به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ چه مواد غذایی برای هفته های طولانی یا باقیمانده غذاهای شب گذشته، فریزر محل مناسبی را برای نگه داری غذاها در مدتی طولانی تر در اختیار می گذارد. با اینکه فریز کردن غذاها سلامت غذا را کمتر به خطر می اندازد اما کیفیت غذا و ارزش غذایی آنها با وجود دمای پایین همچنان مورد نگرانی است.
سلامت غذا
غذایی که در دمای صفر درجه فارنهایت نگهداری می شود، همیشه سالم می ماند. فریز کردن غذا حرکت مولکول ها را کاهش داده و باعث می شود که میکروب ها وارد مرحله غیرفعال بشوند. باکتری ها، مخمرها و کپک ها در فریزر غیرفعال شده و بنابراین از غذا محافظت کرده و از رشد میکرو ارگانیسم هایی که می تواند باعث فاسد شدن غذا و بیماری های مربوط به آن شوند جلوگیری کند. در هنگام یخ زدایی، این میکروب ها می توانند دوبار فعال شوند. آنقدر تکثیر می شوند که بیمارب های حاصل از میکروب های غذایی را ایجاد می کنند.
کیفیت غذا
کیفیت کلی غذا متاثر از روش و زمان فریز شدن است. برای سبزیجات و میوه ها آب، بیش از ۹۰ درصد ترکیبات آنها را شامل می شود. وقتی این آب فریز می شود، گسترش می یابد و با شکل گیری کریستال های یخ، دیواره های سلولی میوه ها و سبزیجات از بین رفته و بافت نرم تری پیدا می کنند. کمبود رطوبت، یا کریستال های یخی که از سطح ماده در حال بخار شدن است باعث سوختگی فریزری شده و نقاط دانه ای خاکستری یا سفید در نقاطی ایجاد می کند که بافت محصول خشک و سفت شده بود. این نقاط سرما زده در هنگام یخ زدایی احتمالا بدون هیچ طعم و بافتی هستند. تازگی و کیفیت غذا در هنگام فریز کردن روی شرایط غذای یخ زده تاثیر گذار است. بنابراین موادی را که استفاده نمی کنید، هر چه زودتر فریز کنید تا رنگ، طعم، بافت و ویتامین های مطلوب را حفظ کنید.
ارزش غذایی
فریز کردن، اگر به درستی انجام شود. یکی از بهترین روش ها برای نگهداری غذا می باشد که می تواند بیشترین میزان مواد غذایی را حفظ کند. با کمی اغماض فریز کردن ارزش غذایی موجود در مواد غذایی را از بین نمی برد. برخی سبزی ها نیاز به کمی آماده سازی قبل از فریز شدن دارند. گاهی لازم است که در آب جوش قبل از فریز شدن کمی پخته شوند. این پروسه برای متوقف کردن تولید آنزیم های مختلف در برخی سبزیجات است تا تازگی و کیفیت خود را حفظ کنند. قرار گرفتن در معرض حرارت و آب ممکن است باعث خروج برخی ویتامین ها از سبزیجات شوند اما فریز شدن سریع بعد از آن، مابقی مواد مغذی موجود در سبزی را حفظ می کند. و مقدار بسیار کمی در هنگام نگهداری از دست می رود. برای حفظ کردن کیفیت بالای مواد مغذی در غذاهای فریز شده، لازم است که روش های مناسب و مراحل نگهداری درست را انجام دهیم و در زمان مورد نظر از غذای فریز شده استفاده کنیم.
فریز کردن به منظور حفظ بیشترین تازگی
کیفیت بالای مواد غذایی فریز شده از طریق محفظه های مناسب ذخیره سازی و زمان بندی مناسب قابل دست یابی است. زمان فریز کردن مناسب برای برخی مواد غذایی معمول عبارتند از:
گوشت خام تا ۱۲ ماه
بیکن و سوسیس تا ۱۲ ماه
صدف ها ۳ تا ۶ ماه
غذاهای پخته شده، آب گوشت، سوپ ها و خورش ها تا ۳ ماه
سفیده تخم مرغ و جایگزین های تخم مرغ تا ۱۲ ماه
غذاهای اصلی و شام تا ۳ ماه
کره ۶ تا ۹ ماه
شیرینی ها و خمیر شیرینی تا ۲ ماه
با وجود اینکه کیسه های پلاستیکی و پاکت های کاغذی فریزر قابل استفاده هستند اما نمی توانند به طور کامل از ایجاد سوختگی های فریزری و تغییرات روی بافت و رنگ جاوگیری کنند.
انتخاب بهتر، محفظه های محکمی است که به راحتی قابل قفسه بندی هستند. با استفاده از برخی از این راهنمایی های ابتدایی می توانید اطمینان داشته باشید که محصولات فریز شده شما به همان تازگی و کیفیت خواهند بود.
انتهای پیام/ ش