سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ربیعی در صحن مجلس:

تشکل‌های کارگری و صنفی در دوره بنده افزایش یافته است/عده‌ای از قوانین استخدام کارگری سوء استفاده می‌کنند

وزیر تعاون گفت:‌عده‌ای از قوانین متعدد استخدام کارگران سوء استفاده می‌کنند که تلاش می‌کنیم آن را محدود کنیم.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که به منظور پاسخ گویی به سوالات ملی و مشترک صباغیان، ابطحی و دهمرده در صحن علنی امروز (چهارشنبه، 10 آبان ماه) حضور یافته بود با اشاره به اینکه موضوع گسترش تشکل‌ها از نقاط قوت این وزارتخانه است، گفت: بنده این وزارت خانه را به نام تشکل‌ها می‌شناسم و تشکل‌های کارگری و بازنشستگی در این دولت بسیار گسترش یافته‌اند.

ربیعی ادامه داد: تشکل‌ها و نهادهای مدنی رابطه بین مردم و دولت را ساماندهی کرده و سرمایه نظام را افزایش می‌دهند و گسترش این تشکل‌ها موجب آرامش جامعه و گفتگوهای مسالمت آمیز برای حل مشکلات امروز می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: به سوال کننده این حق را می‌دهم که کارها برای تشکل‌ها هنوز کافی نیست اما بر اساس آمار و ارقام و اقدامات وزارتخانه ادعا می‌کنم که 40 درصد به میزان تشکل‌ها افزوده شده و آیین نامه‌های آنها نیز نوشته شده است.

وی اذعان کرد: در سال 91، 7 هزار و 948 مجموعه تشکل‌های کارگری وجود داشت که در پایان سال 95 به 12 هزار و 774 تشکل افزایش یافت و این یعنی رشدی حدود 1.5 برابر.

ربیعی تأکید کرد: بر اساس همین میزان، تشکل‌های کافرمایی و انجمن‌های صنفی هم افزایش یافته است، انجمن‌های صنفی کارگری از 730 به 1440 عدد در سال 95 رسیده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما همیشه تسهیل‌گر و حمایت‌گر بوده‌ایم و کمتر در امور تشکیل تشکل‌ها مداخله داشته‌ایم.

وی ادامه داد: گاهی احساس می‌کنم مجاهدت‌های خاموش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پنهان مانده و بیان نمی‌شود، ما در بحث آموزش تشکل‌ها و تعیین بودجه برای آن تلاش کرده‌ایم.

ربیعی اظهار کرد: تلاش کردم تا تشکل‌ها هم در مجامع بین المللی با بنده حضور داشته باشند و می‌خواهیم نظارت این تشکل‌ها را در حوزه کاری خود افزایش دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سوال صباغیان درباره اخراج کارگران از تشکل‌های کارگری هم گفت: آیا ما در شرایطی هستیم که رشد طی سال‌ها صورت گرفته و آن‌قدر کارخانه‌ هست که به کارگران نیاز داشته باشند؟ آیا با نظام تولید قوی مواجه هستیم؟ آیا با خیل افراد نیازمند به کار روبرو نیستیم؟ بنده امروز باید در این شرایط کار کنم.

وی اظهار کرد: زمانی که در شرایط کاری ما تقاضا و عرضه یکسان نیست و بنده خود را وزیر بیکاران نامیده‌ام نباید کاری کرد که افراد درگیر تولید آرامش داشته باشد.

ربیعی تأکید کرد: من باید امنیت تولید، کارگر و سرمایه را سرلوحه کار خود قرار دهم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نباید عده‌ای سوء استفاده کرده و کارگران را اخراج کنند، افزود: عده‌ای متأسفانه از قانون متعدد استخدام کارگران که بنده در شکل گیری آن مقصر نیستم، سوء استفاده می‌کنند و سعی می‌کنم گونه‌های مختلف استخدام را محدود کنم.

وی بیان کرد: ‌این شرایط به نحوی بوده است که دست و پای ما را برای مداخلات بزرگ‌تر بسته است، سعی کردم در هیئت‌های حل اختلاف انعطاف در روش کار، حفظ حقوق کارگر را در بخشنامه‌های متعدد دنبال کنم.

ربیعی با تأکید بر اینکه یکی از مشکلات ما طی سال‌های اخیر تثبیت شغل بوده است، گفت:‌ ایده تعیین بودجه برای تثبیت شغل برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده تا بتوانیم کارهای کلینیکی و حمایتی انجام دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه کارنامه وزارت کار و تعاون در هیئت‌های حل اختلاف خوب بوده است، اظهار کرد:‌ بنده در این وزارتخانه خود را به عنوان کسی می‌دانم که حقوق و معیشت بازنشستگان جزء اولویت‌هایش باشد و متأسفم که ابعاد مختلف کاری این وزارتخانه را نتوانستیم در مجلس باز کنیم و گاهی ابعاد فرعی بر روی آن سایه انداخته است.

ربیعی با بیان اینکه برنامه توسعه ما به گونه‌ای نیست که عده‌ای زیر چرخ دنده‌ها له شوند، گفت: دولت توسعه و رشد کشور را به معنای له شدن عده‌ای قبول ندارد.

وی ادامه داد: سوال من از شما نمایندگان این است که بنده چه باید می‌کردم که نکردم، حدود و اختیارات بنده کدام بود که کوتاهی کردم؟ بیشترین سعی خود را برای حل مشکلات کارگران انجام دادم به گونه‌ای که حتی در وزارتخانه متهم شدم که به صورت یک طرفه از کارگران دفاع می‌کنم و گویا نماینده کارگران در وزارتخانه هستم.

وزیر کار با تاکید بر اینکه بنده کاملا با عدالت رفتار کردم و معتقدم آنچه در چارچوب اختیارم بودم را دنبال کردم، تصریح کرد: سفید امضاها را به قوه قضاییه معرفی کردیم، به عنوان یک کنش‌گر اقتصادی معتقدم که باید بین مردم و حکومت یک لایه میانی شکل بگیرد.

ربیعی با بیان اینکه شما باید به 70 درصد کسری رشد اقتصادی کشور و شرایطی که امکان استخدام در آن کم شده است توجه کنید، اظهار کرد: آثار دوره‌ای اقتصادها سه سال دیگر خودش را نشان می‌دهد و ما در این چهار سال با ریزش مواجه بودیم و شما باید نگاه کنید که ما از کجا به کجا آمدیم و برنامه آینده مان چیست.

وی با تاکید بر اینکه بنده با شما هم نظرم که نباید کارگر زیر چرخ دنده توسعه له شود و با کج خصوصی سازی و واگذاری‌های بد مخالفم، خاطرنشان کرد: بنده به عنوان وزیر کار در هیئت‌های حل اختلاف و برای ایجاد شغل تلاش کرده‌ام و فکر دیگری جز این مسائل ندارم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.