مصطفی قانعی دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: من فکر میکنم که بتوانیم جزء ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه زیست فناوری قرار گیریم و در حوزه تولید دارو به رتبه اول در آسیا برسیم؛ حوزه زیست فناوری قابلیت این را دارد که تا ۱۰ میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری انجام شود و همچنین در حوزه محیط زیست و کشاورزی هم میتوانند نقش آفرین باشند برای مثال در حوزه محیط زیست به کمک زیست فناوری میتوانیم گرد و غبارها را کنترل کنیم و در یا حوزه کشاورزی کود شیمیایی را به حداقل ممکن برسانیم و روشهای زیستی را جایگزین کودها کنیم.
وی گفت: ایران به عنوان دومین تولیدکننده داروی فاکتور ۷ در دنیا است و تمام داروهایی را که اقتصادی باشند در داخل سبد تولیدی قرار دادهایم؛ در ۴ سال آینده داروهایی که بتوانند سهم بزرگی در اقتصاد کشور داشته باشند را تولید خواهیم کرد، همچنین بحث تقسیم کار ملی را در مصوبه خود قرار دادهایم، افزایش تعداد مراکز شتاب دهنده زیست فناوری که شرکتهای کوچک بتوانند در آن مستقر شوند و در نهایت به صنعت وصل شوند در دستور کار قرار دارد.
سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس جمهور رشد و رونق فزاینده شرکتهای دانشبنیان را ماحصل شکلگیری تغییر نگرش عمومی از جمله دانشگاهها در کمک به شکل دادن زیستبوم مساعد کارآفرینی دانست و افزود: قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، با ماهیت مترقی و پویای خود محیطی مساعد برای کسب و کارهای مبتنی بر دانش و نوآوری ایجاد کرده است و رشد بیش از ۳۴۰۰ شرکت دانشبنیان و هزاران استارتاپ، ماحصل این محیط مساعد و اثرگذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی این شرکتها در اقتصاد کشور است.
آذرى جهرمى وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: سه ماهواره ایرانی مراحل پایانی پرتاب را طی میکنند و در نوبت پرتاب به مدار زمین قرار گرفته اند.
وی با اشاره به اینکه صنعت فضایی دارای دو رکن است، گفت: تحقیق، پژوهش و توسعه آن و کاربردیتر شدن اقتصاد از جمله اهداف و ارکانی است که صنعت فضایی ایران به دنبال رونق آن است.
آذری جهرمی با بیان اینکه در دو حوزه ماهواره سنجشی و مخابراتی فعالیت هایمان توسعه یافته است، اظهار کرد: تمام دستاوردهای ما حاصل فعالیت جوانان در دانشگاهها بوده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: ماهواره مخابراتی یک پروژه اقتصادی است که ظرفیت مورد نیاز برای برقراری ارتباطات دادهای را مشخص میکند.
احسان مهرجو کارشناس نجوم با اشاره به وقوع یک پدیده نجومی در صبح فردا ۲۰ بهمن ۹۶ و رویت آن با چشم غیر مسلح در آسمان ایران گفت: فردا پدیده نجومی مقارنه ماه و مریخ در ۶ و ۳۰ دقیقه صبح در آسمان رخ خواهد داد و میتوان بدون چشم غیر مسلح ماه و مریخ را در کمترین فاصله از یکدیگر تماشاگر بود.
وی ادامه داد: برای تماشای این پدیده نجومی بدون چشم غیر مسلح کافی است تا در ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح به شرق آسمان و افق شرقی نگاه کرد، در این پدیده نجومی مریخ ۴ درجه پایینتر از ماه قرار میگیرد و به شکل یک جسم نقطهای نارنجی یا سرخ رنگ دیده میشود.
