ۱۲۸ میلیون متر مکعب آب داشت.
ستوده درخصوص اعزام مقامهای ارشد دولتی و نظامی به استان بوشهر گفت:به دلیل تدابیر به موقع، تشکیل ستاد مدیریت بحران در استان، شهرستانها و شهرداریها و تقسیم وظایف، اوضاع ناشی از سیل وخیم نبود و نیازی به حضور مسوولان کشوری در این استان نشد.
وی افزود:همه امکانات استان برای مقابله با سیل بسیج شد تا مانع از دامنگیر شدن تبعات آن به ساکنان شهرستانهای درگیر سیلاب شود طوری که نیازی به ارسال کمک به سیل زدگان نشد.
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر عنوان کرد: سیلاب هفته قبل باعث ریزش کوه در جادههای ارتباطی اهرم - فراشبند و دالکی - کنارتخته و آبگرفتگی محور مواصلاتی ساحلی بوشهر - گناوه و در مقطع کوتاهی دیلم به روستای عامری شد، اما نه تنها تلفات جانی نداشت حتی گزارش جراحت ناشی از این موضوع نیز وصول نشد.
وی یادآورشد: سیلاب بیشتر به بخش کشاورزی استان بوشهر خسارت وارد کرد که میزان دقیق آن در حال ارزیابی است.
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر افزود: به دلیل همدلی و هم افزایی در استان بوشهر مردم به صورت خودجوش در زمان سیلاب در منازل شخصی خود را به روی مسافران نوروزی گشودند و همه ظرفیتهای اسکان شامل فضاهای آموزشی، مصلا و اماکن ورزشی برای این منظور اختصاص یافت.
ستوده تصریح کرد: برخی افراد ناآگاه همزمان با سیلاب در قالب شایعه موضوع وقوع سونامی در شهرهای ساحلی استان بوشهر را مطرح کردند که عاملان انتشار شناسایی و برخورد شد.
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر ادامه داد: توفیقات یادشده درحالی حاصل شده است که تا روز چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر شب اقامت مسافر دراستان بوشهرثبت شد که رتبه دوم کشوری بعد از مازندران و بالاتر از خراسان رضوی و اصفهان به این استان اختصاص یافت.
ستوده گفت: متانت، بزرگواری و همدلی مردم استان بوشهر در مواقع بحران در قالب کار پژوهشی بررسی و به عنوان یک مدل موفق به کشور ارایه خواهد شد چرا که مردم این استان حتی در زمانی که خودشان با مشکلاتی روبرو هستند تاکنون شش مرحله کمک به مناطق سیل زده ارسال کرده اند.
انتهای پیام/م