سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کوارتز: چطور طالبان به خیزش داعش در افغانستان کمک کرد؟

به نوشته کوارتز، با وجود تعداد کم اعضا، گروه تروریستی داعش در افغانستان توان عملیاتی زیادی دارد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی «کوارتز» در مطلبی نوشت: کابل به تازگی شاهد مرگبارترین حمله در ماه‌های اخیر بوده است. این حمله زمانی رخ داد که تروریستی انتحاری در میان یک تظاهرات مسالمت‌آمیز خیابانی خود را منفجر کرد. حدود 80 نفر بر اثر این حمله کشته و صدها نفر زخمی شدند.

گروه تروریستی داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفت. در حالی که یک سخنگوی طالبان اعلام کرد این گروه هیچ ارتباطی با حمله مذکور ندارد. این حمله توجهات را به سوی تهدیدی که از جانب داعش برای افغانستان وجود دارد معطوف کرد. حادثه مذکور همچنین یک بار دیگر این پرسش را مطرح کرد که گروه‌های تروریستی حاضر در افغانستان چه ارتباطی با یکدیگر دارند.

داعش در افغانستان نیروی زیادی ندارد. این گروه تروریستی در زمان اوج قدرت خود در افغانستان حدود 5 هزار نفر عضو داشت. این میزان به دلیل اعمال فشار از سوی ناتو، نیروهای ارتش افغانستان و اعضای طالبان در طول سال گذشته کاهش یافته است. در سطح کشور افغانستان می‌توان گفت تعداد اعضای داعش کمتر از 10 درصد نیروهای طالبان است.

بنابر این مطلب، با این وجود همانطور که حمله اخیر کابل نشان داد، نمی‌توان تهدید این گروه تروریستی را ناچیز شمرد. داعش تصرفات خود در افغانستان را «ولایت خراسان» می‌نامد. 

افراطگراهای این شاخه از داعش، افرادی هستند که حاضر به زندگی تحت کنترل دولت افغانستان، طالبان پاکستان یا القاعده نیستند. آن‌ها طرفدار به کارگیری خشن‌ترین اقدامات هستند و حتی با القاعده تفاوت‌های اساسی دارند. در حالی که طالبان همواره مسیر مذاکره با شیعیان افغانستان را باز می‌گذارد، تروریست‌های منتسب به داعش در این کشور از کشتار مردم کابل لذت می‌برند.

کلید موفقیت تروریست‌های داعش در «ولایت خراسان» رها کردن این ناحیه بی‌قانون از سوی دولت افغانستان است. مناطق روستایی ولایت‌های مرزی مانند ننگرهار، کونر و نورستان در 15 سال گذشته و به دلیل حضور طالبان از کنترل دولت خارج شده است. 

در انتهای این مطلب آمده است: بنابراین در واقع توانایی داعش برای انجام حمله در افغانستان، محصول موفقیت طالبان در سال‌های گذشته در دور نگه داشتن نیروهای دولتی این کشور از مناطق تحت کنترل خود است. باید گفت تلاش دولت افغانستان و نیروهای ناتو برای هدف قرار دادن مواضع داعش در افغانستان ثمر چندانی نخواهد داشت. در اصل چالش اساسی، نه مبارزه با داعش، بلکه تحت کنترل درآوردن نواحی رها شده و سرکوب طالبان است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.