سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

نگین فیروزه‌ای شمال غرب ایران زمین چشم انتظار مسافران و گردشگران نوروزی

همه ساله در ایام تعطیلات نوروزی دریاچه ارومیه میزبان تعداد کثیری از گردشگران داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛استان آذربایجان غربی به دلیل قدمت تاریخی، برخورداری از جاذبه‌های منحصر به فر طبیعی و تاریخی و داشتن مردمانی خونگرم و مهمان نواز، جایگاه خاصی در صنعت گردشگری دارد.
اگردر ایام تعطیلات نوروزی به استان آذربایجان غربی و شهرستان ارومیه سفر کردید حتما سری به بزرگترین دریاچه شور ایران و زیباترین جاذبه گردشگری بزنید، تا شاید عیادت شما از این دریاچه مرهمی باشد بر زخم‌های ترک خورده اش.
هر چند در سال‌های اخیر بخش‌های اعظمی از این دریاچه ارومیه به دلایل مختلف از جمله چا‌های عمیق، پل میان گذر و همینطور سد‌ها خشک شده، اما هنوز هم زیباست و بهتر است تا دیر نشده دیدن آن را از دست ندهید. زیبایی این دریاچه به این دلیل است که آب این دریاچه آنقدر شفاف است که مثل آیینه سایه همه چیز را انعکاس می‌دهد و در افق با آسمان یکی می‌شود.


دریاچه ارومیه به عنوان یکی از شورترین دریاچه‌های جهان چشم هر بیننده‌ای را به اشک می‌نشاند و طبیعت رویایی آن مخلوق را به تحسین خالق بر می‌انگیزد باعث گردیده تا این استان جایگاه ویژه‌ای در زمینه بوم گردشگری باشد.

پارک ملی دریاچه ارومیه

ودود فخاری کارشناس ارشد اکوتوریسم در گفت و گو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛تصریح کرد:طبیعت متنوع، جنگل‌های انبوه، چشمه‌های جوشان، رود‌های خروشان و کوه‌های سر به فلک کشیده آذربایجان که مردمانی اصیل از اقوام مختلف ایرانی را با آداب و رسوم، زبان‌ها و باور‌های دینی گوناگون در خود جای داده، موزه‌ای کوچک از گنجینه بزرگ ایران است که مهمانان را از هر سو به دیدار از این دیار فرا می‌خواند.

فخاری با اشاره به ویژگی های پارک ملی دریاچه ارومیه گفت: پارک ملی دریاچه ارومیه به مساحت ۵۷۰ هزار ۴۷۳ هکتار و با داشتن آب شور، بزرگترین دریاچه ایران و بیستمین دریاچه شور جهان است.

وی ادامه داد:بوم سازگان خشکی دریاچه شامل ۱۰۲ جزیره بوده که بزرگترین آن‌ها به ترتیب کبودان (قویون داغی) با داشتن قوچ و میش ارمنی، اشک با داشتن گوزن زرد ایرانی، اسپیر و آرزو با داشتن پوشش گیاهی غنی و جزایر نه گانه (دوقوزلر) از جزایر کوچک دریاچه مکانی برای جوجه آوری پلیکان سفید، فلامینگو و کاکائی صورتی می‌باشند.

فخاری افزود:متاسفانه این زیست بوم بسیار با ارزش در سال‌های اخیر با مشکلاتی مواجه شده که حیات آن را شدت در معرض خطر قرار داده است به طوریکه روند جدی کاهش حجم آب پارک ملی دریاچه ارومیه باعث شده است بیشترین ویژگی زیستی خود را از دست دهد.

تالاب بین المللی دریاچه ارومیه

کارشناس ارشد اکوتوریسم افزود:دریاچه ارومیه و جزایر داخل آن در تاریخ ۱۳۵۷/۵/۲۱ به عنوان پارک ملی دریاچه ارومیه نام گذاری و تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.

وی ادامه داد:این تالاب با ۵۲۶ هزار ۳۰۰ هکتار در ۳۸ درجه و ۱۷ دقیقه عرض شمالی و ۴۵ درجه و ۵۵ دقیقه طول شرقی در ۲۰ کیلومتری شرق ارومیه و در بین دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی واقع شده است در محیط آبی دریاچه ۱۰۲ جزیره بزرگ و کوچک (به طور عمده صخره‌های سنگی) وجود دارد.

وی افزود:در آب شور این دریاچه علاوه بر آرتمیا چند گونه از جلبک‌ها متعلق به چندین خانواده وجود دارند که غذای اصلی تنها ژئوپلانکتون دریاچه (آرتمیا) و بعضی پرندگان مهاجر و بومی می‌باشد.

