وی افزود: خوشبختانه با حمایتهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، خوشههای صادرات گرا مانند زعفران و کفش از رشد فزایندهای در حوزههای رقابت، توسعه بازار و بین الملل در بازارهای خارجی برخوردار شدند و در بستر خوشههای صنعتی ۳۰ میلیون دلار صادرات به کشورهای مختلف مانند آلمان، اسپانیا، امارات، هنگ کنگ، کویت، ایتالیا، چین، قرقیزستان و قزاقستان صادر شد.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین این شورا به عنوان نهاد اصلی سیاست گذاری و هدایت فرآیند توسعه خوشههای صنعتی بر روند توسعه و عملکرد آنها نظارت مطلوبی داشته است.
وی افزود: هدف از برگزاری این نشست بحث و بررسی در خصوص پارادایم شیف و اهمیت شناسایی و توجه به آن در حوزه خوشههای کسب و کار، طرح مشکلات خوشهها و حمایت شرکت از ارائه خدمات کلینیکی، عدم شناخت کافی از ساختارهای موجود در گروههای کسب و کار و عدم توجه به آن در تهیه طرحهای حمایتی و ارائه گزارش اقدامات به عمل آمده در جهت توسعه خوشههای صنعتی استان، بررسی و اعلام حمایتهای مورد نیاز جهت حل مسائل توسط نهادهای پشتیبان و ارائه سیاستها در خصوی حمایت از فعالان خوشههای صنعتی بود.
علیخواه گفت: همین روند که در خوشههای صنعتی است باید در خوشههای روستایی نیز فراهم و زمینه توسعه آنها ایجاد شود تا با توسعه آنها افزایش صادرات نیز به خوشههای دیگرانتقال یابد.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی در ادامه گفت:: شبکههای فراگیر خوشههای استان برنامههای عمل سال ۹۷ خود را اعلام کردند ونهادهای خصوصی و دولتی حمایتهای مالی و معنوی خود را بیان کردند و بررسی نیازهای خوشهها مانند مشاوره کلینیکی به ویژه در خصوص بیمه و مالیات تصمیم گیری و مصوب شد.