سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عیدانه/

کام مهمانان نوروزی را با «لوز پسته‌ای» شیرین کنید+ طرز تهیه

کدبانو‌های ایرانی با به خرج دادن کمی سلیقه، می‌توانند شیرینی‌های خانگی خوشمزه را برای پذیرایی از مهمانان نوروزی خود تدارک ببینند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانو‌های ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود می‌افتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایده‌هایی جالب در اختیار خانم‌ها قرار می‌دهد.

لوز پسته‌ای یکی از شیرینی‌هایی است که در بین ایرانیان طرفداران بسیار دارد، برای بررسی خواص شیرینی لوز پسته‌ای و طرز تهیه این شیرینی با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین ترکیبات شیرینی لوز پسته‌ای

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین ترکیبات شیرینی لوز پسته‌ای اظهار کرد: این شیرینی حاوی ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، کلسیم، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، قند، فیبر، اسید چرب امگا ۳، فسفر و روی (زینک) است.

 مهم‌ترین خواص شیرینی لوز پسته‌ای

وی بیان کرد: شیرینی لوز پسته‌ای نقشی موثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد، این شیرینی به علت داشتن آهن و اسید فولیک کم‌خونی را رفع می‌کند، بنابراین برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شیرینی لوز پسته‌ای تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه دارد، بنابراین برای افرادی که فعالیت‌های فکری انجام می‌دهند به ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان بسیار مفید است.

عظمایی تاکید کرد: شیرینی لوز پسته‌ای به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند، این شیرینی نقشی موثر در شادابی، طراوت و جوان‌سازی پوست و مو دارد.

وی تصریح کرد: شیرینی لوز پسته‌ای نشاط‌آور است و از اضطراب، استرس و افسردگی پیشگیری می‌کند، این شیرینی به علت داشتن ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه قُرابیه؛ شیرینی مخصوص دورهمی‌های نوروزی


این محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف شیرینی لوز پسته‌ای را در تقویت بینایی و سیستم قلبی و عروقی موثر دانست و گفت: این شیرینی به تقویت قوای جنسی و ازدیاد اسپرم کمک می‌کند، استفاده از شیرینی لوز پسته‌ای به افرادی که دچار سندروم پیش از قاعدگی (PMS) هستند، پیشنهاد می‌شود.

عظمایی یادآوری کرد: شیرینی لوز پسته‌ای برای افراد لاغر و ضعیف بسیار مناسب است، این شیرینی به علت داشتن فیبر به بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک می‌کند.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای خانگی؛ شیرینی مخصوص پذیرایی از مهمانان نوروزی


 مواد لازم برای تهیه شیرینی لوز پسته‌ای

آب                                           یک لیوان

گلاب                                     یک لیوان

شیره انگور غلیظ                نصف لیوان

نشاسته ذرت                      سه قاشق غذاخوری

شکر سرخ                            ۲ تا سه قاشق غذاخوری

پودر پسته                            به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی لوز پسته‌ای

- نخست آب، گلاب و شکر سرخ را در ظرفی بریزید.
- ظرف را روی حرارت قرار دهید تا شکر به خوبی در محلول آب و گلاب حل شود و به شکل شهد در بیاید، البته شهد نباید زیاد بجوشد.
- پودر پسته و شیره انگور غلیظ را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- مخلوط پودر پسته و شیره انگور غلیظ را کم‌کم به نشاسته ذرت بیفزایید.
- سپس مخلوط پودر پسته، شیره انگور غلیظ و نشاسته ذرت را به تدریج به شهد خنک شده اضافه کنید.
- مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر در بیاید.
- کف سینی فر مقداری پودر نشاسته ذرت بپاشید سپس قالب‌های شیرینی را کف سینی بچینید.
- درون قالب‌های شیرینی را با خمیر پُر کنید.
- روی خمیر را با پودر پسته تزئین کنید.
- سینی را به مدت ۴۰ دقیقه درون یخچال بگذارید تا شیرینی به خوبی بسته شود و جا بیفتد.
- شیرینی را از درون قالب‌ها جدا کنید و برش دهید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۴۹ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
بسیار عالی بود.ممنون