به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ زیبا کجوری کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، افرادی که در وعدههای غذایی خود، بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده میکنند، احتمال ثابت ماندن وزن یا کاهش وزن در آنها، بیشتر است.
وی افزود: قندهای ساده مانند قند و شکر به سرعت جذب میشوند و با تولید انرژی زیاد، میتوانند باعث اضافه وزن، چاقی و به دنبال آن افزایش خطر ابتلا به بیماریهای دیابت، پرفشاری خون و برخی از انواع سرطانها شوند؛ در حالی که میوه و سبزیجات به دلیل انرژی پایین و کالری کم، نسبت به سایر مواد غذایی، باعث جلوگیری از اضافه وزن و چاقی میشوند.
کجوری با بیان اینکه سبزیجات و میوهها جز فست فودهای طبیعی است، اظهار داشت: از سبزیجات و میوهها در خانه، مدرسه، محل کار و بیرون از منزل باید بیشتر استفاده کنیم، اگر روزانه، دست کم از یک واحد سبزی برگ سبز تیره مانند اسفناج، کاهو و یک واحد سبزی نارنجی مانند هویج و کدو تنبل استفاده کنیم، ویتامین فولات و ویتامین A. مورد نیاز بدن تامین شده است.
وی با اشاره به افزایش شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان و دانش آموزان، گفت: برگزاری پویش "فست فود طبیعی، جایگزین شیرینی" به مدت یک هفته در بین دانش آموزان، با هدف جایگزین کردن میوه و سبزیجات به جای قندهای ساده در مدارس انجام میشود تا با تشکیل کمپین اصلاح الگوی تغذیه ای، افزایش مصرف سبزیجات و کاهش مصرف قند در سبد غذایی دانش آموزن، انجام شود.
کجوری با اعلام اجرای این پویش در مدارس شیراز، بیان کرد: از افراد شرکت کننده در پویش خواسته میشود، به مدت یک هفته مصرف قند، شکر، نبات، انواع شکلات و آبنبات، کیک، کلوچه، انواع دسر، نوشابه و آبمیوههای صنعتی را از رژیم غذایی حذف کرده و انواع سبزیها مانند خیار، هویج، کاهو، گوجه فرنگی، ساقههای کرفس و انواع کلم را جایگزین آن کنند.
این برنامه، به همت کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت ارمغان برای مدارس زیر پوشش، در حال اجرا است.
انتهای پیام/ر