به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ قیمهنثار یکی از غذاهای محلی استان قزوین است که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، پروتئین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منگنز، روی (زینک)، مس، کولین، سلنیوم، آهن، منیزیم، اسید فولیک، فسفر، قند، فیبر و اسید آمینه تریپتوفان است.
برای بررسی خواص قیمهنثار و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص قیمهنثار اظهار کرد: این غذا به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند؛ قیمهنثار نقشی موثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد.
بیشتر بخوانید: انواع پوکی استخوان را بشناسید +راههای درمان
وی درباره خواص دیگر قیمهنثار بیان کرد: این غذا به علت وجود اسید آمینه تریپتوفان به ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش کمک بنابراین شادی و نشاط را در افراد ایجاد میکند و اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد؛ قیمهنثار تاثیری چشمگیر در تقویت بینایی دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: قیمهنثار با افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون کمخونی را رفع میکند؛ این غذا برای کودکان در حال رشد و افراد لاغر و ضعیف بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: نسخههای خانگی برای درمان پوکی استخوان
عظمایی تاکید کرد: قیمهنثار دردهای قاعدگی را تسکین میدهد و به علت داشتن اسید فولیک و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مناسب است.
وی تصریح کرد: قیمهنثار نقشی موثر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد؛ این غذا به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: قیمهنثار به علت داشتن انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B و سایر املاح معدنی به طراوت، شادابی، بازسازی پوست و مو و رویش مجدد موها کمک میکند.
عظمایی یادآوری کرد: قیمه نثار به علت وجود پروتئین فراوان موجب عضلانی شدن بدن میشود.
گوشت خورشتی گوسفندی ۱۴ تکه (۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم)
برنج ۲ تا سه پیمانه
پودر سبوس برنج یک قاشق مرباخوری
رب گوجهفرنگی محلی یک قاشق غذاخوری
پیاز متوسط ۲ عدد
خلال پسته ۲۰ گرم
خلال بادام ۱۵ گرم
خلال پوست پرتقال ۶۰ گرم
زرشک پلویی ۲ قاشق غذاخوری
نمک، پودر هل، دارچین و زیره به مقدار لازم
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دَمکرده به مقدار لازم
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
نخست برنج را به همراه پودر سبوس برنج بپزید.
- سپس رب گوجهفرنگی محلی و مقداری زعفران دَمکرده را با روغن کمی تفت دهید.
- گوشت خورشتی گوسفندی را به رب گوجهفرنگی محلی و زعفران دَمکرده اضافه کنید و تفت دهید.
- مقداری آب به مخلوط گوشت، رب گوجهفرنگی محلی و زعفران دَمکرده اضافه و صبر کنید تا گوشت به خوبی پخته شود.
- پیازها را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید.
- پیازهای تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید.
- نمک را هم به گوشت بیفزایید.
- خلال پوست پرتقال را داخل آب جوش بریزید و بگذارید سه تا چهار دقیقه بماند تا تلخی آن گرفته شود سپس آن را آبکش کنید.
- خلال پسته، بادام و زرشک پلویی را به خوبی بشویید.
- مخلوط خلال پسته و بادام را با روغن تفت دهید.
- زرشک پلویی و خلال پوست پرتقال را هم با روغن تفت دهید.
- خلال پسته، بادام، پوست پرتقال و زرشک پلویی تفت داده شده را با هم مخلوط کنید.
- مقداری از مخلوط خلال پسته، بادام، پوست پرتقال و زرشک پلویی تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید.
- بقیه خلال پسته، بادام، پوست پرتقال و زرشک پلویی تفت داده شده را با مقداری برنج، زعفران دَمکرده و گلاب مخلوط کنید.
- برنج را داخل دیس بکشید سپس مقداری پودر هل، دارچین و زیره را روی آن بریزید.
- گوشت را هم روی ادویهها بگذارید.
- مخلوط خلال پسته، بادام، پوست پرتقال، زرشک پلویی تفت داده شده، برنج، زعفران دَمکرده و گلاب را روی گوشت بریزید.
- افراد در صورت تمایل میتوانند به زعفران دَمکرده یک قاشق مرباخوری عسل اضافه کنند.
انتهای پیام/