سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رویترز: آیا بازارهای جهانی آمادگی مواجه با اختلال دیگری را در منابع نفتی دارند؟

رویترز در گزارشی به احتمال توافق اعضای اوپک برای کاهش تولیدات نفتی و تاثیر آن بر بازارهای جهانی پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی رویترز در گزارشی به قلم "دیمیتری زدانیکف" نوشت: در دو سال گذشته جنگ تولیدکنندگان نفتی بر سر سهم بازار، حجم تولیدات را افزایش داد و بهای طلای سیاه در بازارهای جهانی به شدت کاهش یافت.

مطالعه رفتار کنونی بازار نشان می‌دهد، تولیدکنندگان قادر هستند در زمان مواجه با کاهش پیش‌بینی نشده منابع نفتی در بازار، به سرعت آن را جبران کنند. تعدادی از کشورهای تولیدکننده نفت در حاشیه خلیج فارس مانند ایران، عراق، کویت و امارات متحده در حال تولید نزدیک به حداکثر توان خود هستند. فقط تعداد انگشت شماری از کشورهای تولید کننده هستند که همچنان شکافی میان سطح تولیدات و آنچه در تئوری می‌توانند به ان برسند را حفظ کرده‌اند.

واژه "تئوری" در این جا بسیار مهم است. کشورهای لیبی، نیجریه؛ ونزوئلا و عربستان همچین ادعایی دارند. در کشورهای ناآرامی مانند لیبی، ونزوئلا و نیجریه، بخت فائق آمدن بر مشکلات اجتماعی و اقتصادی در این کشورها به اندازه‌ای کم است که تقریبا تمام کارشناسان معتقدند از لحاظ تئوری ظرفیت تولیدات نفتی این سه کشور بیشتر از آنچه در واقعیت می‌بینیم است؛ اما امکان استخراج آن را ندارند.

اما در مورد عربستان وضع متفاوت است. مقامات سعودی سال‌های متوالی مدعی بودند در زمان نیاز قادر خواهند بود روزانه 12.5 میلیون بشکه نفت تولید کنند. این در حالیست که شاهزاده محمدبن سلمان، جانشین ولیعهد سعودی، اخیرا اذعان کرد در شرایط اضطرار فقط قادر به تولید روزانه 11.5 میلیون بشکه نفت خواهد بود.

تولیدات کنونی نفت عربستان روزانه 10.7 میلیون بشکه است و فقط 800 هزار بشکه مازاد تولیدات دارد. این رقم کمترین سطح برای جبران کمبود منابع نفتی در جهان به حساب می‌آید.

کارشناسان صنعت نفت "اچ اس بی سی" در گزارشی اعلام کردند: به نظر می‌رسد در چشم‌انداز کنونی بازار، محدودیت‌هایی در عرضه نفت وجود دارد.

یک کارشناس نفتی نیز گفت: با بازاری که هر روز شاهد چالش‌های فراوانی است، اطمینان خاطر درباره چگونگی جبران کمبود منابع درصورت بوجود آمدن مشکلی مانند انچه برای کانادا رخ داد، وجود ندارد. ناتوانی در تامین کمبود منابع می‌تواند بار دیگر بهای نفت را افزایش داده و به سطح پیش از آغاز تابستان برساند.

یک کارشناس بازنشسته در سازمان اوپک گفت: دلیل واضحی وجود ندارد که بهای نفت به دوران پیش از سقوط کم‌سابقه ان بازگردد. تامین نشدن کمبود منابع نفتی می‌تواند نوسانات قیمت را در بازار ایجاد کند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.