به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش اشکنه یکی از غذاهای محلی استان مرکزی بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، D ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۹ ، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، پروتئین، سدیم، پتاسیم، گوگرد، سولفور، کلسیم، آهن، روی (زینک)، منگنز، منیزیم، اسید فولیک، لوتئین، زآگزانتین، فسفر و کولین است.
برای بررسی خواص آش اشکنه و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آش اشکنه اظهار کرد: این آش به علت داشتن ویتامینهای A ، E ، C ، D و سایر ویتامینها و املاح معدنی نقشی موثر در شادابی، طراوت و جوانسازی پوست و مو دارد، همچنین به علت وجود آهن و اسید فولیک برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: با این روغن گیاهی طراوت و شادابی پوست خود را ضمانت کنید
وی درباره دیگر خواص دیگر آش اشکنه گفت: این آش به علت داشتن پروتئین فراوان، تاثیری چشمگیر در افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد، همچنین فیبر موجود در آن به بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آش اشکنه به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند، ویتامین A، زآگزانتین و لوتئین موجود در آش علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی، تقویت کننده سیستم بینایی و مانع آسیب دیدگی چشمها در برابر اشعه خورشید، آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) است.
بیشتر بخوانید: زیبایی و شادابی موها را با مصرف این موادغذایی حس کنید
عظمایی تاکید کرد: آش اشکنه به علت داشتن آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲، تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش داده و ازاین رو کمخونی را برطرف میکند.
بیشتر بخوانید: ۱۷ توصیه برای حفظ جوانی پوست
وی یادآوری کرد: آش به علت وجود ویتامینB۳، اسید چرب امگا ۳ و سایر ویتامینها و املاح معدنی تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه دارد و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری میکند.
تخم مرغ رسمی ۶ عدد
آرد گندم چهار قاشق غذاخوری
پیاز متوسط ۲ عدد
شوید خشک شده یک قاشق مربا خوری
پودر زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
آب پنج تا ۶ لیوان
- نخست پیازها را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید.
- پودر زردچوبه را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
- آرد را هم به سایر مواد بیفزایید و تفت دهید.
- آب را کم کم به مواد اضافه کنید.
- نمک، فلفل سیاه و شوید خشک شده را به سایر مواد اضافه کنید و بگذارید تا مواد به خوبی بجوشد.
- چهار عدد از تخممرغها را بشکنید و به سایر مواد بیفزایید.
- مواد را به خوبی مخلوط و صبر کنید تا تخم مرغها به خوبی پخته شوند.
- ۲ عدد از تخم مرغها را جداگانه به صورت نیمرو بپزید.
- آش را داخل ظرف مناسب بکشید و نیمروها را برای تزئین روی آن بگذارید.
- آش اشکنه را همراه با نان سنگک تازه یا بریری میل کنید.
انتهای پیام/