سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مواظب باشید، تن ماهی شما را فلج کرده و می کشد!

دانشمندان به تازگی از آثار منفی خوردن تن ماهی خبر داده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تحقیقات نشان می‌دهد مصرف ماهی تن به دلیل داشتن مواد سمی برای بدن بسیار زیان‌آور است.

طعم دلپذیر، مقادیر بالای پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی تن، آن را به غذایی دلچسب و محبوب بدل کرده است.

محققان بر این باورند گوشت ماهی تن دارای مقدار اندکی جیوه است. این ماده سمی می‌تواند عملکرد عادی اعضای داخلی بدن را به کلی بی حس کرده و حتی باعث مرگ انسان شود.

تحقیقات اخیر وجود مقادیر اندکی از جیوه را در ماهی‌های تن موجود در بازار تایید کرده‌اند. محققان بر این باورند همین مقدار اندک ممکن است باعث بروز مشکلاتی در دستگاه عصبی و سرانجام مرگ انسان شود.

ماهی‌های زیادی در طبیعت یافت می‌شوند که با داشتن مواد سمی مثل جیوه و متیل، سیستم مرکزی اعصاب را هدف قرار می‌دهند.

گفته می‌شود 40 درصد مواد سمی انباشته در گوشت ماهی‌های مختلف را می‌توان ناشی از عملیات صنایع غذایی مثل کنسرو کردن ماهی‌ها دانست.

ماهی تن از اقیانوس‌های مختلف جهان صید و جمع‌آوری می‌شود و اقدامات ناسالم زیست محیطی مثل حادثه اتمی فوکوشیما را می‌توان از عوامل آلودگی آن‌ها به شمار آورد. به عبارتی مواد انباشت شده در اعضای داخلی این ماهی‌ها باعث ابتلا به فلجی و سرطان می‌شود.

حذف ماهی تن از برنامه غذایی غیرممکن به نظر می‌رسد، بنابراین پیشنهاد ما این است که مصرف این ماهی را تا جایی که امکان دارد، کاهش دهید تا از بروز بیماری‌های مهلک جلوگیری کنید.

