سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس جمهور گامبیا وضع فوق العاده اعلام کرد

رئیس جمهور گامبیا یک روز قبل از پایان یافتن دوره ریاست جمهوری خود در این کشور وضع فوق العاده اعلام کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل ازخبرگزاری فرانسه، رئیس جمهور گامبیا بازنده انتخابات اخیر، یک روز مانده به پایان دوره ریاست جمهوری اش، در این کشور حالت فوق العاده اعلام کرد.

"یحیی جامع" خاطرنشان کرد که مداخله خارجی در روند انتخابات گامبیا بسیار گسترده و بی سابقه بوده است.

این اظهارات در حالی است که طبق معمول دو روز دیگر باید "آداما بارو" رئیس جمهور منتخب که هم اکنون درسنگال بسر می برد و یحیی جامع پیروزی وی در انتخابات را نپذیرفته است، مراسم تحلیف به جای آورد.

این در حالی است که یحیی جامع روز سه شنبه از رئیس کمیسیون جامعه اقتصادی غرب آفریقای (اکوواس) خواست زمینه را برای ابقای وی برای یک دوره دیگر ریاست جمهوری توسط دادگاه عالی این نهاد منطقه ای، فراهم کند.

براساس این گزارش؛ وی که بازنده انتخابات اول آذرماه کشورش معرفی شد و قافیه سیاست اجرایی کشورش را به آداما بارو باخت، ضمن عدم تمکین به خواست مردم در انتخابات و به رغم مخالفت نهادهای بین المللی و منطقه ای؛ امروز از خانم الن جانسون سرلیف، رییس جمهوری لیبریا و رییس دوره ای اکوواس خواست هرچه سریع تر زمینه ابقای وی را فراهم آورد.

وی در یک نطق تلویزیونی خواست، قضات عالی آن نهاد منطقه ای متشکل از 15 کشور، حکم ریاست جمهوری او را تایید کنند.

درخواست یحیی جامع از دستگاه قضایی اکوواس درحالی انجام می گیرد که حتی قاضی ارشد گامبیا، رسیدگی به دادخواست جدید ارائه شده از سوی او را که خواستار توقف روند مراسم تحلیف رییس جمهوری منتخب شده است، وارد ندانست.

جامع درخواست خود را برای توقف مراسم تحلیف آداما بارو، رقیب خود که در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد، به دادگاه گامبیا ارائه کرده، اما امانوئل فاگبنله، قاضی ارشد اعلام کرد که نمی تواند به درخواست جدید یحیی جامع رسیدگی کند؛ مساله‌ای که ضربه به تلاش‌های جامع برای توقف مراسم تحلیف در روز پنجشنبه محسوب می شود.

ادوارد گومز، یکی اعضای حزب جامع گفت: تحت این شرایط صدور دستور منع برگزاری مراسم تحلیف بارو امکان پذیر نیست.

گامبیا برای رسیدگی به این نوع پرونده ها به قضات خارجی متکی است که اکثرا از نیجریه هستند و علتش هم نبود قاضی حرفه‌ای و متخصص در آن کشور است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.