سعید سرکار دبیر ستاد فناوری نانو در مورد رویکرد ستاد در دهساله نخست فعالیت این ستاد گفت: طبق سند راهبردی اول، فراهم کردن زیرساختهای توسعه صنعتی و بازار مورد توجه بود و مدتی است حرکت به سمت تجاری سازی محصولات نانویی با نگاه صادراتی را آغاز کردهایم. به عبارت دیگر، تربیت نیروی متخصص و ارتقای بنیه علمی پایه حرکت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بود و امروز قصد داریم نقش فناوریهای نوین در توسعه صنعتی بنگاههای اقتصادی را پر رنگتر کنیم. بر این اساس افزایش ظرفیت سنتز و تولید مواد اولیه نانو مورد هدف است که در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد این مواد، فناوری بومی دارد و در برخی کاربردهای صنعتی به صورت انبوه تولید میشوند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در رابطه با فعالیتهای انجام شده در حوزه اقتصاد دانش بنیان گفت: در حال حاضر در کشور چین چند خط تولید انبوه راهاندازی کردهایم و صادرات به چین تا پایان سال ۲۰۱۷ در حدود ۵/۵ میلیون دلار بوده و در ۲۰ حوزه مختلف، از صادرات محصولات و فروش دانش فنی با چین همکاری میکنیم و کره جنوبی نیز خط تولید نانوالیاف خود را به ارزش ۳۵۰ هزار دلار از ایران خریداری کرده است.
وی با بیان اینکه دانش و نوآوری، ضمن تحول ساختار پیشین اقتصادی مهمترین معیار قدرتهای آینده اقتصادی است اظهار کرد: ماهیت کسب و کارهای دانشبنیان و نوآور، تکیه به نوآوری و خلاقیت به عنوان داراییهای غیر ملموس در ازای داراییهای فیزیکی است و شرکتهای دانشبنیان پارکهای علم و فناوری که به طور متوسط رشدی ۲ تا ۳ برابری را تجربه میکنند، بر همین سرمایه استوار هستند.
پرتاب موشک فالکون تا این لحظه با موفقیت همراه شده است، اما خطای محاسباتی و مشکلهای پیش بینی نشده سبب شد هسته مرکزی موشک فرودی ناموفق و دورتر از ایستگاه شناور برروی آب داشته باشد.
کارشناسان اسپیس ایکس به جز این مورد جزئی خطا، از اجرای مراحل پرتاب موشک و عملکرد اجزای مختلف آن ابراز خرسندی کرده و پرتاب را موفقیت آمیز دانسته اند.
پس از گذشت از کمربند ون آلن که سراسر کره زمین را احاطه کرده است و درصورت ذوب نشدن اجزای موشک، مسیرخود را به سوی سیاره مریخ به همراه خودروی تسلای ایلان ماسک ادامه میدهد که ماموریتی چند ماه خواهد بود.
محققان ناسا در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند مواد غذایی که فضانوردان میخوردند، درون دستگاه گوارش و معده آنها شناور میشود و سبب احساس سیری کاذب در آنها میشود.
یکی از مشکلهایی که فضانوردان با آن مواجه هستند کاهش وزن در زمان اقامت در ایستگاه فضایی بین المللی است، کارشناسان تاکنون دلایل مختلفی از جمله اثر بی وزنی بر بدن، محدودیت در خوردن مواد غذایی و مواردی از این دست را در کاهش وزن فضانوردان اثربخش اعلام کرده اند، اما به تازگی پژوهشها نشان داده است مواد غذایی درون بدن و معده فضانوردان نیز به حالت شناور درمی آید و این سبب احساس پری و کاهش اشتها در آنها میشود.
کارشناسان اعتقاد دارند مواد غذایی در بدن فضانوردان کامل حل نمیشود با حرکت به سوی مری سبب میشود فضانورد احساس سیری کند.
۲۰ سال از ارسال اولین گروه فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین المللی که در فاصله ۲۵۰ مایلی از کره زمین قرار دارد گذشته است و از اولین ماموریت فضایی دانشمندان متوجه روند کاهش وزن فضانوردان شده اند.
انتهای پیام/