منبع: homehealthyrecipes

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۰۳ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
سپاس
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
جانمی دلمون به این چندتکه تن ماهی خوش بود اینم که اینجوری دراومدخداکریمه انشاا.... دانشمندان ی خوراکی دیگه معرفی می کنند
ناشناس
۰۲:۰۴ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
منم فکر میکنم بهتر غذاهای آماده رو کم کم کنار بذاریم و الگوهای بهتری را جایگزین کنیم
ناشناس
۰۰:۵۶ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
فکرکنم بعضی ماهیهانیز جیوه بیشتری داشته باشند باید در خوردن خود ماهیها نیز احتیاط کرد ووضعیت مرغ نیز مبهم است یکی میگوید هورمون دارد یکی دیگه هیچ هورمونی ندارد بالاخره نمیدانیم چه کنیم
ناشناس
۰۰:۵۶ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
فکرکنم بعضی ماهیهانیز جیوه بیشتری داشته باشند باید در خوردن خود ماهیها نیز احتیاط کرد ووضعیت مرغ نیز مبهم است یکی میگوید هورمون دارد یکی دیگه هیچ هورمونی ندارد بالاخره نمیدانیم چه کنیم
ناشناس
۰۰:۵۶ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
فکرکنم بعضی ماهیهانیز جیوه بیشتری داشته باشند باید در خوردن خود ماهیها نیز احتیاط کرد ووضعیت مرغ نیز مبهم است یکی میگوید هورمون دارد یکی دیگه هیچ هورمونی ندارد بالاخره نمیدانیم چه کنیم
ناشناس
۰۰:۵۶ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
فکرکنم بعضی ماهیهانیز جیوه بیشتری داشته باشند باید در خوردن خود ماهیها نیز احتیاط کرد ووضعیت مرغ نیز مبهم است یکی میگوید هورمون دارد یکی دیگه هیچ هورمونی ندارد بالاخره نمیدانیم چه کنیم
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
باسلام
این اتفاق برای یکی ازهمشهریان ما افتاده بعد از خوردن تن ماهی ازگردن به پایین فلج شده الان دوساله ممنون ازراهنمایی هاتون هرکه خواست ادرس میدم .
ناشناس
۲۱:۵۱ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
من هفته ای یکی دوبار می خوردم دیدم مشکل اعصاب پیدا کرده دست و پام شاید از اونا باشه خدا ازشون نگذره
ناشناس
۲۱:۰۶ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
اگه گوشت ماهی ارزونتر بشه کسی دیگه لب به تن ماهی نمی زنه متاسفانه سرانه مصرف ماهی تو ایران کمه؟؟؟؟!
ناشناس
۲۰:۱۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
ما هر چی رو می خواهیم بخوریم باید چار ستون بدنمون بلرزه هر چی می خوریم یه عیب روش می زارن ول کنید تو رو خدا
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
ما در هفته شاید حداقل پنج شیش بار ماهی میخوریم ماهی تازه هم جیوه داره اخه غذای اکثر جنوبی ها ماهی هست اصلا نمی تونیم نخوریم
ناشناس
۱۹:۱۶ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
سپاس
ناشناس
۱۸:۵۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
چه بهتر که مردم خوب ما از ماهی های تازه بیشتر استفاده کنند.که طبخ آن از خرید یک قوطی راحت تر است. و تازه بسیار هم ارزان و مقرون به صرفه است..
ناشناس
۱۸:۰۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
تن ماهی های ایران ماهی هاش مال خلیج فارس خودمونه بخورین مشکل اتمی ندارن این خارجی ها از خودشونه که بر خودشونه
ناشناس
۱۷:۳۰ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
کاش برندهای غیر سمی رو منتشر میکردین
مگه جلو شکمو میشه گرفت؟
ناشناس
۱۷:۱۹ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
نمک دریا بهترین نمکه بخوریدش ضرر نداره
ناشناس
۱۶:۵۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
به نظر من خوردن تن ماهی هزار بار بهتر از مرغ های هورمونی هست.
ناشناس
۱۶:۳۹ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
همسرم در یک اداره ی دولتی کار میکنه هفته ای یک بار سبزی پلو و تن ماهی واسه ناهار بهشون میدن.
ناشناس
۱۵:۲۳ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
من 15 ساله لب به تن ماهی نزدم. خوشبحالمه پس
محمد
۱۷:۱۱ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
خسیس
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
ممنون از اطلاع رسانی.....من شرایط شغلیم جوریه که هفته ای سه چهار بار تن ماهی واسه شام میخورم
ناشناس
۱۱:۰۳ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
خیلی خبر خوبی بود من زیاد تن ماهی می خورم.خیلی ممنون که مطلعم کردین.
ناشناس
۲۱:۲۴ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
ممنونم
hadad
۱۵:۳۳ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
تمامی کنسروهای ماهی تن تولید شده در ایران از نظر جیوه و سایر فاکتورهای مرتبط با کیفیت و ایمنی مواد غذایی کنترل می شود و تا کنون موردی دارای جیوه دیده نشده است.
hadad
۱۵:۳۵ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
باید اضافه نمایم هرچه ماهی تن بزرگتر باشد احتمال وجود جیوه در آن بیشتر است و البته گرانتر. با توجه به جثه کوچک ماهیان مصرف شده در صنایع کنسرو سازی ایران جیوه ای مشاهده نشده است.
ناشناس
۱۰:۵۷ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
نمک های دریا و نمک طبیعی هم دارای مقادیر بالای جیوه هست. هموطنان عزیز، این نمک ها رو مصرف نکنید
با احترام
ناشناس
۲۲:۳۸ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵
دایی جان نمک دریا خاصیت دارویی دارد.
علی
۰۴:۵۶ ۲۶ خرداد ۱۳۹۵
به غیر از ماهی چیزایی دیگم هست که من الان حضور ذهن ندارم فقط یادمه یکی از همین خوراکی هایی که منع کرده بودند وارداتی بود...