سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک نکته سلامتی؛

با تغذیه سالم، سالمندی لذت بخشی را تجربه کنید!

سالمندی پدیده طبیعی است که به مرور زمان با تغییرات فیزیولوژیک همراه است؛ به طوری که روند این تغییرات در افراد گوناگون یکسان، اما سرعت انجام آن متفاوت است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ در واقع پیری کاهش قوای روانی و جسمی است که در اثر گذشت زمان روی می‌دهد و یک فرآیند طبیعی از تغییرات مربوط به زمان محسوب می‌شود که با تولد شروع شده و در سراسر زندگی ادامه می‌یابد.

کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه دوران پس از ۶۰ سالگی را دوران سالمندی می‌نامند، گفت: در سالمندان نیاز به برخی ریزمغذی ها، کاهش و نیاز به برخی دیگر، افزایش می‌یابد به طوری که متابولیسم پایه کاهش یافته، آستانه چشایی تغییر کرده، توان تشخیص مزه شور و شیرین کاهش یافته و به همین دلیل، استفاده از نمک و قند در دوران سالمندی افزایش می‌یابد.

مهدیه فرید افزود: تغییر آستانه حس بویایی که منجر به کاهش ذائقه و دریافت کم مواد غذایی می‌شود و افزایش مقدار توده چربی بدن، افزایش احتمال چاقی و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند افزایش فشارخون، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی نیز، از دیگر تغییرات دوران سالمندی است.

او با اشاره به اینکه در این دوره دریافت مواد غذایی به دلایلی همچون کاهش قدرت ادراک و بینایی که تغذیه فرد سالمند را تحت تاثیر قرار می‌دهد، مشکلات دهان و دندان، کاهش حس چشایی، مشکلات حرکتی و مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد، ادامه داد: نتیجه این کاهش دریافت و ایجاد سوء تغذیه منجر به کاهش عملکرد ایمنی بدن و در نهایت افزایش مرگ و میر در سالمندان می‌شود.

نیاز‌ها و توصیه‌های تغذیه‌ای

کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه با توصیه به سالمندان در مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان مایعات به ویژه آب برای پیشگیری از یبوست و کم آبی بـــدن گفت: سالمندان باید به علت کاهش انرژی موردنیاز بدن در مصرف انرژی دقت کنند و میزان غذای مصرفی را کاهش داده و در مصرف چربی ها، به ویژه چربی اشباع که شامل چربی پنهان در گوشت، انواع روغن جامد و کره است، محدودیت ایجاد کنند.

فرید افزود: تامین پروتئین موردنیاز بدن از منابعی با کیفیت بالای پروتئینی مانند گوشت‌های کم چرب، مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ و فرآورده‌های لبنی بدون چربی یا کم چربی و همچنین تعادل در مصرف گوشت در سنین سالمندی که نزدیک به سه نوبت در هفته می‌شود، از باید‌های موردنیاز تغذیه‌ای این دوران است.

این کارشناس تغذیه با بیان این موضوع که جذب کلسیم و ویتامین D. بدن با افزایش سن کاهش می‌یابد، گفت: با افزایش سن نیاز بدن به مصرف منابع غنی کلسیم مانند شیر و لبنیات و ویتامین D. مانند جگر و روغن کبد ماهی افزایش می‌یابد و با توجه به کاهش میزان سنتز ویتامین D. از راه پوست و افزایش نیاز به آن برای استحکام استخوان ها، استفاده ماهانه یک عدد کپسول «مگادوز ویتامین D» نیاز می‌شود.

او به زنان بالای ۵۰ سال و همه افراد بالای ۶۰ سال توصیه کرد: بهتر است ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم در روز کلسیم موردنیاز بدن را بامصرف منابع آن همچون شیر و لبنیات کم چرب و کم نمک و همچنین دریافت مکمل تامین کنند.

«فرید» در ادامه به علت افزایش متابولیسم ویتامین B۶، کاهش جذب آن و مصرف ناکافی منابع آن در سالمندی توصیه کرد: سالمندان بهتر است برای تامین این مواد، از منابع ویتامین B۶ مانند گوشت، جگر، شیر، تخم مرغ، حبوبات و غلات کامل، استفاده کنند.
انتهای پیام/ر

برچسب ها: تغذیه ، اخبار سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.