به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کباب ترش یکی از غذاهای محلی استان گیلان بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، روی (زینک)، کولین، منیزیم، منگنز، فیبر، سلنیوم، گوگرد، سولفور، اسید لینولئیک و فولیک است.
برای بررسی خواص کباب ترش و اینکه مصرف این کباب برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص کباب ترش اظهار کرد: این کباب به علت داشتن آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد، بنابراین کمخونی را رفع میکند، کباب ترش برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: برای رفع کم خونی بدن از چه مواد غذایی استفاده کنیم؟
وی درباره خواص دیگر کباب ترش بیان کرد: این کباب به علت وجود انواع ویتامینها و املاح معدنی برای کودکان در حال رشد بسیار مفید است، کباب ترش به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم، استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: خوراکی که برای افزایش قد معجزه میکند!
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کباب ترش نقشی موثر در چاق شدن افراد لاغر و ضعیف دارد، این کباب به علت داشتن پروتئین فراوان به تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن کمک میکند.
بیشتر بخوانید: درمان کمخونی با این دسر خونساز
عظمایی تأکید کرد: کباب ترش بینایی را تقویت و از ابتلای افراد به آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: کباب ترش تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز وتقویت حافظه دارد و از ابتلای افراد به آلزایمر پیشگیری میکند، این کباب خاصیت آنتیبیوتیکی هم دارد.
عظمایی یادآوری کرد: کباب ترش نشاط آور است و نقشی موثر در تقویت معده، کبد، کلیهها و سیستم ایمنی بدن، شادابی و طراوت پوست و مو و رفع اضطراب، استرس و افسردگی دارد.
گوشت راسته گوسفندی ۷۰۰ گرم
گردوی آسیاب شده ۱۵۰ گرم
رب انار محلی سه تا چهار قاشق غذاخوری
پیاز متوسط سه عدد
سبزی چوچاق خُرد شده ۲ قاشق غذاخوری
(در صورت دسترسی نداشتن به این سبزی شمالی میتوان سه قاشق غذاخوری از مجموع سایر سبزیهای معطر خرد شده مانند نعناع، گشنیز، جعفری، مرزه و ترخون استفاده کرد.)
گوجهفرنگی پنج تا هفت عدد
سیر خام سه تا چهار حبه
روغن زیتون ۱.۵ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- نخست گوشت راسته گوسفندی را خُرد کنید.
- پیاز و سیر رنده شده، گردوی آسیاب شده، رب انار محلی، روغن زیتون، فلفل سیاه و سبزی چوچاق یا سایر سبزیهای معطر را با هم مخلوط کنید.
- مخلوط مواد را به گوشت خُرد شده اضافه کنید.
- مواد را به مدت ۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا گوشت طعمدار شود.
- گوشت طعمدار شده را به سیخ بزنید، مقداری نمک روی آن بپاشید و پس از گذشت ۳۰ دقیقه روی زغال آن را بپزید.
- هر یک دقیقه یکبار سیخها را برگردانید تا طرف دیگر گوشت هم به خوبی پخته شود.
- گوجه فرنگیها را به سیخ بزنید و روی زغال آنها را بپزید.
- پس از آماده شدن کباب آن را به همراه نان یا برنج زعفرانی میل کنید.
- در کنار کباب ترش میتوان سبزیخوردن، فلفل سیاه یا زیتون پرورده هم مصرف کرد.
انتهای پیام/