به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شربت مخلصه (مخلصه+آویشن+اسطوخودوس+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، منیزیم، فسفر، منگنز، آهن، روی (زینک)، پروتئین، اسیدسیتریک، اسیدفرمیک، کلسیم، اسیدفولیک، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز و ... است.
برای بررسی خواص شربت مخلصه و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص شربت مخلصه گفت: از مهمترین خواص این شربت میتوان به رفع سردردهای میگرنی و بهبود کیفیت خواب اشاره کرد.
وی افزود: شربت مخلصه نشاط آور است و موجب آرامش قلب و اعصاب میشود.
بیشتر بخوانید: نوشیدنی مفید برای لاغری شکم/ با مصرف این شربت خوابی آرام را تجربه کنید
عظمایی بیان کرد: این شربت برای اعضای رئیسه بدن یعنی قلب، کبد و مغز بسیار مقوی و مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت مخلصه موجب تقویت دستگاه گوارش، معده، کلیهها و کبد میشود.
وی اظهار کرد: رفع رگ به رگ شدن اندام، کمردرد، دردهای اسکلتی و دردهای مفاصلی از دیگر خواص این شربت بینظیر است.
عظمایی بیان کرد: این شربت خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و موجب رفع عفونت رحم، سینوسها، ریه، معده و مجاری ادرار میشود.
بیشتر بخوانید: اگر قصد ترک سیگار دارید این شربت را بخورید/ شربتی مفید برای تقویت استخوان بندی کودکان
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص این شربت میتوان تقویت بینایی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، درمان بیماریهای تنفسی از جمله سرماخوردگی، آسم، گلودرد، سرفه و برونشیت اشاره کرد.
وی بیان کرد: این شربت ضد نفخ و بادشکن است و موجب کنترل قند، فشار و چربی خون میشود.
عظمایی اظهار کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است.
وی بیان کرد: از این شربت میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
-عرق مخلصه یک لیتر
-عرق آویشن نیم لیتر
-عرق اسطوخودوس نیم لیتر
-گیاه مخلصه ۷۰ گرم
-عسل نیم کیلو
-برای تهیه این شربت ابتدا عرقیجات شامل عرق مخلصه، عرق آویشن و عرق اسطوخودوس را ترکیب میکنیم.
-گیاه مخلصه را درون عرقیجات میریزیم و اجازه میدهیم ۵-۴ ساعت بماند.
-سپس به مدت ۱۰-۵ دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد، آن را صاف میکنیم.
-عسل را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا قوام بیاید.
-سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۵-۴ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم، از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده میکنیم.
انتهای پیام/