برای بررسی خواص شربت زردآلو و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت زردآلو اظهار کرد: این شربت نشاطآور و برای بیماران قلبی و عروقی بسیار مفید است؛ شربت زردآلو به علت وجود اسید سالیسیلیک نقش موثری در بهبود درد مفاصل و روماتیسم دارد.
وی درباره خواص دیگر شربت زردآلو بیان کرد: این شربت به علت داشتن ویتامینهای A و C برای سلامتی پوست و چشمها بسیار مفید است؛ شربت زردآلو به چاق شدن افراد لاغر کمک شایانی میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به مفید بودن شربت زرد آلو برای ورزشکاران افزود: این افراد بهتر است پس از ورزش کردن برای بازیابی انرژی از دست رفته خود این شربت را میل کنند شربت زردآلو به علت داشتن پکتین و نوعی فیبر محلول برای مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر و یبوست مفید است.
عظمایی تاکید کرد: شربت زردآلو خاصیت ضد التهابی دارد و به بهبود آرتریت (التهاب مفاصل) و نقرس کمک شایانی میکند؛ این شربت منبع غنی از آهن، مس و مواد معدنی است بنابراین موجب رفع کم خونی میشود.
وی یادآور شد: پتاسیم موجود در شربت زردآلو نقش موثری در کنترل فشار خون دارد؛ این شربت به علت داشتن مواد مغذی، اسید لینولئیک و ویتامینهای A ، B و C برای سلامتی پوست و مو بسیار مفید است.
زردآلو یک کیلوگرم
عسل یا شکر ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم
آب ۲ لیوان
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
آب لیموترش تازه به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار کم
- نخست زردآلوها را به خوبی بشویید و هسته آنها را هم جدا کنید سپس آنها را داخل مخلوط کن بریزید.
- عسل و آب را به مواد مخلوط شده اضافه کنید.
- شربت آماده شده را در یخچال بگذارید تا خنک شود یا آن را داخل لیوان بریزید و ۲ تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه و روغن زیتون به آن اضافه و میل کنید؛ البته اگر روزهداران قصد داشته باشند که این شربت را در وعده افطار میل، نباید به آن یخ اضافه کنند.
- شربت زردآلو را میتوان همراه با شکر هم تهیه کرد البته ارزش غذایی این شربت با عسل بیشتر است برای این منظور باید زردآلوها را پس از شستن و جدا کردن هسته آنها خُرد و آب را هم به آنها اضافه کنید
- مخلوط زردآلوها و آب را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد؛ در انتهای جوشیدن شکر را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- پس از خاموش کردن اجاق گاز، وانیل و چند قطره آب لیمو ترش تازه را به سایر مواد بیفزایید.
- شربت را پس از سرد شدن در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
انتهای پیام/