به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شربت سرخارگل (سرخارگل+آویشن+بابونه+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، تیمول، گلوبین، آلبومین، اسیدکافئیک و ... است.
برای بررسی خواص شربت سرخارگل (اکیناسه) و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت سرخارگل گفت: این شربت به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها، مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
وی افزود: شربت سرخارگل خاصیت ضدعفونی کنندگی، ضدقارچی و ضد ویروسی دارد و عفونت معده، دستگاه تنفسی و مجاری ادراری را به طور چشمگیری رفع میکند.
بیشتر بخوانید: شربتی برای دفع سنگ کلیه/ چگونه درد مفاصل را درمان کنیم؟
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت تاثیر فوقالعادهای در درمان سرماخوردگی، برونشیت، آنفولانزا، گلودرد و التهاب لوزهها دارد.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص شربت سرخارگل میتوان به رفع خشکی دهان، کنترل قند، فشار و چربیخون، بهبود کیفیت خواب و رفع سردردهای میگرنی اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف این شربت در درمان مالاریا، دیفتری و حصبه بسیار موثر است.
عظمایی بیان کرد: شربت سرخارگل تاثیر چشمگیری در رفع مشکلات گوارشی دارد؛ لذا برای افراد مبتلا به این بیماریها بسیار مفید و اثربخش است.
بیشتر بخوانید: رفع چین و چروک پوست با یک نوشیدنی خوشمزه/ با مصرف شربت لیموشیرین از شر سرماخوردگی خلاص شوید
وی گفت: این شربت دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف شربت سرخارگل موجب بهبود دردهای مفصلی (آرتریت) و دردهای روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) میشود.
-گیاه سرخارگل ۱۲۰ گرم
-عرق آویشن یک لیتر
-عرق بابونه یک لیتر
-عسل نیم کیلو
-برای تهیه این شربت ابتدا عرقیجات شامل عرق آویشن و بابونه را ترکیب میکنیم.
-سپس گیاه سرخارگل را نیمکوب میکنیم و درون عرقیجات میریزیم.
-اجازه میدهیم گیاه سرخارگل نیمکوب شده به مدت ۴-۳ ساعت درون عرقیجات بماند.
-در مرحله بعد آن را به مدت ۵ دقیقه میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد آن را صاف میکنیم.
-عسل را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا قوام بیاید.
-هنگامی که شربت آماده شد، آن را درون ظرف شیشهای میریزیم.
-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۵-۴ قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای استفاده از این شربت در فصل گرم سال، به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده میکنیم.
انتهای پیام/