سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کدام مواد غذایی را نباید ۲ بار گرم کرد؟

یک دکترای تغذیه و رژیم درمانی گفت: گرم کردن برخی از مواد غذایی ضرر‌های زیادی برای افراد به همراه دارد، بنابراین اشخاص باید از این کار خودداری کنند.

فرهاد وحید دکترای تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره ضرر‌های گرم کردن دوباره مواد غذایی اظهار کرد: به طور کلی مواد غذایی پس از تهیه باید بلافاصله مصرف شوند، زیرا مواد غذایی پخته شده مستعد آلودگی‌های میکروبی و باکتریایی هستند، اما گرم کردن دوباره  برخی از مواد غذایی ضرر‌های بیشتری را به همراه دارد.

 گرم کردن بیش از  چهار بار روغن‌ها؛ ممنوع

وی بیان کرد: روغن‌ها از جمله مواد غذایی هستند که گرم کردن دوباره آنها مضر است؛ تعداد دفعاتی که مجاز هستیم روغن‌ها را دوباره گرم کنیم بر حسب نوع و ساختمان آنها متفاوت است؛ به طوری کلی هیچ روغنی نباید بیش از  چهار بار گرم شود؛ روغنی که در داخل مواد غذایی پخته شده وجود دارد هم از این قاعده مستثنی نیست.

وحید درباره ضرر‌های گرم کردن مجدد روغن‌ها افزود: هر چقدر تعداد دفعات گرم کردن روغن‌ها افزایش پیدا کند، اسید‌های چرب اشباع و ترانس موجود در آنها هم بیشتر می‌شود که این اسید‌های چرب زمینه را برای ابتلای افراد به انواع بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها فراهم می‌کند.


بیشتر بخوانید: این مواد غذایی را دوبار گرم نکنید


این دکترای تغذیه و رژیم درمانی گفت: سبزیجات پخته شده نباید دوباره گرم شوند، زیرا در این صورت ترکیبات مضری به نام نیترات‌ها در آنها تولید می‌شوند؛ از سوی دیگر سبزیجات پخته شده با گرم کردن دوباره خاصیت خودشان را هم از دست می‌دهند.

وی تأکید کرد: گرم کردن سبزیجاتی مانند کرفس، چغندر و اسفناج نسبت به سایر سبزیجات ضرر‌های بیشتری را به همراه دارد؛ مواد نشاسته‌ای مانند سیب زمینی و برنج هم نباید دوباره گرم شوند.

وحید درباره ضرر‌های گرم کردن دوباره برنج تصریح کرد: اگر برنج پس از پخت در فضای باز قرار گیرد قارچ‌ها به سرعت در آن رشد می‌کند بنابراین مصرف این برنج می‌تواند عوارضی مانند مسمومیت غذایی، اسهال، استفراغ و حالت تهوع را برای افراد به دنبال داشته باشد.

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به مضر بودن گرم کردن دوباره محصولات پروتئینی مانند مرغ و گوشت اظهار کرد: وقتی این  مواد را دوباره گرم می‌کنیم ساختار پروتئینی آنها تغییر می‌کند و ترکیبات مضری به نام نیترات‌ها در آنها تولید می‌شود؛ نیترات‌ها طی واکنش‌های مختلفی در بدن، افراد را به انواع مختلف سرطان‌ها دچار می‌کنند.

وی بیان کرد: گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس باید تا حد امکان مصرف نشوند؛ گرم کردن دوباره آنها هم به شدت مضر است.

وحید یادآور شد: قارچ و تخم مرغ آب پز شده یا نیمرو هم از دیگر مواد غذایی هستند که نباید آنها را دوباره گرم کرد.

انتهای پیام /

برچسب ها: تغذیه ، اخبار سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
کفشدوزک
۱۴:۳۰ ۲۹ فروردين ۱۴۰۱
من میگم سرخ کردن ۲ بار روغن سرتان زا هستش
ناشناس
۲۳:۵۵ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
کاش توضیح می دادید سیب زمینی سرخ شده را نباید دوباره گرم کرد یا آب پز یا هر دو؟ ببینید ما سیب زمینی را آب پز می کنیم بعدش توی کوکو می زنیم و سرخ می کنیم. این دوبار گرم کردن سیب زمینی نیست؟ بحث را فشرده کرده اید. بهتر نبود بیشتر توضیح می دادید؟
ناشناس
۲۲:۲۸ ۲۱ خرداد ۱۳۹۷
با تشکر از مطالب مفیدتون
لطفا مطالب این چنینی رو بیشتر رو سایت بذارید؛ ممنون
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۴ خرداد ۱۳۹۷
روغن نباید برای بار دوم استفاده بشه. بخاطر تولید رادیکالهای آزاد که عامل سرطانزا به حساب میان.
برنج اگر در محیط قرار بگیره به اسپور نوعی باسیل مسمومیت زا آلوده میشه. ولی با نگهداری در یخچال و در ظرف درب بسته مانعی برای استفاده مجدد نداره.
ناشناس
۰۷:۱۹ ۱۴ خرداد ۱۳۹۷
غذای دیگه ای نموند!یباره بگو همه غذاها!
ناشناس
۰۴:۴۹ ۱۴ خرداد ۱۳۹۷
البته تشکر
ولی
اجداد ما چندبارهم غذارو گرم میکردند وصد سال هم عمر کردند!! ماهم همه رو رعایت میکنیم
ناشناس
۰۱:۵۳ ۱۴ خرداد ۱۳۹۷
ولی باور کنید سرطان به این چیزها نیست ما که یه مره دو بار بار گرم می کنیم می خوریم
ناشناس
۰۰:۴۱ ۱۴ خرداد ۱۳۹۷
همه چیزو که نباید دو بار گرم کرد
ناشناس
۲۰:۴۰ ۱۳ خرداد ۱۳۹۷
این جوری که شما گفتین پس باید هر وقت غذایی اضافه آمد آن را دور بریزیم این اسراف است چون به هرحال هرقدر هم مواظبت شود گاه غذا باقی می ماند
ناشناس
۱۸:۲۲ ۱۳ خرداد ۱۳۹۷
موضوع گرم کردن غذاها برایم بسیار جالب بود.
تشکر میکنم از کسانی که این مطالب را انتشار دادند.
من یک خانم خانه دار هستم.معمولا برای راحتی کارم غذا برای ۲وعده درست میکنم .با خواندن این مطالب تصمیم گرفتم کم به کم وتازه به تازه غذا بپزم.
ناشناس
۲۱:۵۵ ۱۳ خرداد ۱۳۹۷
پس خوش بحال خانواده تون ..موفق باشید
محمدامیر
۱۶:۲۴ ۰۵ دی ۱۳۹۷
ای کاش شما مامان من بودی، مردم از بس غذای چندروز قبل رو میخورم، هرچی هم بهش میگم غذای تازه میخوام، میگه من میرم سر کار و حوصله غذا درست کردن رو ندارم :(