سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

مهار فشار خون با دلمه برگ مو

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه دلمه برگ مو سرشار از پروتئین، اسید آمینه، آهن، روی و کلسیم است، گفت: این غذا به دلیل داشتن پتاسیم موجب کاهش فشار خون می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دلمه برگ مو سرشار از پروتئین، اسید آمینه، آهن، روی، پتاسیم، فیبر، کلسیم، گوگرد، فسفر، منیزیم، قند، ید، سیلیس، سدیم، اسید فولیک، کربوهیدرات، انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۵، B۶ و B۱۲ است.

برای بررسی خواص دلمه برگ مو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌و‌گو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص دلمه برگ مو

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص دلمه برگ مو اظهار کرد: این غذا انرژی‌زا بوده و برای تقویت عمومی بدن مفید است؛ سبزیجات استفاده شده در تهیه این غذا هم خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

وی درباره خواص دیگر دلمه برگ مو بیان کرد: این غذا به علت داشتن کلسیم و منیزیم برای استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها مفید است؛ دلمه برگ مو خاصیت آنتی‌بیوتیکی هم دارد و عفونت بدن را رفع می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: دلمه برگ مو برای رشد کودکان، تقویت معده و ازدیاد شیر مادران شیرده موثر بوده؛ این غذا به علت داشتن آهن هم برای زنان مفید است.

عظمایی تاکید کرد: پتاسیم موجود در دلمه برگ مو از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند و فشار خون را هم کاهش می‌دهد.

وی یادآور شد: مبتلایان به چربی خون دلمه برگ مو را بهتر است به همراه آب لیموترش تازه میل کنند؛ این غذا به علت داشتن آهن، منیزیم و ویتامین B۱ سبب رفع کم‌خونی می‌شود.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو (پنج تا ۶ نفر)

برگ مو                                                                                                                                   ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده گوسفندی                                                                                              ۲۰۰ گرم
لپه یا عدس                                                                                                                            یک استکان
برنج                                                                                                                                         یک استکان
سبزی دلمه (ترخون، جعفری، گشنیز، شوید، نعناع، تره و مرزه)                                      مجموعاً ۳۰۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زیره سیاه، زعفران و هل سبز ساییده شده                    به مقدار لازم
روغن زیتون و کنجد                                                                                                            به مقدار لازم
زرشک پلویی                                                                                                                         ۲ تا سه قاشق غذاخوری
سیر                                                                                                                                         سه حبه
پیاز                                                                                                                                         ۲ عدد

طرز تهیه دلمه برگ مو

-لپه یا عدس را در آب داغ خیس کنید و بپزید.
-برنج را هم به شکل کته بپزید.
-پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده در روغن کنجد تفت دهید.
-ادویه‌جات، سبزیجات و سیر خُرد شده را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید.
-برنج و لپه یا عدس پخته شده، زرشک و روغن زیتون را به سایر مواد بیفزایید.
-مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
-برگ مو را داخل آب جوش بریزید و یک قاشق غذاخوری سرکه سیب به آن اضافه کنید تا نرم و انعطاف‌پذیر شود.
-مخلوط برگ مو، آب جوش و سرکه سیب را از صافی عبور دهید تا آب آن کشیده شود.
-مقداری از مواد را داخل برگ مو بگذارید و برگ مو را بپیچانید.
-کف قابلمه چند تا برگ مو بگذارید تا هنگام پختن دلمه‌ها، آنها به کف ظرف نچسبند.
-دلمه‌ها را داخل قابلمه بچینید، مقداری روغن کنجد و آب جوش به آنها اضافه و صبر کنید تا در حرارت ملایم به خوبی بپزند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.