داس گفت: اچ آر مک مستر از منصب مشاور امنیت ملی کنار گذاشته می شود و جان بولتون به جای وی بر سر کار می آید. این موضوع می تواند هر فردی را بترساند. پس از رئیس جمهور، مشاور امنیت ملی تاثیرگذارترین مقام در کشور است. او گزینه های سیاسی رئیس جمهور را شکل می دهد و به او ارائه می کند تا رئیس جمهور آنها را بررسی کند.
به سه دلیل جان بولتون نباید در منصب مشاور امنیت ملی آمریکا باشد.
به اعتقاد مت داس سه دلیل وجود دارد که جان بولتون نباید در این منصب حضورداشته باشد.
اول: بولتون یکی از حامیان جنگ عراق بوده است
زمانی که وی در دولت جرج دابلیو بوش، رییس جمهور پیشین آمریکا خدمت کرد، یکی از حامیان کلیدی جنگ بود و حالا او یکی از معدود افراد باقیمانده در جهان است که معتقد است که جنگ ایده خوبی است. در ماه مه سال 2001 بوش او را به عنوان معاون وزیر خارجه در امر کنترل سلاح انتخاب کرد. او یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا بود که بر روی تسلیحات کشتار جمعی تمرکز کرده بود. بولتون یکی از افرادی بود که مدعی بود که عراق تسلیحات کشتار جمعی دارد که بعدا معلوم شد که کاملا نادرست بوده است.
بولتون همچنین تلاش کرد که یک تحلیلگر وزارت خارجه را که مخالف ادعاهای وی درباره تسلیحات کشتار جمعی بود به جای دیگری منتقل کند. بر اساس گزارشی که بعدها منتشر شد، او تلاش می کرد افرادی که در وزارت خارجه تلاش می کردند که حقیقت را درباره ادعاهای نادرست دولت بیان کنند، به نحوی ساکت کند.
دوم: بولتون خواهان جنگ های جدید است
مشاور امور خارجی سندرز در ادامه گفت: دلیل دوم این است که بولتون خواهان جنگ های جدید است. بسیاری از افراد که به عراق نگاه می کنند می گویند که ما نباید اجازه دهیم که این موضوع دوباره تکرار شود. جان بولتون از طرف دیگر می گوید که اجازه بدهید که ما این کار را در رابطه با ایران و کره شمالی انجام دهیم. در ماه مارس 2015 زمانی که آمریکا و متحدانش در آستانه توافق با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور بودند، بولتون نوشت که تنها راه برای حل و فصل این مسئله بمباران ایران است!
وی افزود: بولتون همچنان یکی از منتقدان توافق اتمی دولت اوباما با ایران است. این در حالیست که هرکدام از مقامات ارشد امنیت ملی آمریکا و از جمله جیمز متیس اعلام کرده اند برجام موثر بوده است و ما باید در این توافق بمانیم. مشاوره های بولتون به ترامپ درباره این مسائل می تواند به طرز قابل توجهی شانس خروج از توافق را افزایش دهد و اگر این موضوع روی دهد آنگاه توافق از هم خواهد پاشید و آنگاه ما احتمالا یک بحران جدید در خاورمیانه خواهیم داشت که آمریکا عامل به وجود آمدن آن خواهد بود.
مشاور سندرز تصریح کرد: این تنها بحرانی نیست که بولتون می خواهد آن را بدتر کند. موضوع کره شمالی هم وجود دارد. بولتون در ماه فوریه در مطلبی نوشت، این اقدامی مشروع است که آمریکا به کره شمالی حمله کند زیرا دستیابی کره شمالی به موشک اتمی غیرقابل پذیرش است. حقیقت این است که صدها هزار نفر در این حملات کشته می شوند و این موضوع در چند ساعت نخست حمله صورت می گیرد. تصور نمی کنم که بولتون به آنچه که پس از روزها، هفته ها و ماهها پس از این حمله روی خواهد داد، فکر کرده باشد. او هنگامی که از جنگ با عراق حمایت کرد درباره این موضوع هم فکر نکرد. در حقیقت بولتون علاقمند به آغاز یک جنگ جدید است.
سوم: بولتون با فعالیت های ضد اسلامی مرتبط است
این مقام آمریکایی افزود: دلیل دیگری که بولتون نباید این منصب را داشته باشد این است که وی در چند سال اخیر همکاری نزدیکی با گروههای متعصب ضد اسلامی داشته است. او کتابی با همکاری فعالان ضداسلامی از جمله "رابرت اسپنسر" و "پم گلر" نوشت. او در یک تجمع ضد یک مسجد که پم گلر آن را در منهتن سازماندهی کرده بود، سخنرانی کرد. او از مدتها پیش با "فرانک گافنی" که مدعی شده است دولت اوباما مملو از عوامل اخوان المسلمین است، در ارتباط بوده است.
این مشاور در ادامه گفت: کنگره پیشتر بولتون را رد کرده است.در سال 2005 دولت بوش بولتون را به عنوان نامزد نمایندگی آمریکا در سازمان ملل به کنگره معرفی کرد، او به خاطر اینکه فردی تندرو بود حتی یک رای هم کسب نکرد. در سال 2005 کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان از تایید بولتون برای یک منصب نه چندان مهم خودداری کرد. از آن زمان تاکنون مواضع وی تندرو تر شده است.
وی در پایان گفت: ترامپ به کمک نیاز دارد اما بولتون فردی نیست که ما بخواهیم در گوش وی نجوا کند.
انتهای پیام/