خاصیت لجن درمانی دریاچه ارومیه

پرویز آراسته مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی  نیز در گفت و گو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های گردشگری دریاچه ارومیه گفت:از هفت دریاچه شور جهان دو دریاچه فقط دارای خاصیت لجن درمانی دارند که یکی از آن دو دریاچه ارومیه می باشد.

آراسته با اشاره به تحقیقات به عمل آمده از خاصیت طبی لجن‌های دریاچه ارومیه، اظهار داشت: محققان به تأثیر مثبت لجن‌های این دریاچه در درمان آرتروز و درد‌های سیاتیک دست یافته‌اند.

جزایر دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه تا حدود دو دهه پیش ۱۰۲ جزیره‌ی بزرگ و کوچک را در خود جای داده بود که به دلیل خشک شدن و بیرون آمدن سطح دریاچه از آب، علی الخصوص قسمت‌های جنوبی، جزایر نیز تقریبا به خشکی‌ها متصل گردید؛ ودر حال حاضر می‌توان ساحل دریاچه تا جزایر را با پای پیاده بر روی نمک و بلور‌های نمک طی نمود.با این حال به تعدادی از این جزایر در ذیل اشاره می‌شود.

جزیره کبودان

این جزیره بزرگترین جزیره غیر مسکونی دریاچه ارومیه بوده؛ مساحت آن حدود ۳ هزار ۲۰۰ هکتار می‌باشد.
این جزیره که به قویون داغی نیز معروف است دارای دو چشمه آب شیرین بوده که به مصرف وحوش موجود در آن می‌رسد.
در این جزیره قوچ و میش ارمنی وجود دارد و بر اساس بررسی‌های به عمل آمده از حدود صد سال پیش توسط حاکمان وقت در این جزیره رها سازی شده اند.
این جزیره مورد بازدید اهالی ارومیه و شهر اطراف می‌باشد.
دره‌هایی مانند گل دره، حسن آقا درسی زیبایی خیره کننده‌ای دارند.

جزیره اشک

دومین جزیره غیر مسکونی از مجمع الجزایر دریاچه ارومیه می‌باشد.
در این جزیره تعدادی گوزن زرد ایرانی که یکی از نادرترین پستانداران می‌باشد از سال ۱۳۵۶ رها سازی شده و در حال حاضر که این منطقه توسط اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی اداره می‌گردد، جمعیت آن‌ها زیاد شده است.
این جزیره دارای آب شیرین جهت استفاده گوزن‌ها می‌باشد.
سیمای جنگلی، وجود درختچه‌های گوناگو ن. ودره‌های زیبا همراه با پراکندگی کوزن‌ها زیبایی خاصی به طبیعت این جزیره داده اند.

جزیره اسپیر

یکی دیگر از جزایر دریاچه ارومیه جزیره اسپیر است ، این جزیره، مساحتی بالغ بر دو هزار ۵۰۰ هکتار و دارای یک چشمه آب شیرین می‌باشد.
تعدادی قوچ و میش ارمنی در این جزیره موجود بوده که از جزیره کبودان به آن انتقال داده شده اند.
سیمای طبیعی و جود گونه‌های درختی بر زیبایی‌های این جزیره افزوده است.
در فصل تابستان تعداد گوزن زرد ایرانی از جزیره اشک به این جزیره مهاجرت می‌نمایند و این عامل بزرگترین جذبه‌های طبیعی در نوع خود می‌باشد.

جزیره آرزو

این جزیره مساحتی حدود هزار هکتار داشته و بر اساس بررسی‌های به عمل آمده دارای آب شیرین نیست.
سیمای طبیعی این جزیره، جذابیت فراوانی دارد.

جزایر نه گانه (دوقوزلر)

این جزایر به تعداد نه جزیره کوچک و در کنار هم می‌باشند که به دلیل محل تخم گذاری فلامینگو‌ها و پلیکان‌ها دارای اهمیت زیادی در بین جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه هستند که  به جزایر دوقوزلر مشهور هستند.

بندر گلمان خانه

این بندر در ۱۸ کیلومتری شرق سواحل دریاچه ارومیه واقع شده است.منظره طبیعی و مجاورت آن با دریاچه باعث شده است این روستا به یک روستای گردشگری تبدیل شده و مردم به آن جا مسافرت نمایند.
دسترسی راحت مردم به آن و وجود جاده آسفالته از دیگر ویژگی‌های این روستا می‌باشد.

گزارش از ندا موسی زاده

انتهای پیام/ن.م

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.