به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کباب بناب یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی (شهرستان بناب) بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، کلسیم، روی (زینک)، سلنیوم، کولین، فیبر، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، فسفر و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص کباب بناب و اینکه مصرف این کباب برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص کباب بناب اظهار کرد: این کباب سرشار از پروتئین است و نقشی مؤثر در افزایش انرژی، تقویت عمومی و عضلانی شدن بدن دارد بنابراین مصرف این غذا برای افرادی که کارهای سنگین فیزیکی انجام میدهند مانند کارگران ساختمانی و ورزشکاران بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: با ۶ راهکار طبیعی، در کمتر از ۱۵ دقیقه انرژی خود را افزایش دهید
وی درباره خواص دیگر کباب بناب بیان کرد: این کباب به علت داشتن آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را رفع میکند؛ این غذا برای زنان باردار و جنین هم بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کباب بناب به علت وجود کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند، این کباب به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: راهکارهای فوری برای افزایش انرژی و کارایی بدن در طول روز
عظمایی تأکید کرد: کباب بناب به علت وجود ویتامین B۱۲ و اسید چرب امگا ۳ تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و مغز دارد بنابراین این غذا حافظه را تقویت و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری میکند، این غذا برای کودکان اوتیستیک بسیار مفید است و به درمان اضطراب، استرس و افسردگی هم کمک میکند.
بیشتر بخوانید: ۱۱ روش باورنکردنى و کارآمد در تقویت حافظه + اینفوگرافی
وی تصریح کرد: کباب بناب نقشی مؤثر در چاق شدن افراد لاغر، شادابی، طراوت و جوانسازی پوست و مو، تقویت بینایی و رفع اختلالات قاعدگی ناشی از کمخونی دارد.
عظمایی درباره موارد منع مصرف کباب بناب یادآوری کرد: افرادی که دچار غلظت خون، اسید اوریک و چربی خون بالا، چاقی و نقرس هستند باید در استفاده از این کباب احتیاط و قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنند.
گوشت گوسفندی همراه با چربی (قلوهگاه) ۶۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
سماق به مقدار لازم
گوجه فرنگی چهار تا پنج عدد
سبزیهای ریحان و جعفری برای تزئین به مقدار لازم
- نخست گوشت گوسفندی همراه با چربی را ۲ بار چرخ کنید.
- پیازها را ساطوری و به شکل ریز خُرد کنید.
- پیازها را به همراه نمک و فلفل سیاه به گوشت چرخ شده اضافه کنید.
- مواد را به خوبی مخلوط کنید و ورز دهید.
- مقداری آب گرم داخل کاسه بریزید، دست را داخل آب گرم بزنید سپس مقداری از گوشت را به اندازه یک گلوله بردارید، به سیخ بزنید و پهن کنید.
- سیخها را روی زغال گداخته شده بگذارید و هر یک دقیقه یکبار آنها را برگردانید تا گوشت به خوبی پخته شود.
- هنگام پختن کباب از باد بزن استفاده نکنید، زیرا باد بزن حرارت را افزایش میدهد و موجب سوختن گوشت میشود.
- کبابهای پخته شده را زمانی که هنوز آبدار هستند و قبل از خشک شدن از روی حرارت بردارید.
- کبابها را وسط نان بکشید و روی آنها را سماق بپاشید.
- گوجه فرنگیها را به سیخ بزنید و روی زغال گداخته شده آنها را بپزید.
- کباب را با سبزیهای ریحان و جعفری تزئین کنید و آن را به همراه نان تازه یا برنج و کره محلی میل کنید.
انتهای پیام/