به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ رشته هایی دارد شبیه به ماکارونی، سپید است چون برف، شیرین همچون عسل، خنک مانند یخ و تردی خاصی دارد.
پالوده از خوردنیهای ایرانی است و با قرار دادن رشتههای باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه میشود.
رشتههای نشاستهای یخ زده و مخلفات در قدیم به شیوه سنتی تولید میشد، اما امروز با دستگاههای ویژه و ماشینهایی با سرعت بسیار زیادتر و راحت تر تهیه میشود.
مردم ایران، شیراز را با نمادهای مختلف می شناسند، نمادهایی چون دروازه قرآن، شاهچراغ، حافظیه و سعدیه اما خوارکی هایی هم وجود دارند که ریشه در سنت های شیراز دارند از جمله کلوچه مسقطی، عرقیات و البته پالوده شیرازی.
پالوده شیرازی نسبت به پالودههای دیگر تردتر و خشک تر است، و معمولاً با یک نوع چاشنی از جمله آب لیمو، عرقیات و یا شربت آلبالو مخلوط کرده و مصرف میکنند.
به سراغ پالوده فروشی رفته ایم که اکنون 50 سال است در این حرفه فعالیت می کند.
سین: خودتان را برای مخاطبان ما معرفی کنید؟
جیم: صمد جوانمردی، سال 1314 در شیراز متولد شده ام.
سین: چند سال است به این کار مشغول هستید؟
جیم: 50 سال.
سین: پدرتان هم همین شغل را داشته اند؟
جیم: پدرم لبنیاتی داشت.من درست کردن پالوده را از برادرم یاد گرفتم.
سین: چند فرزند دارید؟ فرزندان شما هم علاقه مند به این کار هستند؟
جیم: 3 فرزند، یکی از آن ها دبیر مدرسه است، یک نفر دیگر در شهرداری و دیگری مهندس برق است، فرزندانم درست کردن پالوده را بلد هستند و به من در این خصوص کمک می دهند.
سین: وضعیت کسب و کار چگونه است؟
جیم: در حال حاضر خوب است، این شغل سالی 6 ماه دارد از بهار تا تابستان.
سین: کلمه پالوده به چه معنی است؟
جیم: کلمه پالوده از پالایش است و ریشه اصلی آن پالیدن است چون نشاسته را از صافی هایی به نام آبکش عبور می دهند به همین دلیل به آن پالوده می گویند.
سین: پالوده از چه موادی تشکیل شده است؟
جیم: نشاسته و آب شکر.
سین: چرا پالوده شیراز مشهور است؟ فوت کوزه گری شیرازی ها در درست کردن پالوده چیست؟
جیم: پالوده شیرازی به دلیل تردی و خشکی که دارد از دیگر پالوده ها متفاوت است و نه تنها در کشور که در جهان نیز شهرت دارد.
سین: آیا شهرت را دوست دارید؟
جیم: شهرت و محبوبیت را با هم دوست دارم.
انتهای پیام/ن