سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

آشی که حکم مکمل کلسیم را برای بدن دارد

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از تاثیر چشمگیر برخی آش‌ها در پیشگیری از پوکی استخوان خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش ماست حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱ ، B۲، B۶ ، کلسیم، فسفر، پروتئین، پتاسیم، آهن، فیبر، منیزیم، گوگرد، اسید فولیک و لاکتیک است.

برای بررسی خواص آش ماست و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص آش ماست

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص آش ماست اظهار کرد: این آش به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم موجب تقویت استخوان‌ها می‌شود و از پوکی استخوان به ویژه در افراد مسن جلوگیری می‌کند.

وی درباره خواص دیگر آش ماست بیان کرد: این آش به علت وجود اسید فولیک و آهن برای زنان باردار و مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: اسید لاکتیک موجود در آش ماست به هضم بهتر این آش کمک می‌کند؛ این آش به علت داشتن فیبر برای مبتلایان به یبوست و تنبلی روده بسیار مفید است.

عظمایی با اشاره به انرژی زیاد آش ماست گفت: این آش برای افطار روزه‌داران بسیار مناسب است؛ پتاسیم موجود در آش ماست نقش موثری در کاهش فشار خون دارد.

وی یادآور شد: اگر آش ماست بدون گوشت تهیه شود برای مبتلایان به نقرس و اسید اوریک بالا بسیار مفید است.

مواد لازم برای تهیه آش ماست (پنج تا ۶ نفر)

برنج ایرانی                                                                                      یک لیوان
لپه                                                                                                   نصف لیوان
پیاز                                                                                                  سه تا چهار عدد
سیر                                                                                                  پنج حبه
ماست                                                                                             ۲ تا سه لیوان
نعناع داغ                                                                                        به مقدار لازم
روغن کنجد                                                                                    به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه                                                          به مقدار لازم
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج یا برگ چغندر)        مجموعاً ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده گوسفندی                                                      ۲۰۰ گرم
آب                                                                                                   سه تا چهار لیوان

طرز تهیه آش ماست

- لپه را از قبل خیس کنید و بپزید.
- برنج خیس شده را روی اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا کمی لعاب بیندازد.
- لپه پخته شده را به برنج بیفزایید.
- آب، سیر و سبزی خُرد شده را به سایر مواد اضافه و صبر کنید تا به آرامی در حرارت ملایم پخته شوند.
- پیاز را به شکل نگینی خُرد کنید و در روغن کنجد تفت دهید.
- گوشت چرخ کرده را به شکل قلقلی در بیاورید و همراه با پیاز تفت دهید.
- گوشت تفت داده شده را به سایر مواد بیفزایید.
- ادویه‌جات را به مواد اضافه و صبر کنید تا آش به خوبی جا بیفتد.
- پس از پختن آش، آن را در ظرف مناسب بریزید سپس ماست را هم بزنید و به آش اضافه کنید.
- روی آش را با پیاز و نعناع داغ تزئین کنید.
انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.