سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

فرار از پوکی استخوان با یک غذای سنتی/ فشار خون را با این آش کنترل کنید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی آش را در جلوگیری از پوکی استخوان و آرتروز مفید دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش دوغ یکی از غذاهای سنتی استان آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل و سایر نقاط کشور است که حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، پروتئین، آهن، فیبر، منیزیم، منگنز، گوگرد، اسید فولیک، اسیدلاکتیک، کلروفیل، ویتامین A، B، C، E و غیره است.

برای بررسی خواص این آش و اینکه مصرف آن برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص آش دوغ

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص آش دوغ اظهار کرد: این آش محلی به علت وجود اسیدفولیک و آهن، موجب ازدیاد گلبول‌های قرمز خون شده، لذا برای افراد کم خون و زنان باردار و جنین مفید است، همچنین کلسیم، منیزیم، فسفر غذا موجب تقویت استخوان ها شده و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می کند.


بیشتر بخوانید: شربتی خوشمزه برای تسکین سردردهای میگرنی/ با این نوشیدنی به جنگ سرماخوردگی و آنفولانزا بروید


وی افزود: به علت وجود فیبر زیاد داخل آش، عملکرد روده‌ها و هضم غذا بهبود یافته و مصرف آن به رفع یبوست کمک می‌کند . پتاسیم موجود در این غذا موجب کاهش فشار خون افراد می‌شود. این غذا به علت داشتن ویتامین A ، گروه ویتامین B، C، E و سایر املاح معدنی موجب طراوت، تقویت و جوانسازی پوست و مو می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره منع مصرف گفت: افرادی که افت فشار خون دارند و زنان باردار در مصرف آن زیاده روی نکنند.

مواد لازم برای تهیه آش دوغ(5 تا 6 نفر)

نخود 250 گرم

برنج 1 پیمانه

سبزی آش (تره، جعفری، شوید، اسفناج) 500 تا 600 گرم

دوغ 2 لیتر

رشته آش 1 بسته

آب به مقدار لازم

فلفل سیاه به مقدار لازم

سیر، پیاز و نعناع داغ برای تزئین به مقدار لازم


بیشتر بخوانید: رفع اضطراب و استرس با ته چین محلی/ زنان باردار چه غذایی مصرف کنند؟


طرز تهیه آش دوغ

نخودها را از شب قبل خیس کنید. سپس آب آن را عوض کنید و بپزید.

برنح را در مقداری آب و نمک خیس کنید.

سپس برنج را به نخود اضافه کنید.

بعد از پختن برنج، سبزی‌های خرد شده را اضافه کنید.

در انتها رشته آش و فلفل اضافه کنید و بگذارید در حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

پس از متعادل شدن حرارت ، دوغ را اضافه کنید و هم بزنید و با سیر و پیاز و نعناع داغ تزئین کنید.

این غذا را با نان سنگگ میل کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
نیما
۱۸:۲۶ ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
من عاشق آش دوغ هستم
ناشناس
۲۳:۰۸ ۱۷ آبان ۱۳۹۷
برای اقلیمهای مختلف همین خواض رو داره؟ یعنی در اقلیم سردسیر و اقلیم گرمسیر خواص و مزاجهای ادمها و طبع افراد فرقی نمی کنه؟
علی
۱۹:۳۸ ۱۷ آبان ۱۳۹۷
آش غذایی هست که خیلی ها دوستش دارن اما من به دلیل مشکلاتی همچون نفخ، اونو دوست ندارم مگر از سر ناچاری!!
منصور
۱۸:۲۸ ۱۷ آبان ۱۳۹۷
یه بشکه 220 لیتری اش باید بخوری تا به اندازه یه قرص فشار اثر کنه