استفاده نکردن از نمک در تهیه و پخت غذا از جمله نکات مهمی است که باید برای کودکان زیر 5 سال مورد توجه قرار گیرد.

زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: محیط زندگی کودک تا حد بسیار زیادی در شکل گیری ذائقه کودک موثر است. برای اینکه ذائقه کودک به غذاهای کم نمک عادت کند لازم است که غذای خانواده نیز کم نمک تهیه شود.

کودک الگوی غذایی خود را از افراد خانواده به خصوص مادر می گیرد. لذا مادر و سایر اعضای خانواده نیز باید مصرف نمک خود را کاهش دهند.

گفتنی است، که حداکثر میزان توصیه شده مصرف نمک برای کودکان حداکثر 3 گرم در روز است.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که همان مقدار کم نمک مصرفی نیز باید نمک یددار تصفیه شده باشد. ید یکی از مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل کودکان است. به طوری که کمبود آن موجب کاهش بهره هوشی و قدرت یادگیری و کاهش مقاومت بدنی در برابر بیماری ها می شود.

مهمترین راههای پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید استفاده از یددار است. استفاده از آب لیموترش تازه یا آب نارنج تازه به مقدار نیاز کم در غذای کمکی و همچنین استفاده نکردن نمک در تهیه، پخت و به هنگام غذادادن به کودک روشی است که برای کاهش میزان مصرف نمک برای کودکان زیر یکسال توصیه می گردد.

همچنین، برای کاهش مصرف نمک در کودکان بالای یکسال نیز باید نکاتی را در نظر گرفت که در اینجا به چند مورد استفاده می گردد:

_خودداری از گذاشتن نمکدان در سفره 
_استفاده از سبزی های معطر تازه یا خشک مانند (نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و ..) یا سیر، پیاز، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا
_کاهش مصرف غذاهای کنسرو شده مانند تن ماهی و فست فودها
_خودداری از مصرف تنقلات شور (فرآورده های غلات حجیم شده، چیپس، چوب شور و سایر تنقلات کم ارزش) در برنامه غذایی روزانه
_کاهش مصرف سوپ های آماده، سس ها و فست فودها در برنامه غذایی کودکان
_استفاده از ذرت و حبوبات بوداده خانگی کم نمک چون عدس برشته شده کم نمک، مغزها مانند گردو، فندق، بادام کم نمک به عنوان میان وعده برای کودکان
_استفاده از پنیر و دوغ کم نمک در برنامه غذایی روزانه کودکان.




انتهای پیام/

برچسب ها: نمک ، ید ، کودک ، ذائقه ، نارنج
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار