سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان؛

برداشت سالانه 250 کیلوگرم زعفران در «ازان» میمه

رئیس شورای اسلامی روستای ازان بخش میمه گفت: بالغ بر 80 هکتار از مزارع ازان میمه زیر کشت زعفران است که تولید آن در ازان سالانه به 250 کیلوگرم رسیده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمدرضا ابراهیمی  در جمع خبرنگاران در خصوص برگزاری نخستین جشنواره زعفران و گردشگری روستای ازان از توابع میمه اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی در کشور بدون توجه به اقتصاد کشاورزی توسعه نمی‌یابد، بدین منظور یکی از اهداف اصلی از برگزاری جشنواره زعفران ازان ترویج کشت این محصول کم آبخواه و نیز ارتقاء سطح کیفی و کمی زعفران ازان است.

وی افزود: جلب توجه مسؤولان به مشکلات و معضلات این قشر و اخذ همکاری در جهت رفع مشکلات عدیده‌ای که گریبان گیر کشاورزان در روستاها است از دیگر اهدافی است که با برپایی این جشنواره دنبال می‌شود. علاوه بر این با توجه به اینکه روستای ازان از نگاه گردشگری و بوم گردی یکی از نقاط بکر و دیدنی بخش میمه محسوب می‌شود جلب گردشگر داخلی و خارجی نیز در این برنامه دیده شده است.

رئیس شورای اسلامی روستای ازان، معرفی هرچه بیشتر امامزاده سید صالحه خاتون (س) در سطح شهرستان شاهین‌شهر و میمه و استان اصفهان، معرفی و تجلیل از کشاورزان برتر زعفران کار روستا، معرفی تاریخ و فرهنگ روستای ازان به عنوان یکی از قدیمی‌ترین روستاهای استان اصفهان، معرفی زعفران ازان در استان اصفهان و ایران و کل جهان و همچنین شناساندن استعدادها و توانایی‌های این رشته را از دیگر اهداف این جشنواره برشمرد.

ابراهیمی در ادامه توجه به مکانیزه نمودن کشت زعفران را ضروری خواند و گفت: آشنایی با روش‌های جمع‌آوری، فرآوری زعفران و عرضه، تبیین خواص زعفران و آموزش روش‌های بسته‌بندی و عرضه زعفران به صورت بهداشتی و نیز بهبود کیفیت و حفظ جایگاه زعفران ازان و ایران در جهان و انتقال دانش علمی زعفران و ثبت برند زعفران به نام ازان در این جشنواره مورد نظر برگزارکنندگان است که با یاری همه دست اندرکاران به آن خواهیم رسید.

وی با اشاره به سطح زیرکشت محصولات کشاورزی در روستای ازان تصریح کرد: زمین‌های کشاورزی قابل کشت در روستای ازان به سه بخش تقسیم می‌شود، بخشی برای کشت زعفران، بخشی برای گل محمدی و باقی مانده جهت محصولاتی مانند جو، گندم، بادام، زرشک و ... مدنظر قرار گرفته شده که بر اساس برآوردی که سال گذشته با همکاری جهاد کشاورزی به منظور بیمه زمین‌ها انجام داده شد، بالغ بر 80 هکتار زیر کشت زعفران بوده ولی به دلیل خرده مالکی بودن این کشت به صورت پراکنده انجام می‌شود که با این حال تولید زعفران ازان سالانه بالغ بر 250 کیلوگرم رسیده است.

دبیر نخستین جشنواره زعفران و گردشگری روستای ازان سابقه 48 ساله کشت زعفران در روستای ازان را مهم دانست و خاطرنشان کرد: به منظور استفاده بهینه از خاک و منابع آبی روستای ازان در موضوع کشت مکانیزه زعفران شرکتی تأسیس شده تا با همکاری مسؤولان قطعه زمینی در اختیار  کشاورزان قرار گیرد و کشت زعفران و گل محمدی به صورت مکانیزه شروع شود که در این بین یاری و همراهی بیشتر مسؤولان را می‌طلبد.

وی افزود: محصول زعفران ازان از نوع مرغوب است. به خاطر خاک حاصل خیزی که منطقه میمه دارد و به خاطر آب خوبی که از قنوات این منطقه استحصال می‌شود زعفران به دست آمده کیفیت خیلی خوبی دارد تا جایی که با زعفران قائنات هم رقابتی دارد. در حقیقت زعفران و گل محمدی، روستای ازان را در بخش میمه مشهور کرده تا جایی که به مرور زمان در دیگر نقاط بخش میمه هم کشت این دو نوع محصول کشاورزی توسعه پیدا کرده است. بر اساس آنالیزی که روی زعفران ازان انجام شده درصد خلوص آن بالای 86 درصد است و از لحاظ عطر و بو بسیار برتر از دیگر محصولات موجود در بازار است.

ابراهیمی تأکید کرد: ثبت برند زعفران ازان از جمله مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره است که همه ما در کنار موضوع گردشگری و بوم گردی به آن توجه ویژه داریم؛ در واقع بخش میمه می‌تواند با داشتن مکان‌های طبیعی بکر و خوبی یک منطقه مناسب برای گردشگری باشد، در کنار قنات‌های مزدآباد میمه و قنات وزوان این منطقه قابلیت تبدیل به منطقه گردشگری و جذب توریست را دارد.

رییس شورای اسلامی روستای ازان در پایان خاطر نشان کرد: در بحث گردشگری روستای ازان هم از این قائده مستثنی نیست، روستای ازان علاوه بر محصولات کشاورزی نقاط گردشگری جذابی دارد؛ کوه کهرو در کنار ازان یکی از این نقاط طبیعی است و از همه مهم‌تر نیز بارگاه ملکوتی امامزاده سیده صالحه خاتون (س) خواهر امام رضا (ع) است که از دیر باز مأمن همه مردم دوستدار اهل‌بیت است.



انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.